prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
zanima me če se da kje v ljubljani ali pa še bolje v kranju kupiti superge pa da ti prej še izmerijo stopalni lok na tistih napravah, da ti povejo katere so najboljše zate?
rad pa bi firmo asics ali nike
prosim za nasvet glede izbire copat.
treniram srednje proge(400) in treniram večinoma na tartanu(redko kakšen kros po makadamu). do sedaj sem imel adidas supernova control 10, ki so za pronatorje. to so moji prvi tekaški čevlji. vendar pa sam menim da nisem pronator in bi potreboval neutral čevlje. namreč te adidas so ojačani na notranji strani stopal in mi je stopalo zvračalo proti zunanjemu delu stopala in nekega dne se je pripetilo da mi je stopalo obrnilo in sem si zvil gleženj. zato zdaj preden bom začel spet laufat kupujem nove.
katere mi priporočate:
nike:
lunarglide
lunarswift
lunarelite
lunarracer
lunarracer 2
pegasus 25
asics:
gel nimbus 11
gel speedstar 4
gel tarther
rabil bi torej za tartan, morajo bit dovolj trdi za šprinte, naj nebi bili ojačani na nobeni strani stopala, ker potem stopalo ni vzporedno s podlago.
hvala za vsak nasvet!
Uporabniški avatar
 tae
Miha (soimenjak :D ), nekaj mi ni čisto jasno: Praviš, da treniraš tek na 400m, torej rabiš šprintarice. Omenjaš pa le superge za na cesto. Zakaj si se tolk zapičil v Nike lunar ? (priznam, da so tudi meni všeč, vendar so mi zaupali, da to ni to).
 wawer
Miha ne bi ti rad vsiljeval ampak probaj še Nike skylon 11+. So za supinatorje in klasičen način teka tako, da bi ti verjetno odgovarjali. Podplat ni ravno trd (ni hribovski) ampak jaz ko sem jih kupil in na njih prestopil iz mizuna sem mislill, da tečem po oblakih. Probaj jih nič ne moreš izgubiti. Sicer bi morali kmalu prenoviti model trenutno pa je model v rdeči, beli in oranžni barvi. Rumeno zelen se že težko dobi.

http://www.superge.si/html/svn/7266388-AA.shtml
Živjo, mene pa zanima ali tudi v Celju v kakšni športnii trgovini majo kje da ti lahko zmerijo kakšno stopalo imaš? Da se ne peljem sam zarad tega v Lj... :?

hvala za odgovor!
 wawer
Jst sem v Celju laufal na tekočem traku in potem so ta tek posneli in se vidi na posnetku kam se zvrača stopalo in se ti določi ali si pronator, supinator ali nevtralec. Če je to to pol je to to :D . Če pa delajo v Ljubljani kakšne druge teste pa ne vem.
ja sm biu v celju.tomas sport v soboto...ampak ta test opravljajo samo med tednom in še to je sam šef usposobljen..tako mi je rekla prodajalka..fajn..a obstaja še kje v bližini brežic ali krškega kdo/katera trgovina, ki se ukvarja s to meritvijo stopala?!

hvala za pomoč...lp :roll:
 wawer
No meni je res ta test moski delal. Nisem pa vedel da je on sef :). Za dolenjsko ne vem ce to delajo. Mozno da je v novomeškem btc-ju steza in se da to naredit. Pa ne pozabit rečt za 10% popust ob morebitnem nakupu. Pa se to v vednost, da ni v vseh prodajalnah 10% popusta. V franšizah ga ni tako da to povprašaj na začetku. Pri copatih za 100€ se to že kar pozna, včasih ko pa je blo 20% pa je bilo že kar konkretno. No upam da fajn kupiš. Lp
no js sm kupu air zoom skylon sm jih dubu za 88eur. nism nč šel na test stopala ampak sem kar doma izvedel en easy test, stopiš z mokrimi stopali na karton in vidiš odtis stopala. imam čist neutralno stopalo. no pol sem šel sam še v tomas sport in probal par tekaških. v ožji izbor sem dal lunar elite in skylon nato pa sem se zaradi boljšega občutka v njih odločil za skylon. upam da bojo ql
 wawer
Tudi sam imam nevtralen podplat in sem vzel skylon-ke. To je najboljši copat kar sem jih kadarkoli imel za tek. Navdušen sem res. Miha prepričan sem, da ti ne bo žal. Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA