Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Radolca
LoniM napisal/-a:Na, glede na vremensko tuširanje zunaj, vsaj v naših primorskih koncih, moji podvigi z gorcem danes odpadejo - me bo Porezn pač malo dalj čakal.
Sem pa šla zjutraj po Rakah (ob Idrijci navzgor) - luštno, tudi poleti vedno v senci, danes bolj na izi, ker sem se tla šparat za bicikel, ampak je bilo vseeno zabavno. Srečala sem same tekačice, nikjer nobenega moškega dirkača. Kaj pa je zdaj to en čuden luft v naših koncih? Pa sošolko iz gimnazije, s katero sva bili v tistih časih obe med ta lenimi, no, sama sem bila telovadbe itak opravičena skoraj cel čas šolanja, nato pa pridrvi lokalni spidi gonzales, odšiba svoj krog, pogleda urco, se obrne, ponovi vajo... Govorim o svoji profesorici matematike iz gimnazijskih časov. Prava korenina in meni je bila že 15 let nazaj zanimiva, ker se je ukvarjala s tekom, pa še gorskim povrhu. Škoda, da razen njenega matematičnega znanja ni name preskočilo še kaj bolj "letečega". No, me je pa pač zagrabilo malo kasneje. Očitno gre pri meni vse bolj na počasi, samo potem ko se pa odločim, zadevo izpeljem kot se šika. Sem se pa odločila, da bom še naprej tekla za lastno veselje, za budnico, ko se le da, in se ne bom obremenjevala s tempom, pa kaj, če porabim več kot 5 minut in pol za kilometer, sem še zemraj veliko hitrejša od večine ljubiteljev kavča in televizije. Sploh je pa zame že z zdravstvenega vidika vsako ukvarjanje s športom velik podvig, če vprašaš dohtarje, mene ne, meni je pač "špas" vse skupaj. Na začetku OŠ se je namreč moj center za ravnotežje odločil za skrivalnice tam nekje v možganih in se leta in leta ni oglasil, zato mi ni bilo nikoli treba telovaditi, ker sem bila še na ravnem sama sebi nevarna. In ko sem prvič preplezala tisto (zdaj že rečem) skalco v Turncu, se mi je zdelo, kot da sem na vrhu sveta. Z vztrajnostjo se daleč pride, ker če bi poslušala samo zdravnike, bi bila danes med tistimi kavčarji pred TV. Vztrajnost, moja trma in zdrava pamet, idealna kombinacija zame.
Pa nič ne bom žalostna, če bom slučajno v soboto zadnja prišla nazaj pod skalco tam pri jezeru, jaz se grem tja zabavat in uživat, spoznat še kakšno sopolžico, ne pa tekmovat.
Uživajte v vikendu. Očitno tudi vreme bo, ker zdaj je nehalo "scat", glih za na Porezn ne bo, morda pa mkam bliže, pa samo po makadamu.
En severnoprimorski čau.

Čestitke za vztrajnost in trmo :!:
Jaz in Samostojni greva danes pa vse do jutri, s svojima boljšima polovicama seveda, na "višinske priprave" v Davčo. Porezen pa ni daleč. če se ne motim. Če bo pa preveč scalo, bodo pa priprave potekale na kavču pred TV z dodatkom "sve sa roštilja" ob pivu Slika
Uporabniški avatar
 lenči
LoniM, vztrajnost je poplačana :clap: . Tudi počasi se daleč pride. Pa tiste 5 minut in pol si se verjetno "hecala" :wink: :lol: :shock: . To je pa super turbo tempo, mi polžki smo bolj na počasi narejeni.

Sem šla danes zjutraj na en zen tek. Vzamem Mizunke, se odpeljem in pričnem. Mizunke pa tudi. S čudnim tlenk, tlenk v desnem copatu. Noge čudne, meča bolijo, ne samo leva, tudi desna. Sem šla v sredo in četrtek v Asics teč, pa nisem imela tega problema, sedaj pa vmes počitek, pa tole. Sem se že med tekom odločila, da so očitno dovolj dale skozi in šla po teku v TS. Sem preverjala, poskušala, no tokrat sem odšla domov z Nikecami. Zopet sem vzela copate, ki so mi sedli okoli noge, čeprav so moški model. Torej Mizunke samo še za kakšen dež, pa ob Savinji , drugače pa upam, da se bo NIke pokazal kot dober izbor. Jih bom jutri zjutraj malo preverila.
Uporabniški avatar
 Loni
lenči napisal/-a:LoniM, vztrajnost je poplačana :clap: . Tudi počasi se daleč pride. Pa tiste 5 minut in pol si se verjetno "hecala" :wink: :lol: :shock: . To je pa super turbo tempo, mi polžki smo bolj na počasi narejeni.

Seveda sem se hecala, v takem cajtu jaz še vezalk ne zavežem, kamoli odlaufam km. :P Sem jaz narejena za kako minuto več kot to, bi moralo nevmekajultrasuperprivlačnega laufat pred mano, da bi šla jaz tak tempo. :oops:
Drugače sem se pa tudi jaz danes zjutraj odločila, da romajo moje Adidas superge (ena izmed supernov) v kanto, so že preveč razmahane. Nisem pa ta novih vzela s sabo, da bi jih še malo doma testirala.

S Poreznom ne bo nič, aboslutno, ker še ni nobenega šoferja, ki bi me prišel iskat (prav zacoprano vse skupaj). Skozi Belo in Čekovnik na Vojskarsko planoto, od am je pa možnosti malo morje - za zgubit, kolikor hočeš.
Uporabniški avatar
 lenči
LoniM napisal/-a:
lenči napisal/-a:LoniM, vztrajnost je poplačana :clap: . Tudi počasi se daleč pride. Pa tiste 5 minut in pol si se verjetno "hecala" :wink: :lol: :shock: . To je pa super turbo tempo, mi polžki smo bolj na počasi narejeni.

Seveda sem se hecala, v takem cajtu jaz še vezalk ne zavežem, kamoli odlaufam km. :P Sem jaz narejena za kako minuto več kot to, bi moralo nevmekajultrasuperprivlačnega laufat pred mano, da bi šla jaz tak tempo. :oops:
Drugače sem se pa tudi jaz danes zjutraj odločila, da romajo moje Adidas superge (ena izmed supernov) v kanto, so že preveč razmahane. Nisem pa ta novih vzela s sabo, da bi jih še malo doma testirala.

S Poreznom ne bo nič, aboslutno, ker še ni nobenega šoferja, ki bi me prišel iskat (prav zacoprano vse skupaj). Skozi Belo in Čekovnik na Vojskarsko planoto, od am je pa možnosti malo morje - za zgubit, kolikor hočeš.

No, sedaj pa pri nas tudi nekaj kaplja iz oblakov. Joj kako bo jutri zjutraj prijetno teči, če se bo malo ohladilo :lol: :juhuhu: . LoniM, meni tudi nevemkajultrasuperprivlačnega ne pomaga, da bi bila hitrejša :oops: :wink: :lol: . Kakšen kilometer že, potem pa padem dol :oops: .
Uporabniški avatar
 lenči
No, ugotavljam, da se polžki ukvarjajo tudi z drugimi športi kot je npr. plezanje. Mene bi dvignilo dvigalo kam gor, ne pa jaz :oops: . Pa kolesarimo polžki tudi. In plavamo tudi. Hribolazijo tudi nekateri.

Tkole:
- tek
- kolesarjenje
- plezanje
- hribolazenje
- plavanje
- rolanje

No, dodali smo rolanje (men se rola itak, na rolerjih sem pa kot A je to).
Uporabniški avatar
 UršaR
Ojla Polžki(ce)!

Danes sem tudi jaz opravila jutranji tek (kar sem sicer počela samo na dopustu - doma običajno tečem zvečer). Jah, se je pripravljal piknik in ker se poznam, da po pikniku pač ne grem, sem šla zjutraj. Ponosna, ni kaj! Sicer tek ni bil bohvekaj (je bilo bolj zaspano vse skupaj), ampak cilj je bil dosežen.

Lepo nedeljo vam želim!

PS: Poleg teka sem igrala danes še badminton, pa tisti "plažni tenis" al kako se reče uni zadevi s plastično žogco. :D Popoln športni dan!! :D

Urša
Uporabniški avatar
 Loni
Jaz sem pa prav ponosna nase, s Poreznom sicer ni bilo nič, sem šla pa v drugo smer, najprej na črnovrško planoto, potem se mi je pa zdelo, da mam še kar nekaj viška energije, sem šla pa iz Godoviča še čez Jelični vrh na Gore http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=9341 (sem šla mojemu pokojnemu atiju za rojstni dan čestitat), spust za mižat (malo je bilo treba tudi peš it) do Idrška, od tu je pa mama doma, torej sem resnično ta prava hribovka, tako da res ne vem, kako da me iskrica gorskega teka nikakor ne zadene :rol: in nato spust do Idrije, ma ta po asfaltu.
In za veliki finale sem doma še malo strečinga prakticirala, stročji fižol sem obirala, pa malo predklonov tudi, melancani, bučke, brokoli & podbno raste bolj pri tleh.
Uporabniški avatar
 lenči
Bravo Polžki, smo pa res pridni. No jaz testirala danes Nike, priznam, desni copat spušča čudne glasove :? . Tekla pa brez problema, nič težav z nogami, super. Jih bom kar uporabljala :wink: . No prvih 5 km je šlo pod 6 min/km, potem pa sem malce popustila, zadnje tri mi je pa zmanjkalo motivacije (oh ti sonček), no je vseeno kar dobro.
Uporabniški avatar
 Loni
lenči, jaz sem pa šla danes še s tistimi za na odpad, ker so pač edine, ki jih imam doma, ampak nedeljski tempo, prav ležerno, odlaufala polovico, šla domov po psa, pa še z njim eno rundo, njegovemu fizičnemu stanju primerno, zato o kakršnemkoli tempu danes sploh ne morem diskutirati.

Dva polžka sta šla ob Idrijci navzdol :D A nista srečala nobenega drugega polžka, a so pri nas vsi nedeljsko leni.
Uporabniški avatar
 lenči
LoniM, jaz sem hotela danes predvsem testirat copate, pa je na začetku šlo kot :twisted: . REs je bilo pa samo 18 stopinj zjutraj. Meni to zelo odgovarja. No, strečing na vrtu - nisem pomislila, da se lepo raztezam, ko tacam po vrtu. Lepo pridno tečeš vsak dan :clap: .

Sem pa bila danes tudi hribolazec, ne hribovozec :wink: . Sem osvojila Roglo, pa še avstrijsko Route 69 Golico 2x :lol: . Z motorjem seveda. V hribih je res super, ko prideš nazaj na razbeljen asfalt v mesto, te kar zvije. Srečala pa ogromno kolesarjev, ki so šli na Roglo iz severne strani (je makadamska cesta večinoma). In to sredi dneva. Sreča, da je v hribih malo hladneje oz. se vročina manj občuti. Sonce vseeno pripeka.

Počasnela, tudi jaz sem zjutraj čisto zmečkana, ampak tečem pa. Če hočem kaj več iz sebe spravit, rabim eno uro, da je potem tek kaj hitrejši :lol: . Bravo, čudovit športni dan.

Punca, zdaj pa delat za službo, če ne bo jutri huda ura :evil:
Uporabniški avatar
 Loni
Za mano cel vikend laufanja in gorskega kolesarjenja in imam danes počitek v tem pomenu, da grem zvečer s prijateljico tečt - ona je čista začetnica in ji grem dvigat moralo.
Kje so že časi oziroma jaz sem to fazo kar preskočila - sem ji obljubila minuto teka in minuto hoje, ampak bomo videli. Ne bi pa rada, da jo že na začetku mine vse veselje.
Uporabniški avatar
 lenči
.
LoniM napisal/-a:Za mano cel vikend laufanja in gorskega kolesarjenja in imam danes počitek v tem pomenu, da grem zvečer s prijateljico tečt - ona je čista začetnica in ji grem dvigat moralo.
Kje so že časi oziroma jaz sem to fazo kar preskočila - sem ji obljubila minuto teka in minuto hoje, ampak bomo videli. Ne bi pa rada, da jo že na začetku mine vse veselje.

LoniM, to pa bo res počitek, ker si bila tako pridna :clap: . Ampak, prijateljico pa res glej, da jo navdušiš in ne pretiravaj, saj počivaš danes :wink: :lol: . Meni je pomagalo tudi to , da je z mano tekel moj kuža, ki kar naprej voha okoli in ne zdrži dolgo nepretrganega teka. Sedaj greva pa samo še na sprehod.
Uporabniški avatar
 Loni
lenči napisal/-a:.
LoniM, to pa bo res počitek, ker si bila tako pridna :clap: . Ampak, prijateljico pa res glej, da jo navdušiš in ne pretiravaj, saj počivaš danes :wink: :lol: . Meni je pomagalo tudi to , da je z mano tekel moj kuža, ki kar naprej voha okoli in ne zdrži dolgo nepretrganega teka. Sedaj greva pa samo še na sprehod.

Mi tudi imamo enega takega kužka, je zadnje leto bolj švoh, kar se zdravja tiče. Malce šepa (je imel strgane vezi, pa še neke izrastke ma na hrbtenici, smo že mislili, da ga bo treba stran dati, pa se je kar fajn pocajtal, boli ga pa ne nič, ker če bi se matral, ga ne bi pustili trpet), torej grem navadno odlaufat svoje in ga potem pridem iskat, da se jaz iztečem, on pa sprehodi. Ko sem na Primorskem. V Lj mi pa pasja družba resnično manjka, bolj kot človeška, če sem iskrena, pes ti da prav fajn tempo.

Kar se pa prijateljice tiče, za hribe sem jo že uspela okužiti. Ko sva šli prvič na Šmarno, je prišla v kavbojkah in supergah za fitnes. To je danes samo še zgodovina. Torej gre samo za nadgradnjo vsega. Počasi se daleč pride. Greva danes probat, pa jutri še enkrat, nato pa ji dam mir, ker grem via Bohinjsko jezero. Nato sva pa kvazi dogovorjeni za vsak drugi dan. Pa tisti krog, ki ga imava namen "pretečt", ima 1,5 km z možnostjo podaljšanja še za 1 km. torej je ne bom fentala, prisežem. Kdo me bo pa potem strigel :wink:
Uporabniški avatar
 solatka
Hej hoj Polžki.

Vidim da ste pridne vse po vrsti.
Moji super truper tekaški načrti (kot priprava na Bohinj) so padli v vodo. Gleženj še vedno štrajka. Tekla res da nisem, sem pa precej hodila. Včeraj sem šla na bližnji hrib. S povitim gležnjem.

Sej ne vem a naj grem danes tečt -tako "zen varianto".

Tanjusha... kako je z majčkami? Smemo upati, da jih dobimo do sobote? No do petka?
Uporabniški avatar
 lenči
solatka napisal/-a:Hej hoj Polžki.

Vidim da ste pridne vse po vrsti.
Moji super truper tekaški načrti (kot priprava na Bohinj) so padli v vodo. Gleženj še vedno štrajka. Tekla res da nisem, sem pa precej hodila. Včeraj sem šla na bližnji hrib. S povitim gležnjem.

Sej ne vem a naj grem danes tečt -tako "zen varianto".

Tanjusha... kako je z majčkami? Smemo upati, da jih dobimo do sobote? No do petka?

Solatka, rajši še kakšen sprehod na hrib danes. Če bo gleženj boljši pojdi v sredo na kratko zen varianto, drugače pa sprehod na hrib. Takšen sprehod na hrib zelo veliko pomaga, če ne greš čisto prepočasi. Tudi počitek bo koristil kot priprava na Bohinj.

Joj, mačke, ups, ne majčke za "mačke" :lol: , pa res, bilo bi čudovito. Se bo Tanjusha že oglasila :wink:
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA