prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 MATJAŽ
Pozdravljeni
Zavedam se ,da so bile te teme že tisoč krat obdelane.A nikakor ne morem povezati konca s koncem.
V jesenskem delu sezone sem s pomočjo treningov teka v klanec ugotovil,da sem tudi pri ravninskih tekih avtomatsko zamenjal tehniko teka-začel sem teči po prstih.Kot vsaka nova stvar je tudi to za seboj potegnilo določene probleme.
Zdraven vseh že znanih bolečih mišic ,ki se ob tem pojavijo so me začela "špikati tudi kolena".To je pa verjetno predvsem zaradi zlizanih superg-predvsem pod prsti.Težave imam pri nabavi novih superg.Nove ne bi smele imeti oprijetega in visokega opetnika ,ker mi to močno draži ahilovo tetivo in primerne bi morale biti za tek po prstih.Moja hitrost je okrog 40 min/10 km visok sem 185 in tehtam 83 kg,sem tudi rahel pronator.Prej sem imel MIZUNO WAWE PRECISION 8,ki mi je bil zelo prijeten copat ampak za treninge "menda" ni najbolj primeren.Ne vem pa ,če ima superga za tek po prstih lahko močno blaženje v predelu prstov,da to za seboj ne bi potegnilo drugih problemov.
Ker pa imam veliko številko "47" mnogih modelov v trgovini ne morem preizkusiti.Prosil ,bi za kakšno idejo,če ne bom poizkušal poiskati spet Mizunke.
Sedaj pa še drugi problemček.Tekaška obutev za otroke.
Ali je priporočljivo ,da ima otrok (9 let 27 kg),ki rahlo pronira superge za uravnavanje pronacije,ali bi bilo bolje,da nosi nevtralen copat.Kupil sem superge SUPERNOVA CONTROL J in komaj doma ugotovil da so za pronatorje.
Upam,da vas na prelep nedeljski dan nisem preveč zamoril in mojega romana ne boste prečitali danes ,ker boste dan preživeli v naravi.
LP :D

[/i][/b]
 luzr
Mizuno Wave precision je nevtralen copat z manj blaženja spredaj... Hmmmm, tek po prstih... Zanimivo, res si v dobri kondiciji. Za hitri tek na stadionu je tak copat zadovoljiv, četudi si "rahel pronator".
Pri teku v kanec po prstih je pronacijska podpora manj pomembna.
Mogoče si imel manj primerne copate, čeprav ni nujno... Omenjeni model, ki si ga porabil je nevtralen oziroma supinatorski...
Spodaj sem zapisal sem samo ugibanja, ker ne vidim tvoje noge preko računalnika ;).

Najbolj podoben obstoječemu a z malo več stranske opore in blaženja. Mizuno wave rider. http://www.superge.si/html/svn/2928373-AA.shtml
Od nevtralnih modelov poskusi še Nikje vomero, ki ima dovolj blaženja tudi spredaj.

Vsi spodaj našteti imajo več pronacijske podpore...
Adidas odpade, čeprav ima več blaženja spredaj. Opetnik ima zelo obložen.
Eventuelno kak Asics. 2130.
Pri tvoji teži bi bil zanimiv tudi Nike equalon, ki ima zel oblažen del pod prsti. čeprav ima zelo močno pronacijsko podporo.
Rebook road premier, ki ima več blaženja od Mizuna.

Poleg tega dobiš zelo ugodno Brooks! Splača se poskusiti, če ti Ljubljana ni predaleč.

Otroški copat poskusi zamenjati, če ni bil uporabljen in mu nikakor ne ustreza. Četudi je kupljen na razprodaji, ga bo razumevajoč (!) trgovec zamenjal.
Pri ceni približno 50€ ali celo manj, se ti ne splača ukvarjati s tem, če otroku količkaj ustreza. Privošči mu še en nevtralni copat, potem bosta sama ugotovila kateri je boljši. Manj ustreznega bo še dolgo lahko uporabljal za sprehode in podobno.

Včasih za otroke ni bilo copat s podprtim notranjim delom, marveč so bili navadni, nevtralni. Zato so ortopedi priporočali uporabo ustreznih vložkov. Ampak koliko otrok je te vložke res uporabljalo.
O bosih nogah drugič...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA