Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ZEBRA
Sobota 25. april 2009
28. izdaja teka po okolici mesteca CastelBolognese

http://www.50kmdiromagna.com/index.html

Tekaško razpoloženi Slovenci:

CLAS COGNOME NOME ATLETA PET SOCIETA' DI APPART. HH MM SS C S
60 MARAZ KLAUDIJ 447 FILIPIDES 3h55m58s B N
173 ZEFRAN BRANE 20 TEKASKI FORUM 4h34m 3s A N
260 POVRZENIC DRAGO 120 SLOVENIA 4h57m 6s A N
396 JOVIC DUSAN 485 VIHARNIK 5h38m41s B N
422 KOS VASILIJA 320 FILIPIDES SLOVENIA 5h49m40s C N
423 KOS PAVEL 643 FILIPIDES SLOVENIA 5h49m41s D N

CastelBolognese je mestece v neposrednji bližini Imole (Bologne) in leži na prehodu iz ravninske severne Italije v gorsko verigo po kateri je apeninski polotok dobil ime. Tam, kjer po eni strani že diši po morju na vzhodu in samo korak, dva, stran od Apeninov proti jugu.
No, bližino hribovite pokrajine smo dobro občutili med samim tekom. Le ta je speljan po gričevnati pokrajini v okolici mesteca, med grički, ki so vsi po vrsti odeti v spomladansko zeleno barvo. Sadovnjaki, travniki, polja, vinogradi, gozdovi… Trasa je speljana skozi naravo. Seveda je speljana tudi skozi nekaj vasi in mimo samotnih hiš, vendar kilometrov skozi strnjena naselja praktično ni. Razen na staru in cilju. Oči večinoma počivajo na zeleni barvi. Krožno speljana trasa se neprestano dviga in spušča, resnično ravninskih je samo prvih pet in zadnja dva kilometra. Drugače pa razgibano, gor dol, višinskih metrov se na koncu nabere za kar zajetno lep šopek.
Osrednji dogodek tega teka je prav gotovo vzpon na hribček MonteAlbano, ki se vleče od 25 do 30. kilometra in v katerem se premaga 250 višinskih metrov. Spust nazaj v dolino je podobno dolg in seveda poleg dolgega vzpona predstavlja drugo največjo težavo tega teka.
Profil proge 50km di Romagna
50km di Romagna je vsakoletni dogodek na dan 25. april (Italijani imajo na ta dan praznik zmage…) in veliko tekačem predstavlja test in pripravo na znamenito italijansko stotko 100km del Passatore, ki se odvija v neposredni bližini in poveže Firenze s Faenzo. Nekako velja, da je petdesetka v CastelBolognesu »Il piccolo Passatore«. No, jaz te ocene nikakor ne morem dati, omenjena stotka me čaka nekoč… tam daleč… ko bom malo večji…
S progo smo Slovenci dobro opravili, vsak po svojem trenutnem počutju. Doživeli smo zeleno barvo Romagne, doživeli lep sončen dan, odtekli smo lep sobotni tek in se zvečer vračali zadovoljni.
To pa je tudi najbolj važno. Kajne?
Tale Castelbolognese je verjetno perfektna tekma in bo tudi pri meni enkrat "padla". Precej spremljam tekme v Italiji, ki so vse po vrsti odlične tako po organizaciji, vzdušju in imajo tisti tipični Italijanski (dinamični) temperament. V prihodnjih letih planiram, da se pojavim tam v Romagni na štartu. Seveda pa me vleče tudi 100km del Passatore, a bom o tem razmišljal še kako leto kasneje, zaenkrat bo potrebno obvladati maraton in potem korak za korakom naprej.

Vsem pa čestitke za uspešen nastop, imate mogoče kaj fotomateriala?

Lp

Janez

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA