Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Imel bi eno vprasanje za tekace, ki ste bolj doma v teh koncih. Danes sem tekel po cudoviti potki ob Kamniski bistrici, ki se je koncala tam po mojem obcutku nekje pred Kamnikom pri neki zagi. POtem sem sel se naprej cez travnik in prisel skoraj do kamniske obvoznice ce se ne motim. No zanima pa me, ce je taksna potka tudi se naprej ob Kamniski Bistrici, na drugi starani obvoznice?

Danes dalje nisem raziskoval, ker imam ze do Domzal cca 7 km, tako da gre raziskovanje ze na podlago, pa se domov je potem treba :).

Ce pa gre ta cudovita potka se dalje bi bilo pa cudovito, za kaksen dolgi tek. Tam nekje ob poti sem naletel na eno tablo s skico, kjer je videti, kot da gre potka vse do izvira Bistrice. No ce ve kdo kaj vec o tem bi bile informacije zazeljene.

G.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Živjo,

to je planirana pot od Save do Kamniške Bistrice, ki pa ima v Kamniku zaradi zasebnega lastništva in industrije nekaj težav.
Tam kjer si nehal (Šmarca, športni park), se da naprej proti Bistrici, z nekaj obvozi, vendar ravno sedaj malo više gradijo nov most in je vse razrito. Potem je še en obvoz, saj je v Kamniku ob Bistrici kar nekaj tovarn, vendar se da na zgornjem koncu ožjega mestnega središča spet priti ob Bistrico in nadaljevati više proti izviru.
Mislim, da je potem samo še ena ovira, kamniški Calcit, potem pa je potka urejena vse do izvira.

lp,Miha
glede na to da imaš že kar nekaj km za sabo, lahko ko prideš do obvoznice zaviješ desno in potem prideš na cesto proti Volčjemu potoku nazaj in zaviješ še mimo Golf igrišča in nato nadaljuješ proti Radomljam, mimo naselja Hudo, v Radomljah zaviješ proti Rovam, potem pa po nekaj 100 metrih na gozdno učno pot Črnelo v gozd, prideš mimo jezerčka, malo po polju, mimo še enega manjšega bajerja in graščine, potem pa skozi Dob proti Krumperku in naprej, tako se da precej izognit asfaltu - na enih tablah (v Radomljah pri cerkvi) je nekje omenjena kakor ena peš pot, ampak se ne spomnim natančno

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA