Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 živjo
Živjo!

Sem ljubitelski športnik. Športam nekje 3-4x tedensko. Prakticiram vse od fitnesa, teka, kolesarjenja...
Vas pa, ki ste bol izkušeni tekači prosim, da mi zaupate "plan" kako v dveh do treh tednih pridem do kar največ kondicije.
S kolegom se bova pomerila v teku na 2400m pa me zanima kje, če kje, je ključ do kar najboljše pripravljenosti v tem roku.

Hvala lepa za odgovore!:-)
Uporabniški avatar
 vencelj
S pomočjo čarobne paličice morda :?
Zdaj pa resno: če redno športaš imaš kar dobro osnovo. Preteči kuperja (2400 m) ti verjetno ni problem, sedaj je vprašanje samo, kako to storiti čim hitreje oziroma hitreje kot to stori tvoj kolega, za katerega pa niti ne vemo, kako hitro lahko preteče to razdaljo, prav tako kot tudi zate ne...Bom nehal dolgovezit, gre pa še za eno vprašanje, namreč, ali stoji pričakovanje, da svojega kolega lahko prehitiš, na realnih osnovah ali je zgolj iluzija...torej kup stvari, ki jih ne vemo... :ignore:
Če vse to odmislimo in se vrnemo na osnovno vprašanje, kako...aja, ti sprašuješ, kako do kar največje kondicije...ja saj to menda imaš...torej, kako kar najhitreje preteči 2400 m: predlagam ti intervale (na netu je veliko gradiva, za pokušino in primer pa tole: http://www.cenim.se/108-pr.html ).
Na :TF) si o tem lahko prebereš tole temo: viewtopic.php?f=9&t=12187
Zadnji teden pa raje bolj na izi, da se spočiješ.

LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA