vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Pozdravček!

Pripravljam se na LM, pa zadnje čase opažam, da imam po treningu še nekaj ur čuden občutek v roki, niso mravljinci....ampak nekakšna odrevenelost. Ima kdo kakšno idejo kaj bi to bilo? :?
Uporabniški avatar
 vencelj
Včasih so se mi že pojavljale podobne težave. Med tekom so se mi pričeli pojavljati mravljinci v prstih na roki, pa še potem so bili prsti nekaj časa "odreveneli". Običajno na desni roki. Zadevo sem povezoval z bolečino v hrbtu, nekje med lopaticami...vse skupaj je trajalo nekaj mesecev, potem pa minilo samo od sebe, tako kot se je prej pojavilo, ne da bi se kaj dosti obremenjeval s tem ali hodil k zdravniku (morda bi bilo bolje, da bi :?: )...

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 RoKo
Mravljinci že, samo ne v roki. Leva noga mi včasih postane mravljinčasta, skoraj odrvenela. Se med tekom včasih kar bojim, da bo klecnila. Pa ne. Ponavadi mine že med tekom.
 MIHEC
Svetujem, da greš k zdravniku, ker je lahko zadeva povezana z ožiljem.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
RoKo napisal/-a:Mravljinci že, samo ne v roki. Leva noga mi včasih postane mravljinčasta, skoraj odrvenela. Se med tekom včasih kar bojim, da bo klecnila. Pa ne. Ponavadi mine že med tekom.

evo, enako pri meni, vendar brez mravljincev :cry: . to se mi sicer ne dogaja vsakič, opažam, da takrat, ko imam prehiter tempo. noga , kot da je v kolenu "mrtva", kot da me sploh ne "uboga".... prav zoprno :evil:

mihec je omenil težave z ožiljem - ja, to se mi dogaja na tisti nogi, kjer imam na mečih krčno žilo !
 umetnic
Hmm...moja odrevenelost roke se je nehala pojavljat...:D No ja...če se spomladi ponovi..pojdem tudi sam k zdravniku..:/

Pozdrav!
Uporabniški avatar
 lev-inja
Mogoče si jo imel v nepravilnem položaju? Včasih smo zategnjeni v vratu, ramenu,... vse to vpliva na prekrvavitev uda.

Sama občasno občutim mravljince v nogi. Vedno sem to povezovala z dehidracijo. Previsoka temperatura, premalo tekočine, daljši tek :?
 umetnic
čeprav je res, da me je nekaj ščipalo tudi med lopaticami... :?

Veliko užitka jutri vsem!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA