vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

rh^
Pozdravljeni!

Forum spremljam že kr neki časa ampak nisem imel do sedaj nič pametnega za napisat tako, da sem bil pač raje tiho ;).

Imam en problem: med nogometom (ukvarjam se za rekreacijo tud z njim) sem si najverjetneje natrgal stegenjsko mišico. Od tega je že kak dober mesec in me nič ne boli, med tem sem že tekel in tudi nogomet igral. Problem pa je, ker je na mestu poškodbe nastala bula. Ta me na dotik nič ne boli je pa moteča, ker me ponavadi po teku malce boli. No vprašal sem prijatelja, ki se z nogometom poklicno ukvarja pa je rekel, da gre najverjetneje za hematom in da se ga da rešit s športno masažo.

Ker sem med tednom v LJ me zanima, če mi lahko kdo koga priporoča, ki se s tem bavi in je preverjeno dober?

Najlepša hvala za odgovor.
rh^ napisal/-a:Pozdravljeni!

Forum spremljam že kr neki časa ampak nisem imel do sedaj nič pametnega za napisat tako, da sem bil pač raje tiho ;).

Imam en problem: med nogometom (ukvarjam se za rekreacijo tud z njim) sem si najverjetneje natrgal stegenjsko mišico. Od tega je že kak dober mesec in me nič ne boli, med tem sem že tekel in tudi nogomet igral. Problem pa je, ker je na mestu poškodbe nastala bula. Ta me na dotik nič ne boli je pa moteča, ker me ponavadi po teku malce boli. No vprašal sem prijatelja, ki se z nogometom poklicno ukvarja pa je rekel, da gre najverjetneje za hematom in da se ga da rešit s športno masažo.

Ker sem med tednom v LJ me zanima, če mi lahko kdo koga priporoča, ki se s tem bavi in je preverjeno dober?

Najlepša hvala za odgovor.

Hematom je omejeno nakopičenje krvi (ponavadi strjene), ki ga povzroči krvavitev iz počene krvne žile. Po tvojem opisu sodeč bi rekel, da pri tebi ne gre za hematom.

"Mesec dni stara neboleča bula, razen po teku nekoliko boleča na dotik?!"
Moj nasvet: "Ne išči nasvetov pri prijateljih, nogometaših, po forumih,...., ampak se takoj oglasi pri svojemu zdravniku!"

Lp, Štefan
Po poškodbah mišic lahko ostane (trajna) brazgotina oz. otrdlina, kadar se ne "zbije" z masažo že takrat, ko je poškodba še "sveža". Dlje, ko odlašaš, težje je odpravit omenjeno bulo in se lahko zgodi, da ti ostane za vedno :( .
Tako je pri večini poškodb, v kolikor jih ne saniraš sproti, lahko pustijo trajno brazgotino oz. otrdlino, ki v nekaterih primerih predstavlja veliko oviro tudi pri normalnem gibanju..
Terapevtov, ki se uspešno ukvarjajo s takšnimi športnimi poškodbami je pa kar veliko pri nas, v Ljubljani pa sploh.
Veliko uspeha ti želim :D !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA