vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

gs1422
Leva noga se mi čudno obnaša pa ne vem kaj je...

Zgodba:
Ljubljanski maraton, na 38. kilometru močan krč v levem stegnu. Zadnji del noge, približno 10 centimetrov na kolenom. Se raztegnem, malo zmasiram in šibam dalje. Po maratonu sem dva dni počival potem pa do sredine novembra tekel samo krajše teke (tam do 15 kilometrov).

Sredi decembra se odločim, da ponovno začnem. 10 kilometrov za začetek. Brez težav, jutranji tek. Nobenih bolečin, nič. Čez noč se mi levo stegno nenormalno razboli. Točno tisto mesto, kjer me je zagrabil krč. Cel teden sem šepal in slabo spal. Sem dva tedna počival. Grem zopet na 10 kilometrov. Pa se zopet ponovi. Bolečina je izvenela v treh dneh. Se odločim za novo 10-ko, pa spet. Grem isti dan v lekarno po Perskindol, namažem, zmasiram in je bilo takoj bolje. Prej kot v roku 5 minut.

Se čudim sam sebi, če je to čudežna žauba, oziroma razmišljam o tem, da sem potreben psihiatra in sem si bolečino namislil? Dam perskindol na stran in probam spet z desetko. Spet boli. Probam dve zaporedni desetki, še bolj boli. Če namažem s perskindolom in zmasiram je bolje. Po dnevu počitka sem zopet novi.

Nič mi ni jasno. Med tekom me ne boli (morda malo začutim, če nerodno stopim). Po teku se mi pa v roku nekaj ur razboli. Traja kak dan in je zopet O.K.

Kaj je to? Si vse skupaj domišljam in moram k psihiatru ali fizoterapevtu? Sedaj se prepričujem, da bom 14 dni skupaj počival in ne bom tekel, pa me že kar razganja... ne vem če bom zdržal. Pa za Logarsko bi rad začel trenirat... :(

Kakšen nasvet?
Uporabniški avatar
 nada
Hej, gs 1422, običajno ZDRAVO bolni baje psihiatra ne potrebujemo :wink: , mogoče bi pa stopil do fiziatra, pa kakšen spec. radiologije za kakšen UZ bi bil tudi verjetno dobrodošel, potem pa fizioterapija....pa boš spet zalaufal in to brez psihiatra :lol:
 spela*
Da bi si bolečino umišljal? :shock: Veliko bolj verjetno je, da tekač "pozabi", da ga kaj boli, kot da si izmisli bolečino.
Med tekom te ne boli, ker si ogret. Mislim pa, da ni pametno, da greš teč, dokler poškodba, kakršna koli že je, ni pozdravljena. Če te boli, pač ni pozdravljena. Če ti pomagajo maže, je to sicer dobro, ampak to ne pomeni, da greš lahko potem spet takoj teč.
Če je tvoja dilema psihiater ali fizioterapevt, potem ti vsekakor priporočam slednjega. Ne verjamem, da imajo psihiatri kaj dosti izkušenj z zdravljenjem tekaških poškodb. :wink:
 gs1422
Pravi kollegica, ki je fizioterapevtka, da ima natrgano mišico in da naj počivam. :(

Ni mi jasno od kod? Nekaj berem po internetu, da je to lahko tudi kronično... bah, bog vedi. Glede na to, da sem sedaj pobral še prehlad in vročino, bo lažje ležat. :lol:

Druga mi očitno res ne ostane. :(

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA