Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
... z eno besedo obupno in obupano. Zredil sem za desetino telesne teže in imam prvič po 2-eh letih več kot 70 kg. Vsaka stopnica je napor, trebuh je tovor. Ves čas sem utrujen, se počutim uničeno. Spočiti se ne morem. Ker teka ni več, da bi me praznil, sem tudi ves čas slabe volje. Zdi se mi da ta nočna mora traja v nedogled...

Ampak glede na to, da še zmerom boli, vsaj še teden dni ne bom mogel teči...

Ma kdo kak predlog, kako pametno vajo, kaj bi počel, da bi vseeno malce hitro potekajoči proces izgubljanja moči? Že sedaj se počutim švohoten, kot rožica.
Uporabniški avatar
 aisha
joj, hudo, bojan, kakšno poškodbo pa si utrpel, da nič ne tekaš zadnje čase :-((
Uporabniški avatar
 ninchi
Kaj pa plavanje? ne pride v poštev?
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Misliš, da bi lahko kljub poškodbi kolesaril? Zdaj so idealni dnevi za kolesarjenje. Saj ni treba divjat, lepo uživaš na izletu v jesenskih barvah. Zaviješ morda na Polhograjsko gorovje pa seveda Krim. Krim je sploh fajn za poškodovance, ker ni tak vzpon in lepo počasi uživaš do vrha, gori pa itak zmagoslavje :D (Mislim po cesti, ne po planinski poti seveda :oops:).
Pol pa Rakitna, pa lep spust...

Ponavljam za ninchi: Kaj pa plavanje? Malo izpiliš tehniko pa še mišice in tendoni se bodo hitreje celili 8) ....

Govorim iz lastnih izkušenj. Letos me je (in me še malo) zafrkava golenica, zato pač več kolesarim in sem se ta mesec vpisal v šolo triatlona, kjer me učijo pravilne tehnike plavanja. Res je fajn!

Drugače pa glavo pokonci! Mlad si še in se boš hitro pozdravil, ta izkušnja pa ti bo pomagala, da boš v prihodnosti še boljši tekač.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Ups, malo sem zašil s temi Polhograjci :oops:

Ti si iz Ljubnega ne iz Ljubljane. No pa saj tam okoli se sigurno najde kaj zanimivega :wink:
Uporabniški avatar
 Z*
Zvin imaš, ne? A so tudi vezi natrgane? :?:
Prva možna rekreacija za to poškodbo je sobno kolo in plavanje - kdaj, je odvisno od stopnje poškodbe (si najbrž že marsikaj prebral na netu, je veliko napisanega, vključno z vajami). Šele potem zunanje kolesarjenje po ravnem, hoja in nazadnje tek po ravnem. V hribe ni dobro prezgodaj, se lahko ponovi (kar že veš). In vsakokrat je huje (kar menda tudi že veš). Škoda tvojih mladih nog, da si jih prehitro uničiš! :!: Kaj je mesec ali dva zabušancije proti vsemu, kar je še pred teboj ... :idea: Če se malo porediš med okrevanjem, se ne sekiraj, telo rabi energijo za sanacijo, dol boš pa že potem spravil, ko boš spet v sedlu, se pravi na terenu. V tem času lahko recimo krepiš druge mišice - trebušne, hrbtne, gvihtaš ... Čeprav se ti mogoče butasto zdi, pride kasneje prav - močno telo se laže obrani poškodb.
Mogoče je zdaj čas, da se intenzivno vržeš v kak drug svoj hobi - recimo raziskovanje. Lahko poiščeš vse na temo svoje poškodbe, izvajaš priporočeno/potrebno rehabilitacijo in napišeš članek o tem, kako po poškodbi kar najhitreje nazaj na gozdne in hribovske steze. Zanimiva tema, bi imela bralce.
Sicer te pa zelo razumem, sem dala skozi ... :roll:
Uporabniški avatar
 aisha
ja, tko kot sta rekla že samo in ninchi, če ne moreš tekat, je kolesarjenje idealno, sploh po bolj položnih poteh, v slabem vremenu pa ti pride prav sobno kolo, sam je mal dolgčas

plavanje je tud super, saj tam aktiviraš vse mišice, tko da se kar fajn razgibaš in še kaj maščobe pokuriš :)

pa, seveda, še kakšne vaje za moč, mogoče obisk fitnesa, če ti to ustreza, al pa raztezalne vaje za večjo gibčnost :)

v teh jesenskih dneh so prijetni tudi daljši sprehodi, pa še kaj bi se našlo :wink:

pomembno je, da si aktiven do tiste mere, kolikor ti pač tvoje stanje dopušča, če kar "obmiruješ" je hudič :nono:

mene je približno mesec in pol kar precej koleno zafrkavalo, tako da sem kombinirala tek - tekla sem mal manj pa počasneje - in kolesarjenje - koleno ni bolelo čist nič, pa še kondicijo sem vzdrževala, seveda sem kolesarila po lažjih poteh

delam tudi vaje za krepitev mišic na nogah, kar je pomembno za sklepe

pol pa še standardni postopki, hlajenje kolena po aktivnosti, masiranje kolena, kar precej pomaga (vsaj meni je), preizkusila sem tudi kinesio tapping (če si za to slišal), vse to, sam da sem se lahko gibala, je pa res odvisno od posameznika do posameznika in tud od poškodbe oz. zdravstvenega stanja, kako vse skupi poteka, pri nekaterih hitreje, pri nekaterih počasneje, pri nekaterih so zapleti, pri drugih pa spet ne
:?

skratka, kar pogumno, čim več pozitivne energije ti želim, in boš spet kot nov :laola

lep pozdrav

aisha :juhuhu:
Uporabniški avatar
 aisha
in še to, glede kilogramov :oops:

tako kot se ti jih je nekaj malega naložilo, tako se ti jih bo tud "odložilo" :wink:

nč bat, pa še enkrat lepo se mej in srečno do :lauf:
Bojan Ambrožič napisal/-a:Že sedaj se počutim švohoten, kot rožica.

Rožce so tudi čisto lepe Te sicer ovenejo, ma ti se boš kmalu pobral, saj si ta prav kerlc. Pametno si se odločil, da v nedeljo ne greš na LM. Še toliko km je pred tabo in ta tvoja pavza bo kmalu pozabljena.[/b]
Uporabniški avatar
 solatka
Bojan, telo ti hoče samo povedat, da je vnos kalorij večji kot njihova poraba.
Bo verjetno treba razmislit o "netekaškem" prehranjevanju (beri: bo treba zmanjšat vnos kalorij).
Uporabniški avatar
 Bor
lohk pa še zmeraj prideš v nedeljo, navijat.....pa še analiza je potem.....ponavadi je zelo fajna.... :)
 Vinci
V vsaki slabi stvari je lahko tudi kakšna dobra. To je zdaj idealna situacija, da si pridobiš malo več mišične mase. Plavanje sploh ni slaba ideja, boš dobil malo močnejše rame in roke. Za maraton to najbrž ni idealno, za babe pa je... :P
Uporabniški avatar
 activean
ja..probaj malo uteži..še kak teden dokler se popolnoma ne vrneš.
Tisto odvečno maso boš spremenil v mišico..ti nebo škodilo..če boš pa nadaljeval naprej..bo ša še za punce.

Hitro okrevanje Bojan..pa da se hmal spet srečamo na kaki tekmi!!!:)
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ma kdo kak predlog, kako pametno vajo, kaj bi počel, da bi vseeno malce hitro potekajoči proces izgubljanja moči? Že sedaj se počutim švohoten, kot rožica.

Meni najbolj paše sobno kolo, lahko si prilagodiš obremenitev.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Moram priznat, da si dobil dosti pametnih odgovorov in nasvetov.
Z* ti je lepo povedala
Od mene tega ne pričakuj :wink: se rad hecam.

Zdaj pa zares
Sam sem letos bil na operaciji kile (23.7.08)
Prve dni sem bil srečen, da sem se lahko vstajal iz postelje
Po parih dnevih sem se učil hodit
Kmalu sem dobil dovoljenje od dohtarce, da lahko 20 minut hodim in sem delal zelo počasne kroge okrog hiše
Ko sem lahko podaljšal hojo, sem opazil, da hodim že prehitro (garmin FR 305 je pokazal povprečni tempo hitrejši kot polžki tečejo) in sem zaradi slabosti moral za en dan prekiniti aktivnosti
Poizkusil sem počasni tek po popolni ravnini - komaj
Kmalu sem poskusil iti počasi na Pohorje - to me je za tri dni položilo nazaj v posteljo (strah pred ponovitvijo kile)
Teden dni kasneje (štiri tedne po operaciji) sem v soboto napravil dva zaporedna vzpona na Pohorje in še enega (z muko) v nedeljo
V četrtek (28.8.08) smo krenili od doma na Ultra Trail du Mont-Blanc, ki je predstavljal potrebno kondicijo in vzdržljivost za 166 km dolžine in 9.500 m vzponov na deset vrhov in prelazov okrog Mont-blanca - za to pot sem potreboval 42 ur in 45 minut, brez spanja ali izležavanja - test je pokazal, da mišice izdržijo, volja je bila na nivoju, vse pa je posledica predhodnih priprav, ne teh po operaciji - in seveda - vse je v glavi

Sem ti rekel, da od mene ne pričakuj pametnega nasveta :wink:
predlagam ti pa gibanje, druženje s TF in omejeno basanje z energijo, razen z energijo ustekleničenega gorskega kozla, nazaj počesanega, z zlatimi rožički in okusom po Šrotu :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA