- 14 Nov 2008, 22:19
Čestitke Janezu Udoviču za 3. mesto med starejšimi veterani, ki ga pa je naredil prav ker ga na prireditvi ni bilo, saj je bila prireditev umotvorna dolgočasna.

Prireditev je potekala v hiši kulinariki Jezeršek. Zbrana je bila celotna slovenska gorsko-tekaška srenja. V konferenčni dvorani trga luksuznega objekta, je potekala maratonsko (več kot uro) dolga podelitev. Najboljši gorski-tekač, je postal popolnoma zasluženo, Mita Kosovelj. Dosegel je zmago v Slovenskem pokalu v gorskih tekih, bil odličen na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu ter pritekel Sloveniji prvo zmago na tekmi svetovnega pokala v gorskem teku. Slednjo je dosegel na Šmarni gori, ko je deklasiral konkurenco s 6-kratnim svetovnim prvakom na čelu - Novozelandcem Wyattom. Čisto nič za njim pa ne zaostaja njegova sestra Mateja, ki je postala najboljša tekačica v letu 2008. Za najboljšega trenerja je bil tako izbran, jasno - njun oče Edvin Kosovelj. Za tem finalom večera pa so sledile številne brezpredmetne podelitve. Nagrade - zlate čevlje - so prejeli tako tudi tisti, ki z gorskim tekom nimajo čisto nič. Tako so zlati čevelj za nagrado prejel tudi oštir Jezeršek (mogoče zato ker je zvezi dal popust), novinarji, ki so slučajno poročali o tekmah ter celo vsi sponzorji. No coment ....
Jaz sem ostal praznih rok. Pa nočem reči, da sem si zaslužil, da bi karkoli dobil.= Vseeno pa sem nejevolen, zato ker sem izgubil cele štiri ure časa zato, da sem se na smrt dolgočasil ter ploskal organizatorjem. Počutil sem se tako, da sem tu samo zaradi umotvarjanja vzdušja. Nekaj takega, kot bedni fake aplavzi Maria Galuniča. Zato pozivam kogarkoli naj me ne vabi kamorkoli samo zato, da mu zapolnim dvorano!
Oh, ti moj dragi Blog. Kaj bi jaz brez tebe ...