Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Boštjan Pintar
Danes sem po dolgem času šel zopet po progi KBK na Blegoš.Po vsem videnem sem kar malo razočaran.Malo od razcepa za Jelence in Mali Blegoš je nastala prava poseka.Ker tudi sam precej delam v gozdu me pri vsej stvari čudi to,da je bilo označeno malo dreves zdaj pa je postala prava poseka.Malo pod Blegošam,kjer se prečka cesta za na Blegoš pa je iz planinsake potke nastala prava avtocesta.Nočem obsojati nikogar pa vendar sem mnenja,da taki posegi v naravo še posebaj v hribe,kjer še nekaj let nazaj nisi srečal žive duše take stvari enostavno ne sodijo.
Uporabniški avatar
 Pingo
Bi kar tule izkoristil in vprašal.
Kaj pomeni KBK?Od kje do kje poteka?Je kaj v povezavi s tekom na Blegoš?
Zadnjič sem bil na Blegošu in sem videl smerokaze za KBK.
Res je,da so megalomansko zastavili sečnjo tam v tistih koncih.Tudi ob vzponu iz Hotavelj -ČrniKal je nastala ogromna svetla lisa--verjetno z razlogom,še bolj začuden pa sem bil ob potki,ki pelje od koče pod Blegošem, do PrveRavni,kajti začetek je bil videti skorajda zavaljan,raven in širina bagerčka.Nisem pa pogledal kako je pa naprej v gozdu.
 kbk
živ

Očitno res gor v Blegošu gozdarijo z taveliko motorko, :( je pa upati, da bodo do naslednjega KBK-ja delovišče uredili in stezice naredili zopet lepe... saj so vendarle profesijonalci. Do takrat bomo pa trenirali in se čudili lepotam Blegoša še s kakšne druge strani. :D
Obilo užitka želim... :D :D
Uporabniški avatar
 Pingo
Sem mal pobrskal in če ni pravilno me popravite

KBK = Kopačnica-Blegoš-Kopačnica in res je,to je trasa teka...no zdej pa vse vem :mrgreen:
 kbk
še odgovor Pingotu;

KBK je kratica za Kopačnica- Blegoš- Kopačnica. Gre se pa za tekmo v gorskem teku -hoji, ki poteka na tej relaciji . Letos je bila organizirana prvič in požela kar lep uspeh. Več o tem si lahko prebereš na internetni strani Športnega društva Marmor Hotavlje. http://www.sdmh.si

V planu imamo izvedbo tudi drugo leto, in te že sedaj vabim da se je udeležiš.

Lep pozdrav.
Boštjan Jezeršek
Uporabniški avatar
 zz topka
Mhm, zanimivo!
Ma, da pa ni una ZZ topka s sopihanjem na tekmi KBK cel Blegoš prevetrila, da so se od hudga kar drevesa podirala? :( :( :?:
Ker jast nisem pej prav nič vidla narobe, razen konkretnega klanca...
 kbk
Oj

Takrat , ko smo grizli kolena tja gor še niso delali te sečnje,čeprav je bila predvidena. In treba je pohvaliti gospoda Žuna ,z gozdnegta gospodarstva, da je imel toliko razumevanja in so počakali z delom... :)

tako ,ZZtopica, tvoja sapka ni prav nič kriva za to... :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA