prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 trainer
Pozdravljeni,

Tudi sam se odločam za nakup ure, ki mi bo pomagala pri analizi mojih treningov.FR405 se mi zelo dopade, moti me edino, da nima barometričnega višinomerja.
Glede na to, da poleti dosti prezivim na morju, iscem uro, ki z alarmom upozori nenadno spremembo zračnega pritiska, tako lahko hitro pobegnem na kopno :lol: .Nekatere ure Suunto to omogočajo vendar spet nimajo GPS sprejemnika in monitorja srčnega utripa..

Torej obstaja ura, katera bi imela
built in GPS ali pa GPS pod
barometrični višinomer z možnostjo nastavitve alarma
monitor srčnega utripa.
izvoz v pc

Suunto x10 je ze skoraj prava, vendar nima monitorja srčnega utripa, kar pa spet odpade.

Še kakšna alternativa?
 Runcajz
Sam imam Suunto T6 in sem z njim in periferijo zadovoljen . Pokriva, kar si navedel kot kriterij. GPS pod je sicer dokaj nenatančen, ampak vidim pri drugih, da je podoben. Če ti gre za trneinge in njihovo zasledovanje, načrtovanj itd, je po mojem kar prava izbira. Meni pomeni največ, da lahko res veliko vidim in naredim iz zajetih podtakov, predvsem FSU). Uporabnost prek PCja je OK. EPOC model efekta treninga je sicer pod kritiko nekaterih raziskovalcev, vendar zame to ni odločilno.

Uporabljam ga za tek, kolesarjenje, veslanje. V gorah pa ne, ker se GPS tracka ne daprogramirati. Tam je seveda nujna naparva tipa X 10.

Alarm na zračni pritisk je zadeva, ki po mojem skromem mnenju ni tisto, kar človek rabi za varnost v naravi, zanesti se je potrebno na opazovanje naave, in pravočasno ukrepanje (moj osnovni lifetime šport je zelo v naravi in zelo odvisen od vremena). Sicer pa, kot pravijo na morju: Kad katiš jedra? Edini pravilno odg: Kad prvi put pomisliš, da bi jih mogao...

Veliko veselja v naravi!

Runcajz

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA