prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Ker bom tekla po kolovozih, gozdovih in travnikih, posledično potrebujem model za neutrjene tekaške podlage. Sem sicer pronatorka, pa to najbrž nima veze pri robustnejšem, tršem podplatu. Pobožno računam na do 30 km/teden čez zimske mesece :roll:
Ogledovala sem si Asic Gel Trabuco, pri GT2150 tudi od Asica me moti maloprofiliran podplat (itak so namenjene bolj urbanim podlagam :)
Mikajo pa me Salomonke. Ali pa kaj drugega, česar niti ne poznam.
Kak predlog kaj naj kupim, da ne bom imela vedno gnilih nog pozimi?

Hvala.
Meni so kot pronatorki med drugim ponudili tudi Salomonke, XT Wings. Sicer so za vse 3 terene, ampak sem se na koncu odločila zanje. Meni so všeč, ker ima širok podplat, kajti rabim stabilno podlogo zaradi preteklih zlomov gležnja. Žal pa nisem vzela gore-tex ampak navadne. :? :( Pa mi je malo žal.
lp.

Tudi sam sem se odločil za Salamon 3D PRO Ultra GTX vendar me kot pronaturju boli stopalo točna na sredini levo in desno ,sedaj pa ne vem ali je zato ker se noga še ni navadla ali je mogoče kakšen drugi vzrok. Zaradi samega blaženja pri teku navzdol se zanimam še za Salomon XT Wings vendar ne vem kako bi seobnesle zaradi večjega blaženja zvijanje copata na koreninah???.

Hvala za odgovore
30 km/teden je lahko
30/dan
15/2 dni
10/3 dni
6/5 dni
5/6 dni ipd.
Menim, da za 30 ali 15 km rabiš ustrezno zaščito noge pred vdorom vode. Dovilj je gosteje tkana membrana. Za krajše teke ni panike. Jaz čez zimo za krajše teke uporabljam običajne asfaltarce, tudi za neurejene podlage. Itak ne skačeš v luže ali žlufarco. Težava je verjetno edino pri travnikih, kjer jaz pozimi ne tečem. Jaz se držim najmanj planinskih poti, pa čeprav tečem prvi po novozapadlem snegu. Tudi v pršiču se lahko teče z letno obutvijo.

Za daljše teke (Pohorje) uporabljam:
:arrow: Asics gel-Mojave, brez goreteksa
:arrow: Salomon 3D pro ultra, brez goreteksa
:arrow: Inov 8, z goreteksom
ACMAN napisal/-a: Zaradi samega blaženja pri teku navzdol se zanimam še za Salomon XT Wings vendar ne vem kako bi seobnesle zaradi večjega blaženja zvijanje copata na koreninah???.

Pri koreninah predlagam polaganje noge na prstni del in nikakor na peto. Pri prstih imamo možnost amortiziranja naklona bistveno večjo, kot pri dokaj togi peti. Seveda pa je največja napaka stopanje na korenine, kjer se jim lahko izognemo, saj so korenine najbolj spolzke in skrivajo sunkovita presenečenja.
Jasno, mislila sem na 3 do 4 treninge, kolikor bi mi dopuščale časovne možnosti.
Kar se tiče teka, je tako, travniki so včasih preplavljeni z vodo, snežnica se nabira v kotanjah, včasih je luža simpatično pokrita z listjem itd. Možnosti, da imaš mokre noge, ko tečeš po neutrjenih poteh je nešteto ... preskakovat lužic pa ne gre vedno :)
Hvala za namige glede tekaških copat, bom še malo počakala.
Premisli še o tem
http://www.superge.si/html/svn/6382053-AA.shtml

Sem stestiral tudi XT WINGS GTX pa moram reči, da so ti Mizuno bolj vsestranski čevlji. Blaženje na trdih terenih je odlično pa še lažji so od Salomona. Oprijem je na strani Mizuna, čeprav je tudi pri Salamonu odlično.

Pri Salamonu se mi je zdela boljša bočna stabilnost kar ti pride prav pri neravnih terenih
Za tek v klanec je pri Mizunu plus, da je prstni del bolj gibljiv. Čeprav Mizuno nima Goretex membrane(ampak njihovo nepremočljivo različico) še enkrat niso premočili.Bo treba počakat na sneg :?

Ni mi popolnoma nič žal, da sem nabavil te Mizunke, kajti v njih se na vseh terenih počutim res udobno. Nažalost za Salamon tega na trdem terenu ne morem reči

Drugače pa oba vrhunska čevlja
Ne rabiš akcije čakat - akcijo imajo na Wigglu ali na StartFitnesu vedno (v primerjavi z cenami pri nas) :wink:
Sebi napisal/-a:Ne rabiš akcije čakat - akcijo imajo na Wigglu ali na StartFitnesu vedno (v primerjavi z cenami pri nas) :wink:

Daj prosim prilepi link,kje se dajo ti Inov 8 dobit najbolj pocen. :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA