Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 valena
AVI napisal/-a:
Super...se vidimo pri potoku..... :D :D ....glede na divje in vratolomne spuste, je res tako najbolje... :clap:

Štart bo kakšne 200nm nižje pri šoli.
Morda se pa vidimo
Uporabniški avatar
 AVI
valena napisal/-a:
AVI napisal/-a:
Super...se vidimo pri potoku..... :D :D ....glede na divje in vratolomne spuste, je res tako najbolje... :clap:

Štart bo kakšne 200nm nižje pri šoli.
Morda se pa vidimo

ups... :ignore: :ignore: ...sploh nisem bil pozoren...nekako je prva asociacija na štart ob besedi kališče pač "pri potoku".... :lol: :lol: :lol:
Gre torej za klasični gorski tek...in že brskam po "spominu":
:arrow: na tej progi sem prvič tekel 28.9.1996, ko je bil organiziran 5. gorski tek na Kališče s štartom pri OŠ v Preddvoru (moj čas 56:08);
:arrow: 27.9.97 sem čas popravil na 53:58;
:arrow: 5.9.98 je tek štel, če se prav spomnim, za SLO pokal v gorskih tekih. Če se prav spomnim, je tisto leto "skurilo" žičnico in je za prevoz opreme skrbel helikopter. Pa je vmes prišlo neko reševanje nekje v gorah in je helikopter moral v LJ, zato oprema ne bi pravočasno prišla na cilj in je organizator zamaknil čas štarta...No, takrat je menda zmagal toti štajerc Šalamun, pet sekund čez 43 minut, jaz sem se matral dobrih 10 min več, 53:11.
Ampak to je bilo poleti, konec decembra bo nekaj narobe, če ne bo snega.

LP, vencelj
Bojan Ambrožič napisal/-a:A nima to celo Šalamun rekorda?

Če se prav spomnim po rezultatih iz arhiva je Igor Šalamun rekorder s časom, mislim da 40:35 ali 40:30 v njegovih najboljših časih gorskega teka. Proga je takrat potekala od šole v Preddvoru do potoka, naprej po planinski poti po serpentinah, brez kakršnih koli bližnjic. Ta čas je res izjemen in je še danes le peščica tekačev, ki se mu lahko približa. To je bil gorski tek v pravem pomenu besede, kjer se je ves čas dalo teči.

Lp
janez.ferlic napisal/-a:
Bojan Ambrožič napisal/-a:A nima to celo Šalamun rekorda?

Če se prav spomnim po rezultatih iz arhiva je Igor Šalamun rekorder s časom, mislim da 40:35 ali 40:30 v njegovih najboljših časih gorskega teka. Proga je takrat potekala od šole v Preddvoru do potoka, naprej po planinski poti po serpentinah, brez kakršnih koli bližnjic. Ta čas je res izjemen in je še danes le peščica tekačev, ki se mu lahko približa. To je bil gorski tek v pravem pomenu besede, kjer se je ves čas dalo teči.

Lp

Jaz imam zabeležen Šalamunov čas 43:05, 5. september 1998...no, morda je tudi pomota :roll: (ali pa nečitljiv zapis :mrgreen: ).
O tem sem pisal tudi že zgoraj...

LP, vencelj
Res je rekord ima Igor š.
27.09.1997.na D.P.
1.IGOR ŠALAMON 40,49
2.ZUPANČIČ MARJAN
3.MELINC STOJAN
4. NOVAK BOŠTJAN
5.ČEH JOŽE
6.HOJAK ROMAN
7.KREBS MATEJ

............
22.ŠTURM VENCELJ 53,58
:laola
REKORDU SE DANAŠNJA KONKURENCA NE MORE NITI PRIBLIŽATI.......... :mrgreen: :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA