Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 evck
Ojla!
Sem nova v Kamniku (in na forumu), pa me zanima, kje kaj tečete tam naokoli.........Rada bi vedela, če je kakšen krog, po možnosti makadam, dolg 5, 10 km.Hvala
Uporabniški avatar
 MihaPR
Odvisno kje začenjaš, ampak vsega je ogromno.
1. Samotni Maln od Mekinj naprej
2. Tunjški hribi
3. Kamniška bistrica

Saj pravim, kje bi začela in predvsem ali se ti da peljat z avtom 5 minut?
 evck
ja lahko se peljem tud z avtom .......če je kaka fajna steza...ker v mestu itak samo asfakt kar sem uspela do sedaj prečekirat.....preselila sem se z Radovljice, kjer sem mela že kr navado okrog blejskega jezera tekat, zdej sem pa v Kamniku kr mal zgubljena.....

MihaPR, dej prosim povej kej več o teh krajih ki jih omenjaš....

hvala...
Uporabniški avatar
 Darja
evck, veliko nas teka po cesti (asfalt, le zadnji km in pol pred Mengšem je makadam) skozi vas Podgorje in naprej proti Mengšu. Sem ti pravkar hotela točno opisati pot pa sem ugotovila, da to sploh ni tako enostavno. :shock: Najbolje bi bilo, če bi se za prvič dogovorila za en skupen tek s kom, ki te relacije pozna. Meni je všeč tudi Stari grad, Primož, ena luškana iz Podgorja proti Tunjicam in čez Zaprice nazaj v Kamnik (cca 10 km), ampak te so vse gor-dol. Kamniška Bistrica je tudi super. Se pa bojim, da makadamskega kroga dolgega 5-10 km, primernega za tek, v Kamniku nimamo, oz. še ne vem zanj. Bi pa prav prišel, to pa. :lol:
 evck
hvala Darja.... :D .....si mi pomagala da vsaj vem v katero smer se obrnit...hihihih.......
Uporabniški avatar
 MihaPR
Darja, sevede je :) Tam gor od gondole proti krvavcu in medvedji jami :)

Kar se tiče prog, se bom malo potrudil pa naredil kakšno karto ali pa na mapmyrun objavil, samo da pridem malo bliže tem stvarem s časom.

lp,M
Uporabniški avatar
 Deniz
Meni recmo je zelo priljubljen krog Mekinje-Oševek-Stari mlin-Godič-Mekinje
(slabih 6km,polovica makedam,polovica asfalt,pa mal klančka vmes...)

Drugač pa npr. Mengeško polje,Tunce,...

Najde se pa seveda še mnogo takih prijetnih po makadamu ampak so bolj v klanc kot pa ne...npr. Sveti primož, Kamniška Bistrica-Konec,Krivčevo-Kranjski Rak-V.Planina...
Uporabniški avatar
 bla_k
Jaz se Tunjicam sicer priključim z zahodnega konca, ampak zame je tek iz Tunjiške Mlake do Križa (lovska koča) ob Tunjščici najlepši teren v vseh letnik časih (tudi ko je zaradi dežja dodobra razmočeno).
Zato ti priporočam iz Kamnika, čez Košiše (500 m klanca) v T. Mlako, po opisani poti, potem pa čez Podgorje, ali pa ob železniški progi od Duplice nazal v Kamnik
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Mogoče bi bilo pa res lepo obuditi nekdanje teke kamniškega TFja...? Prijetnih poti okrog Kamnika je kar nekaj, samo navajeni smo na določene trase pa si mislimo, da ni kaj dosti izbire. Ko ti pa kdo pove svoje izkušnje, pa lahko najdeš kombinacije na katere še pomisil nisi... :o
 BOŠTI
Danes sem se odpeljal v Črno, Kranjski rak in nato do Ušivca kjer sem pustil avto. Od tam tekel po makadamu cca 4km (gor, več dol) do planine Dol, nato po planinski poti strmo gor (hitra hoja) do Konjščice od koder se nato vzpenjaš (tek) do Zelenega roba na Veliki planini.Od tod spet navzdol preko planšarskega naselja in Gojške planine do Ušivca, kjer sem imel avto. Veliko se teče po travnatih stezah ali makadamu. Dolžina cca 11km po GPS-u. Naslednjič bom tekel v obratni smeri, ker več tečeš navzgor. Razdalja ,ki jo v tej smeri pretečeš navzdol je krajša in strmejša. Lepa narava, višina 1380 do 1550m, vendar moraš poznati teren, ker se lahko hitro spusti megla.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA