Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 buba80
Ziveli!

Sem tako vesela, da moram kar tule malo potezit, ker vem, da me boste se najbolj razumeli. Vsem znancem je tema teka dokaj nezanimiva :) Torej, padla je moja prva 20-ka danes zvecer... popolnoma nepricakovano... ponavadi tecem nekje 7 - 10 (zadnje case) km 3-4 krat tedensko... vcasih tudi veckrat... pocutim se trenutno "polomljeno", ampak super zadovoljno :) Sicer sem sanjala o tej 20-ki zadnji mesec in, ko je bila nacrtovana, zbolela... danes pa kar tako... Saj vem, en cel kup napak sem naredila... nobene tekocine, nobenih tablic ali pa vsaj kake banane... kar se je, moram priznati, na koncu tudi poznalo... zadnja dva kilometra sta bila prav... je kar k tlom vleklo, vendar... ce sem ze do 18 prisla, ni smenta, da ne bi se zadnjih dveh pretekla :D naslednji cilj.... se vec 20-k in nekoc en pravi maratoncek :D Se eno vprasanje za bolj izkusene... sama namrec tecem sele 9 mesec tako redno... nimam nekih super nacrtov in sistematicnega teka, mi je pa v veliko veselje :) Ko delate kake premorcke med daljsimi teki (tisti, ki jih delate), kako se raztegnete? Danes sem namrec opazila, da mi je nekje na 14-15 km prav zapasalo pocepniti in konkretno pokrciti kolena, vendar je bil minus tega, da mi je bilo potem malo tezje... sicer sem mogoce naredila prekratek premorcek, je trajal cca minuto, toliko da sem se superge zavezala... in potem se enega nekje na 18 km... kaj pravite, je mogoce bolje nekako brez premorov, ali pa vsaj hoja, kot pa se prav ustaviti? Nekako se nimam svojega sistema, je bilo danes prvic, da sem med tekom malo "pocivala"...

Lp vsem tekaskim navdusencem... mislim, da dobivate se enega "frika" :D
Uporabniški avatar
 Wega
Nič nasvetov od mene, samo čestitke in obilo veselja še naprej. Takile "kar tako" dosežki so res nekaj najboljšega kar si človek lahko podari. Sanjaj še naprej :clap:
Uporabniški avatar
 mušnica
Čestitke :laola :laola
Nasvetov ti jaz ne bom dajala, ker je tu veliko drugih z več izkušnjami - razen da te tek res lahko zelo povleče :D :D in, da je treba pazit glede pretiravanja, jaz osebno pač težko najdem zmernost v stvareh.
Se vidimo na kaki tekmi :clap:
Uporabniški avatar
 pajo
Glavne napake si zapisala. . Sedaj se z takimi rekordi ne gre. Pod prvo je prevroče pa še brez vsake tekočine... Nič uživaj v teku bodi brez poškodb in bodi v supergah vseh 12 mesecev ne glede na vreme.
Uporabniški avatar
 javor-18
Če tečeš kakšno krožno turo potem je smiselno si postaviti kakšno pijačo za kakšen kamen, da se lahko odžejaš in takrat lahko tudi malo počiješ. Je pa vedno težko nadaljevati z tekom ko prekineš ritem teka, sploh, če greš na daljši tek.
 buba80
Ja saj vem, saj pravim... sploh ni bilo planirano ... če bi bilo, bi bila in voda in vse, kar je potrebno ... in definitivno ne poleti :) včeraj mi je pa preprosto zapasalo teč, ko bi morala na svojem "krogu" obrniti nazaj... ko pa je bilo že toliko, je šlo pa do konca :) Sicer pa najrajši tečem jeseni, ko je že bolj hladno, in pozimi... je pravi užitek :D in ne glede na vreme... razen če je konkreten dež, ko te premoči že takoj, ko ven stopiš ... no, pa sem vseeno vesela, da je tako naneslo :D
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Še en lep dokaz da smo Slovenci zelo vztrajen narod. Čestitke tudi z moje strani.
Glede pretegovanja in tega, načeloma se med teki ne ustavljamo, pomembno je predvsem ogrevanje in ohlajanje telesa in sklepov, potem gre malo lažje. Kot drugo je verjetno tudi nenavajenost telesa na tak napor, sama si napisala, da še toliko nisi pretekla in tudi telo se mora naučit.
Sam na ultra tekih skrbim za "gibljivost" in kasneje malo manj zakrnelosti sklepov tako, da spremenim tehniko teka. Včasih pač malo bolj dviguješ noge (kot brcanje v rit), ali pa se malo drugače nagneš.

Lp

Uroš
 buba80
Hvala za nasvete Uroš. Sem že včeraj opazila, da sem naredila napako, čeprav je bil postanek zelo kratek. Zdaj vsaj vem za naslednjič, se pravi enkrat jeseni, ko bodo normalne temperature ... bom tvoje nasvete veselo uporabila v praksi in se parkrat brcnila v zadnjico (da se lepše izrazim), da dobim pospešek :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA