prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 kona
živjo.
v začetku leta 2007 sem si kupila copate adidas adistar control (cca 150 EUR) in ker so svoje odtekli si želim novih.
zanima me vaše mnenje o asics gel kayano 15.
druge poleg adidasovih salvation mi ne ustrezajo ker imam zelo ozko nogo.

hvala za odgovore.
 skorc
Jaz sem včeraj naredil prvi tek na njih (28 kilometrov), prej sem tekel na evolution 4.

Kayano 15 se mi zdi napram evolution 4 predvsem fenomenalno blažen in manj stabilen. Sem prekomerni pronator in mi nogo v njih zvija občutno bolj kot na evolutionu. Nekako imam vtis, da so primerljivi z asics 2130. Nad čim sem navdušen pa je odlično blaženje v spredjem delu copata.

Prvi vtis je dober, malo razočaran nad uravnavanjem pronacije, bolečina v kolenih je izginila, malo bolj čutim gležnje, več pa povem, ko dam čez še par 100 kilometrov. :)
 luzr
@kona: Kje imaš ozko nogo? Tudi pri prstih?
Imela si izjemno ozek model 2007, bele barve z rdečim dodatkom. Kakšen se ti je zdel? ;) Blaženje, stabilnost, kontrola?
Če ti je bil količkaj všeč, poskusi nove modele Adidasa.
Ako te zanimajo še druge znamke, k iimajo ozko kopito, povej. Kar nekaj modelov je možno dobiti. Tudi za manj denarja kot pri Adidasu...

@škorc: Ugotovitve je pravilna. ;) Kayano in 21xx so bolj univerzalni in ne čisto pronatorski copati. Ne glede na to kaj pravijo nekateri Asicsovi tržniki.
Model ni manj stabilen, le zdi se ti v primerjavi s starim copatom; ker ima tanjši in manj blažen podplat je bolj odziven.
Če je bolečina v kolenih izinila, ne rabiš toliko pronacijske podpore...
 skorc
Kayano 15 ima napram Evolution 4 debelejši podplat in nenormalno dobro blaženje pod prsti. Na Evolutionu sem po približno 950 kilometrih imel debelino podplata v sprednjem delu še samo dobre 3 milimetre. Sem čutil že vsak večji kamen, noge mi je pa tako nabijalo, da je bilo kar veselje za kolena. :)

Očitno sem pretežki, da bi iz copat iztržil 1.200 kilometrov, kot se piše tu na forumu.

Občutek v Kayanotu imam pa tak, kot, da bi po kakšni spužvi tekel. Kar lebdiš. In se mi s tega stališča ne zdi bolj odziven. Toliko dobre energije, ki se absorbira in gre v nič... :)
 luzr
Novi model kavano 15 je bolj blažen. Očitno in zaenkrat, ker nisi naredil še nekja sto kilometrov. Poročaj še takrat, zelo me bo zanimalo.

Koliko tehtaš? 950 km je veliko.

Pri kayanu 14 po dvesto, do največ tristo kilometrih čutim razliko v blaženju. Manj ga je, sploh pod prsti... In zato je bolj neposreden copat... Za tistih nekaj tekem, ki jih bom oddelal bo zelo primeren.
 skorc
Okrog 78 kilogramov. Ja, je pa res, da je bil to prvi tek na Kayanotu. Verjetno se bodo res še malo "podali".
 orlytm
jst primerjam Kayano 14 z GT2120 in tudi sam ugotavljam, da je Kayano v primerjavi z njegovim "slabšim" bratom manj stabilen, precej ožji in dost bolje blažen. Še enkrat več ugotavljam, da mi Asicsove GTjke zelo zelo odgovarjajo.

Tečem pretežno makadam.

lpM
 skorc
Starega gt-ja 2120 lahko tudi jaz pohvalim. Me je držal skoraj 850 kilometrov. Tudi stabilnost je bila dobra. GT2130 mi je zdržal samo dobrih 600 kilometrov. Nekako tako se mi dozdeva, da bo tudi kayano 15 zdržal. Kayano je res zelo ozek. Glede na to, da sem foundation-a laufal na 2E, mi je ta ravno na meji sprejemljivega.

Očitno bom moral ostati na evoultion-u oziroma foundation-u. No, ja - tretja možnost je še da menjam firmo. Bomo videli...
 siks
v zadnjem času sem začel malo bolj aktivno teči, pripravljam se za LM 21km. uporabljam kayano 15, po 30km (3x10) sem dobil žulje med prsti (med1in2),res je kAYANO 15 ozek model. z drugimi asics nisem mel teh težav. žulje sem reševal z obliži in nato s silikonskimi distančniki.ima kdo kak predlog? imam 82 kg in nisem ne pronator ne supinator.se strinjam, da so v sprednjem delu res dobro blaženi. imel sem tudi problem, da so mi po cca 5km prsti začeli mrtveti oz. sem čutil mravljince. naslednjič sem si copate malo manj zategnil in je bilo bolje. ali menite, da se bodo po nekaj več km copati še "ulegli"?
Uporabniški avatar
 ninchi
ola!
Jaz uporabljam že dve sezoni kayano 14,15 (3 pari superg) in mi zelo odgovorjajo. Imela sem tudi asics GT samo so mi kayano boljše, ker so bolj blažene se mi zdi. Imam bolj široko stopalo pa se mi še ni zgodilo, da bi dobila žulje, edino morda kdaj na mezincu, to se mi pa zgodi, kadar mam kakšne dolge ture. Zanima me, če kdo ve, kje bi lahko še dobila kayano 15, lanski model (zlata barva)? ki je malo cenejši, ta novi model je precej drag, sploh če moraš na pol leta menjavati superge..::(
 skorc
Sedaj imam že 2. Kayano 15 te sezono in očitno bo potrebno naročiti še tretje. :) Prvi so mi zdržali ca.1100 km. Fantastično se obnašajo do ca. 300 km. nad to kilometrino se blaženje rahlo poda, prav tako pronatorska opora. Nad 700 km pa se že čutijo gležnji in kolena. Dokler sem tekel s številko večjim modelom sem ostal brez štirih nohtov. Dva še okrevata. Sedaj pa imam 1,5 številke večje pa je spredaj dovolj prostora, s strani me pa še vedno rahlo tišči. Tako, da bom začel iskati model 2E - oziroma alternativo. Bojda je 2140 v Hervisu v akciji za 80,00€? Bomo videli, malo se nagibam nazaj k povratku na evolution-a, a ima ta slabše blaženje. Aja, žuljev mi Kayano 15 še ni naredil. Oziroma enkrat - krivi pa so bili ceneni zokni, ki so imeli tik nad prsti z notranje strani šive. Sem kar čutil, ko me riba.
Uporabniški avatar
 pajo
Imam 2 para model 14. Od junija nekje. Vsaj do sedaj superg, ki me je najbolj navdušil. Imel sem že prej 2120,2130 in 2140. Hm kako se bodo obnesle po recimo 700km? Bomo videli. Na leto mi nanese okoli 1200 km teka.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA