prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Anika
Lepo pozdravljeni!
Prvo leto bom tekla pozimi in seveda potrebujem opremo.Zime so pri nas kar hude in sedaj seveda pojma nimam kaj kupiti.Ali obstajajo tekaške zimske jakne in če-katere?Zasledila sem nekaj o softshellu, pa ne vam ali je to primerno.Nek prodajalec mi je rekel , da to ni tekaška jakna , da je preveč toplo.Kaj mislite?Naj povem , da sem začetnica , da sem zmrzla, da pretečem zaenkrat šele 5 km,...Skratka,rada bi si kupila zimsko tekaško jakno,po sprejemljivi ceni pa vas prosim za nasvet.
Uporabniški avatar
 niki
Nekaj govora je že bilo tukaj, če ti bo kaj v pomoč:

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=9979
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=9934

Jaz sem si tekaško jakno kupila v Hoferju in mislim da bo dovolj, zna biti celo preveč.. Sem tudi jaz zmrzljive sorte pa ko sem lani šla parkrat tečt in seveda nisem imela primerna oblačila, sem bila oblečena v švic majco s kratkimi rokavi in dvema navadnima majčkama z dolgimi, okoli vratu sem imela rutko in mi je bilo dovolj, edino kdaj bi mi mogoče prav prišle kakšne rokavice.
Sedaj letos (ko sem se bolj tekaško opremila) pozimi pa mislim, da bom imela Buff za okoli vratu, kape ne maram ker mi je prevroče v glavo, pa tekaško majčko (+ švic majčko) in jakno, če bo dovolj hladno.

Kaj ti najbolj odgovarja moraš res sam na lastni koži izkusit. Ker smo si različni, dobro pa je da imaš res tekaško opremo in ne navadne majoce kot sem jih jaz imela na začetku (nisem bila še prepričana a bom sploh tekla), ker bombaž postane moker in se lahko hitro prehladiš.
Jaz stvari nisem na enkrat kupila, ampak posotopa ko sem videla, kaj mi manjka oz. kaj mi bo prišlo prav.
Uporabniški avatar
 Tina1
Kje pa se kupi ta Buff, prek spleta ali tut kje v štacuni?
Uporabniški avatar
 Tasko
Tina1 napisal/-a:Kje pa se kupi ta Buff, prek spleta ali tut kje v štacuni?

V TS ga majo. :wink:

lp, Blaž
Uporabniški avatar
 Tina1
Tasko napisal/-a:

lp, Blaž

Hvala za hiter odgovor ;)
 mojA
Za tek se je vedno treba obleči toliko, kot bi bilo zunaj 10 stopinj več kot je v resnici. Npr danes: +13 stopinj + 10 = 24 stopinj za tečt. Ne pretiravat. Jaz imam pozimi švic majco s kratkimi (če je pod nulo z dolgimi) + flis, rokavice obvezno + trak čez ušesa. Je več kot dovolj, le ustavljati se ne smeš vmes da se ne podhladiš in potem res zboliš. Tek v hudem mrazu mora biti pa itak počasnejši.
LP
Uporabniški avatar
 niki
Tasko napisal/-a:

lp, Blaž

Ta teden sem jih videla v TS komaj kaj.. za blagajno jih imajo.. Upam, da jih še kaj dobijo.
Uporabniški avatar
 Loni
Buffe imajo tudi v trgovinah s pohodniško opremo, včeraj sem jih gledala v Iglu Sportu, kjer imajo še Had znamko.
Uporabniški avatar
 katjaT
pa v mercatorju imajo nekaj podobnega ... Wind x-treme .... zgleda ko buff al pa chuba ... je za probat

jakno mam pa en windstoper, pa uno iz Hofferja ki naj bi bil softshell
(pa vedno si oblečem spodi kratke, pa še dolge rokave, ker mam raj da mi je toplo kot da me zebe :D )

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA