prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

MKC
Prebral sem članek v najnovejšem Poletu, pa me zanima kakšen trenig moči izvajate vi, če ga, kolikokrat na teden ipd.
Sam vem, da ko imam trening nog z utežmi sem naslednja dva dneva še bolj ali manj 'nesposoben' teči, da pa bi ga imel 2x na teden pa sploh teči nebi mogel :D
Uporabniški avatar
 lev-inja
Jaz trikrat tedensko izvajam vaje v fitnesu s pomočjo osebnega trenerja. Tečem trikrat tedensko.
Predvidevam, da sem zaradi treningov v fitnesu bolj utrujena in posledično sposobna naredit manj kilometrov :roll:
 GRILC.T
tudi to je res da si man soposobna naredit ....
zakaj trikrat ? zakaj se pa pripravljas ? da ti vem pol povedat ? lahko odp na zs
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Meni osebno je bilo preveč kombinacija fitnesa in teka. Imela sem tri krat na teden fitnes in trikrat na tede sem tekla. Zgubila sem na hitrosti in tudi utrujene mišice sem imela. Tako, da sem za en mesec (poskusno) izpustila fitnes in sama sebe testirala.

Ugotovila sem, da fitnes enostavno ni za mene razen, če bi mi kdo predpisal drugi program kakeršnega sem imela sedaj (sodelovala sem z osebnim trenerjem in tudi on mi je svetoval kaj moram delat).

Kaj potemtakem bi morala delati čez zimo za moč? Ima kdo kakšen boljši predlog? Prebrala sem tudi članek v Poletu vendar se mi ne zdi primeren za mene. Ali pa ga jaz enostavno nisem dobro razumela. :oops:

Hvala za informacije in pomoč.

LP, Mojca :wink:
 MKC
mislim, da je trening, ki je opisan v poletu primeren za vsakogar(če je le motorično sposoben seveda), ni pa potrebno že takoj na začetku pretiravati. začneš počasi(če v to še nisi vpeljan) z majhno kilažo, prvih nekaj treningov tudi z manjšo kilažo in več ponovitvami toliko, da probaš pravilno izvajati vaje, nato pa povečuješ kilažo.
Uporabniški avatar
 missy_si
helou helou...

Pozdrav iz "Južnih krajev" hahahahaha....

Tole je pa"sveža" tema zame :wink: ...Namreč, v klubu AK Sljeme (iz Zagreba) smo pripravili fitness program za zimo.

Prebrala sem par odlomkov iz knjig in člankov o teku in zadeva je taka...

Fitnes je priporočljiv v času zimske baze (od 1.12.-do polovice februarja za naše zimske razmere) in sicer 2-MAX3x na teden, z poudarkom na trup, trebuh, hrbet in manj noge (skoraj nič)...

TOREJ, koliko in kdaj v fitness.....za tekače velja:

čas baznih priprav (zima) ............2-3x tedensko
prehod iz "zimske baze" ..............1-2x tedensko
priprave za tekmovanje...............1x tedensko (3tedne pred tekmo NIČ!)
vrh tekaške-tekmovalne sezone...NIČ!!!
 kovit
MKC napisal/-a:Prebral sem članek v najnovejšem Poletu, pa me zanima kakšen trenig moči izvajate vi, če ga, kolikokrat na teden ipd.
Sam vem, da ko imam trening nog z utežmi sem naslednja dva dneva še bolj ali manj 'nesposoben' teči, da pa bi ga imel 2x na teden pa sploh teči nebi mogel :D

Sicer tega članka nisem bral, sem pa dve zimi delal trening moči pod komando poletovih trenerjev v sklopu zimskih tekaških treningov. Sam treninga sigurno ne bi izvedel tako kot je to potrebno. Stvar je super, še posebno če se jo izvaja skupinsko. Garali smo res do daske, vendar pod budnim očesom trenerjev, kar se mi zdi bistveno. Marca sem bil res "nabildan" kot se šika.Priporočam. :)
 Tamzi
Kaksne vaje pa naj bi delali? trup, hrbet itd ok, ampak na katerih napravah?

In s koliko kilaze? Ponovitve?

Ima kdo kaksen program?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA