prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 bluegreen
Pozdravljeni TF-jevci!

Sem precej novi na tem forumu in tudi frišn tekač.

Ker sem se za tek zelo zagrel, želim kupiti tudi primerno tekaško uro. Zanimajo me modeli Suunto, Garmin in (najbolj) Polar. Predvsem me zanima Polar RS300 X, če ga kdo ima ali je kak, ki se na te reči dobro spozna, prosim za izkušnjo ali nasvet (je boljša varianta footpod ali G1). V kolikor je še kakšna alternativa tej urci, seveda cenovno nekje okrog 200 €, jo bom z veseljem pogledal. Zanima me tudi, kje vi nabavljate ure, malo se bojim naročil preko ebaya, so sicer, vsaj mislim da, cenejše, ampak ne vem kako je glede reklamacij in garancije.

Hvala vsem za pomoč, če se bo kdo sploh javil. :shock:
Nazadnje spremenil bluegreen, dne 29 Apr 2009, 09:49, skupaj popravljeno 1 krat.
 luzr
Bluegreen, jaz modela 300X ne poznam. Si mislil model 400?

Za 200€ boš zelo težko dobil kaj drugega, še posebej če želiš gps ali tisto utež za na nogo.
Pripravi 250€ ali več. Polar 200 sd in Suunto T3 ali T4 sta znotraj okvira 200€. Če nameravaš kupiti samo uro brez senzorja, je do 30. malega travna mogoče zelo ugodno dobiti v Intersportu Suunto T4 . Ceneje kot pri spletnih nakupi iz Evrope, kolikor sem gledal...
Torej je pri slovenskih zastopnikih možno dobiti enkrat letno kako uro dokaj ugodno. Tudi kakega Polarja

O speltnih nakupih je odprta tema imenovana "Naročilo iz Anglije" ali nekaj podobnega. Verjetno se bo oglasil bobr ;) in povedal svoje mnenje.

Pri polarju je jamstvo dvoletno.

Spletni nakupi... Garancija velja, reklamacije tudi, v skladu s pogoji, ki so napisani.
Bolj zoprno je po preteku 6 mesecev dokazovati, da neka napaka ni nastala po tvoji krivdi. Naprimer zaradi vdora vode v uro ali podobnega. Če ravnaš s tako uro skrbno, ni pretirane bojazni, da bi rabil kak servis. Bolj zoprno je, če si potem zaželiš navodila v domačem jeziku.
Še najbolj je pri nakupih preko spleta potrebno paziti, da je blago nerabljeno, neodprto in origninalno zapakirano.

O tem kaj je boljše gps ali nožni senzor, je bilo že napisanega kar nekaj. Tudi o razliki med senzorji G1, G3, SD(footpod). Če boš bolj natančno napisal kje boš uporabljal uro in zakaj, lahko znova razglabljamo o tem.
Uporabniški avatar
 Koci
Bi tudi jaz rekel, da je 200€ nekoliko premalo za kolikor toliko dobro uro. Vsaka ura ima svoje dobre in slabe lastnosti. Sam se moraš odločiti ali kupiti ceneno stvar, ki je lahko manj kvalitetna in ti po določenem času več ustrezala, ali pa plačati malo več in dobiti solidno kvaliteto z več opcijami, ki bodo tudi čez čas zadovoljevale tvoje potrebe.

No Polar RS 400 s foot podom S1 ali GPS senzorjem G1 je super zadeva.

Ali S1 ali G1 pa je, po moje stvar osebne odločitve. Morda je G1 bolj primeren če tečeš bolj po (blatnih) brezpotjih.
Lp
Uporabniški avatar
 bluegreen
@ luzr:
http://www.peloton.si/index.php?productID=3303
http://www.peloton.si/index.php?productID=3304

Uro mislim uporabljati za treninge teka, včasih bi sedel tudi malo na kolo, ampak res samo včasih. Kot sem že napisal sem začetnik, npr. ta mesec pretekel do danes 110 km, za prejšnji mesec nisem vodil evidence. Tečem predvsem po asfaltu doma, kjer je zelo dobro urejena kolesarsko-sprehajalna pot. Drugače pa sem se že dogovarjal tudi za kakšen trening po Pohorju in podobno. Zagotovo bom hribe vključil v moj trening, sploh glede uvrstitve na zadnji tekmi v Besnici :oops: aja, pa še kakšne tekme se tudi mislim udeležiti, da mi malo puls poskoči, ker ga bom itak lahko zdaj v nulo zmeril in kontroliral. :twisted:

Včeraj je žena bila v Intersport Eybl-u v Grazu, pa so ji povedali, da je Polar 300 kar vredu urca in da jo priporočajo, ostale firme (Suunto, Garmin) pa naj nebi bile tako kvalitetne.

Če je res tako kot pravita luzr in Koci, potem bom dvignil na max 300 ojrekov. Za to pa se že da dobiti RS 400 z G1 ali SD, ali ne? Mislim, da sem na to temo videl Loni, ki si je po skrbnem premisleku izbrala to urco - RS300 namreč.

Meni je skratka pomembno, da je ura dobre kvalitete, da dobro meri pulz, pokaže pretečeno razdaljo, GPS mi je nakak bolj všeč kot foodpad, vsaj po mojem zelenem občutku. Če pokaže še kak graf ali sama prilagaja trening in ima vse ostale znanstvenofantastične funkcije, pa toliko bolje. Če pa povrh vsega še dobro zgleda za vsakodnevno nošenje, pa bom itak :drink od veselja.
 wind
Hja, GPS se zdi zanimiv, a ne pozabi, da je tale Polarjev G1 najbolj oskubljen GPS, kar jih je, dobiš hitrost in razdaljo, to je pa tudi vse. Nima podatkov o nadmorski višini, najhuje pa je, da sploh ne shranjuje poti (track).

Pa še nekaj, zraven ne dobiš programa (RS300X tudi ni kompatibilna z Polar ProTrainer, če bi ga že kje staknil), stvar dela le s spletno aplikacijo, za prenos podatkov na računalnik moraš dokupit modul (Flowlink USB vmesnik). No, mogoče ti potem uspe uvozit podatke v Sporttracks, ampak ker ni gps tracka, bo verjetno bolj žalostno.

Skratka, če od ure pričakuješ predvsem podatke o pulzu, razdaljo, tempo, bo tale Polar dober nakup; če pa hočeš funkcionalen GPS, bo treba kupit kaj od "nekvalitetnih" firm (zanimivo, da ti prodajalec tega ni povedal, kajne). :twisted:
 luzr
@ bluegreen:
Mislim, da sem na to temo videl Loni, ki si je po skrbnem premisleku izbrala to urco - RS300 namreč
Tole ne bo ravno držalo...

A višinomer rabiš?
Kaj je s tekaškim senzorjem, a ga boš uporabljal?
Ali misliš igračko res uporabljati vsak dan kot običajno uro?
Ali rabiš nožni senzor (slovensko "footpod")?
Al inameravaš hribolaziti?
Vodni športi?

Če prodajalec vsiljuje le eno blagovno znamko zelo pogosto pljuva po ostalih...
Včeraj je žena bila v Intersport Eybl-u v Grazu, pa so ji povedali, da je Polar 300 kar vredu urca in da jo priporočajo, ostale firme (Suunto, Garmin) pa naj nebi bile tako kvalitetne.
Kolikor poznam južno avstrijske trgovine, močno dvomim, da je tvoja žena govorila s kom dovolj kompetentnim. V Intersportih in ekvivalentih tipa Giga, Hervis ipd. ljudje bolj redko govorijo iz izkušenj. Prej tisto, kar jim povedo stranke. Tudi na senčni strani Alp.

V razredu do 200€ ti kaj drugega ne preostane, po mojem mneju sta modela 200 ali 300 dobra izbira. Če ne rabiš višinomera.
Glede na omenjena Polarjeva modela bi na tvojem mestu razmišljal še o Garminu 405. O njegovih pomankljivostih in ostalem več pozno zvečer.
Nazadnje spremenil luzr, dne 29 Apr 2009, 17:09, skupaj popravljeno 1 krat.
 asakrome
Jaz pa mislim da je fr405 dovolj kvaliteten za ta denar, dobiš ga za 239.99 € v H....
Ubistvu se mi zdi da je še naj opcija za ta cvenk,lahko pa da se motim?

Še pozdrav vsem TF :clap:
Uporabniški avatar
 tabonir
asakrome napisal/-a:Jaz pa mislim da je fr405 dovolj kvaliteten za ta denar, dobiš ga za 239.99 € v H....
Ubistvu se mi zdi da je še naj opcija za ta cvenk,lahko pa da se motim?

Še pozdrav vsem TF :clap:

Hm?!
Kje v H.... dobiš Garmin fr405 za 240€? Mogoče s kuponi za popust???
Uporabniški avatar
 bluegreen
Včeraj sem v Grazu nabavil RS400. Ko sem prišel domov, hočem prižgat uro pa ne deluje. Hitro sem ugotovil, da nobena baterija, ne v uri in ne v prsnem pasu, ne deluje. Prav tako pa ni bilo priložene baterije za footpad, čeprav je v priloženi knjižici to pisalo. Pa tudi škatla ni bila originalno zapakirana, verjetno so moju uro po tacah vlačli že marsikateri interesenti, katerim so jo kazali. :bum: Res, moja neumnost, sem že mel jezikovo juho od žene. Danes sem kupil dve bateriji za uro in pas za 16€, pa ta dolge za footpod, skupaj 20 € dodatnega dnara.

Me ma ful jeza, da bi jo najraje vrnil in zahteval denar. Pol pa bi šel po FR405 v Hervis za 240 €. Pa menda ma še več funkcij kot RS400, al kaj?

@luzr:
višinomer-če bi bil, bi blo fajn, pretečeni višinski metri ne škodujejo za lasten pregled
tekaški snezor- misliš GPS nastavek ali footpad? da, če pa je GPS že v uri pa tudi dobro
uro bi uporabljal tudi za vsakodnevno uporabo
nožni senzor-kot sem že napisal mi je bolj pri srcu G1,G3..., skratka nekaj na GPS bazi
hribolazništvo-najn danke, mogoče kdaj kako Pohorje za trening (če se temu reče hribolazništvo)
vodni športi-prej kaki :drink športi kot vodni, ampak nikol se ne ve, kaj me piči

Glede komptetentnosti pa tole-včeraj sem bil v Hervisu v Europarku in v Intersportu v Merkurju v Mb, pa je ista pesem kot v Intersportu v Grazu. Vsi nekaj bluzijo, očitno pa se vidi, da nimajo pojma. Nekaj osnovnih funkcij poznajo, drugo pa tema.

Kje se da dobiti kak kupon za popust v Hervisu? Mogoče danes v Poletu? (če ta sploh še obstaja)

aja, pa Polar RS 300X za 200 € je v bistvu 250 €, ker moraš dokupit napravco za povezavo z računalnikom, drugače je itak brezveze. In za taki denar je skoraj FR405 boljša varianta. Ali pač?
 luzr
Morda ure nisi aktiviral!!!!! Zelo mogoče je zato ura nedelujoča. In baterija v prsnem pasu bo začela delovat, ko boš uro sprožil. Z dvakratnim pritiskom na ustrezne gumbe na uri. To je pač Polar...

Preden začnemo razpravljati o zamenjavi in preden odpreš uro predlagam branje navodil!
Potem bomo ugibali naprej... ;) Katero uro kupiti, zamenjati, jo podariti ženi, ki te je upravičeno nadrla. Pa pravijo kako ženske kompulzivno, brezglavo in na pamet kupujejo...

Kupone za popust dobiš na kaki tekmi, včasih jih kdo ponuja v forumski rubriki podarim, lahko pa jih tudi nafehtaš...
Oba športna supermarketa ponujata izdelke ceneje ob predložitvi kartice.
Uporabniški avatar
 bluegreen
Zdaj že dela vse (ko urca :D ), samo nove baterije sem not dal!

Drugače pa sem malo gledal po forumu, pa je res Polar nekak "Mercedes" med temi našimi urcami. Bom kar ostal na njem. Vseeno bom pa o praznih baterijah obvestil prodajalca. In pričakujem kak % pri naslednjem nakupu (tudi glede na to, da sem v mescu dni tam pustil slabih 500 € za šlape, uro in nekaj malenkosti).

Upam, da mi ne bo žal.
 luzr
Nemogoče se mi zdi, da bi se baterije v enem letu izpraznile. V uri, čeprav je bila sporožena in je stala v vitirini. Še bolj nenavadna je prazna bateriaj v pasu, ki je bil ločen.
Vse bi moralo biti zapakirano in brez prask??? Hm.

Mercesdes. Hm, hm, hm.
Uporabniški avatar
 bluegreen
Dodajam mojo dogodivščino z Interspor Eybl v Grazu. Da jih popluvam do amena, ker drugo si res ne zaslužijo.

Ko sem kupil Polar RS400 SD, pridem domov, prazne baterije v pasu in uri, za foot pod je sploh ni bilo. Začetno navdušenje. Ko sem uro spoznal, sem opazil, da so v njej že podatki o treningih, se pravi ura je že rabljena, najverjetneje vrnjena. Zakaj ne vem, mogoče ni delovala dobro, mogoče je tudi zato skurila baterije.

Po reklamaciji mi dajo drugo, še večjo sranje, pardon izrazu, ampak res sem jezen. Ura ma vse podatke od tekača-višina 193 cm, 93 kg, letnik 64, HR max 177, copati z imenom Oasis, treningi... IR ključek poškodovan (komaj opazno), gonilni CD ne deluje, skratka ni da ni. Še isti dan jo nesem nazaj, prodajalec mi vrne staro, naj jo uporabljam do takrat, ko dobijo čisto novo, original zapakirano uro, ki jo bom sam vklopil z dvakratnim pritiskom na rdečega. Žena, ki tekoče govori nemško, po telefonu stopi v kontakt s šefom, herr Brachko ali Vrachko, ne vem točno, ki veliko obljublja pa ne naredi nič. Pogovarjala se je tudi s samimi prodajalci, pa nič.

Na koncu, ko sem sam kupil vse baterije, pa kljub temu dobil rabljeno uro, ko sem se 4. peljal po to, kar bi mi pripadalo že ob 1. obisku, ker sem namreč plačal za NOVO!!! uro in ne rabljeno, porabil nekaj ur, živcev, zgubil še kak dodaten las, skuril pol tanka, mi hladno vrnejo uro, čeprav so mi že vmes nekaj "nakazovali", da se mi bodo pa vseeno nekak oddolžili s kakim %, pa četudi pri naslednjem nakupu, pa iz vsega ni bilo nič. Hladno so mi vrnili denar, pa srečno kekec.

Tole pišem vsem, ki se tja odpravljate - bodite posebej pazljivi, vsi njihovi prodajalci nosijo Polarje, razne modele, za tek, fitness... in mi to vse malo smrdi. Mogoče si jih oni malo sposodijo za kaki teden, pa jih pol nazaj v škatlo dajo pa prodajo "nove". Lhko da se tudi motim, ampak nikol se ne ve.

Kljub vsemu sem zopet brez ure in znova naprošam vse dobre duše za kak nasvet, kje bi se dalo kaj dobit za okrog 300€, zagotovo pa hočem novo in z računom ter pripadajočo garancijo. Kako je kaj s Suunto T4C? T6C je že malo višji cenovni razred.
FR 405 mi je že malo zlajnan, ker ga že vsi skoraj imate, kolko sem prebiral na forumu, pa tudi nekak me ne vleče extra. Sem pa odprt za kakršnokoli predlog ali ponudbo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA