prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Lep pozdrav vsem!

Tale forum spremljam že lep čas in vedno mi pride prav kaka informacija, saj je tek moja velika ljubezen. Sedaj pa se obračam na vas, ker imam sledeč problem: Močno si želim trenirati atletiko, tek se razume, a ne vem na kateri klub v Ljubljani naj se obrnem, saj le študiram tu. Malo sem brskala po spletu, a nič konkretnega nisem našla. Pozna kdo kak dober klub v Ljubljani, ki sprejema 22-letnike oz letnice? Sem kot prvo prestara za treniranje? Naj dodam, da tečem že vse življenje, nikoli nisem trenirala teka, a bila sem vedno prva tako v Oš kot na gimnaziji če vam ta podatek kaj koristi, a prej mi okoliščine niso dopuščale, da bi kaj trenirala.
Kakršnakoli info je več kot dobrodošla!

Hvala in lep tekaški pozdrav vsem forumovcem!
Defintivno sporoči, če si kaj našla - drugače lahko vprašam pri nas na šoli - Primož trenira atlete tudi za atletski klub (sam ne vem točno kateri, na Žaku imajo treninge) in bi verjetno imel kako informacijo iz prve roke.
Srečno :D
MASS in KRONOS vem, da sta (bila in verjetno sta še) na Žaku (Šiška).
se hočeš udeleževati atletskih mitingov ali 'le' izboljševati pripravljenost? morda če te nikjer v atletskih klub ne vzamejo probaš trenirati pri kakšnem 3K Sport, Sokol, pa še kje morda če imajo kakšne tekaške skupine.
@mušnica: Sedaj sem ravno v fazi poizvedovanja. Lahko povprašaš na šoli, ja. Informacija iz prve roke mi bo vsekakor prav prišla!

@MKC: Gotovo so sanje vsakega resnega atleta, da se udeležuje atletskih mitingov, a najprej bi morali pogledati kaka so moja izhodišča. Norma in tako naprej. Ali imam sploh možnosti? Najprej to delam zase. Ne za kogarkoli ali zaradi česarkoli drugega. Od tu štartam, potem pa, pripravljanost itak pride z delom.
Pogledala sem na MASS in KRONOS in se mi oba zdita vredu, samo vprašanje, če bojo mene sploh povohali. Upam na najboljše! Za poskusit je! Hvala ti za info!
Bom vidli, kako se bo razpletlo.

lp
Uroš Sobočan napisal/-a:
love to run napisal/-a:Ali imam sploh možnosti?

Sama si napisala odgovor v nadaljevanju:

love to run napisal/-a:Najprej to delam zase. Ne za kogarkoli ali zaradi česarkoli drugega. Od tu štartam, potem pa, pripravljanost itak pride z delom.

Lp

Uroš

Pošteno!
love to run napisal/-a:@mušnica: Sedaj sem ravno v fazi poizvedovanja. Lahko povprašaš na šoli, ja. Informacija iz prve roke mi bo vsekakor prav prišla!

@MKC: Gotovo so sanje vsakega resnega atleta, da se udeležuje atletskih mitingov, a najprej bi morali pogledati kaka so moja izhodišča. Norma in tako naprej. Ali imam sploh možnosti? Najprej to delam zase. Ne za kogarkoli ali zaradi česarkoli drugega. Od tu štartam, potem pa, pripravljanost itak pride z delom.
Pogledala sem na MASS in KRONOS in se mi oba zdita vredu, samo vprašanje, če bojo mene sploh povohali. Upam na najboljše! Za poskusit je! Hvala ti za info!
Bom vidli, kako se bo razpletlo.

lp

Seveda so te pripravljeni vzeti. Vendar moraš vedeti, da s tem, ko postaneš član nekega kluba, v tem primeru AD Mass Ljubljana, skleneš enoletno pogodbo, ki zajema:
- vsaj 3krat tedensko vadbo pod nadzorom trenerja
- plačilo članarine za eno leto : mesečno pride 35 eur /mesec + letno plačilo 100 eur = pride skupaj več kot 500 eur letno
- nastopanje na vseh državnih prvenstvih v klubskem dresu = 40 eur( dres )

Na voljo imaš različne trenerje. Predvsem Svetlan Vujasin je znan po najtežjih treningih in najboljših mladih atletih. Med drugim je plod njegovega dela tudi Roman Kejžar...

Seveda se vse poplača z napredkom in dobrimi rezultati :)

Če pa se odločiš, da bi bil rad samo član kluba brez trenerja, potem plačaš dobrih 150 eur za celo leto in pridobiš licenco za nastop na tekmovanjih na mitingih in tekmovanjih na državni ravni.

Za Kronos podrobnosti ne vem, vendar ima Mass boljše tekače na srednje in dolge proge. Kronos daje poudarek predvsem šprintom.

Če te še kaj zanima, vprašaj.

-
to s pogodbo je pa 'zanimivo'
sem bil pri MASS-u kakih 5 let nazaj in tega ni bilo. Takrat pri Albertu Šobi, res da nisem bil ravno med pridnimi ker sem več pozornosti posvečak šoli kot pa atletiki. On je še takrat imel dosti šprinterjev in skakače v daljino. Če misli kdo resno trenirati in ga dobi Šoba, mislim da se mu res posveti in proba iz njega kaj narediti.
Ostalih ne poznam.
nobody napisal/-a:se bom ša jaz malce pokomentiral:
V Ljubljani so atletski klubi. AD Mass, ki ima najbolje razvite teke na srednje in dolge proge, AD Kronos, kjer je bolj žalost in AK Olimpija, kjer je tudi podobno.
Glede treniranja. Če se misliš resno ukvarjati s treningi se splača investirati 35€ na mesec, saj imaš vsaj trikrat na teden trenerja (večina trenerjev tudi večkrat), poleg tega imaš plačane štartnine za mitinge in DP-je + organiziran prevoz na DP. Pozimi dobiš tudi kartico, s katero imeš možnost treninga v atletski dvorani. Treba je plačati še 40€ za dres, ki ga ni nujno nositi na vsaki tekmi ampak samo na DP in na ekipnem prvenstvu. Tudi glede udeležbe na tekmovanjih je malce strogo napisano v pogodbi. Ponavadi greš na tiste tekme, za katere izražiš željo.
Glede trenerja pa je pomembnih več dejavnikov: odvisno je kakšne ambicije imaš v atletiki, ti je pomembna družba in čas treningov.

Primož Praprotnik je bil že omenjen. Bolj je speciliziran za šprinte in ukvarja se z mladinci vendar bi verjetno tudi ti lahko tam trenirala.

Potem sledita dva trenerja, ki se ukvarjata s tekom na srednje in dolge proge.

Urban Praprotnik: Tukaj bi imela zelo dobro družbo saj je tudi nekaj atletov in atletinj starih toliko kot ti. Je nasmejan i vedno dobre volje. vendar če se misliš resno posvetiti treningom in imeti ambicije ga ne priporočam, ker ni vedno prisoten na treningih, se ne pogovarja dovolj z atletom in ni dovolj pri stvari.

Vujo:
Če imaš ambicije je to prava izbira. Znan je po disciplini in težkih treningih, vendar mislim da tebe kot začetnico ne bi skuril in bi delal postopoma. Dobra stran je ta, da je vedno na voljo za pogovore, dobra prisotnost na treningih in velik ''motivator'' res pa je da se na tekmah velikokrat dere za svojimi atleti in ni tako priljubljen. Menim da ga večina foruma zelo dobro pozna

Se strinjam. Dodal bi le, da je Urban Praprotnik dober trener za rekreativne tekače, katerim posveča tudi več pozornosti. Tisti, ki pa bi želeli trenirati resneje, je pa pravi naslov Vujo. Poznam več tekačev, ki so zapustili Praprotnika in odšli drugam ( tudi sam ).

Nobody : a si ti tudi treniral pod Urbanom?
Uf, tole pa je nekaj informacij! :) Hvala vsem! Bom vsakemu posebej odgovorila oz ga vprašala. :)

@noteko: Zavedam se obveznosti, ki ti jih enoletna pogodba predpisuje. To je bla prva stvar, ki sem jo izbrskala na njihovi spletni strani. Edini "catch" je v tem, da, roko na srce, moje forma, če še tako sama tečem, trenutno gotovo ni za na državen nivo. :oops: In ker sem realist vem, da se v enem letu tudi ne bo čudež zgodil. Tisti mladi atleti, ki so tam so najbrž od OŠ trdo tenirali in vse rabi svoj čas. Tudi moje telo. Ne glede na to, kolko talenta imam, če sploh. :)
Tako, da me to malo bega. Ne bi rada nekaj podpisala, potem pa ne bi bila zmožna realizirat. Ker če že, bi k stvari pristopila resno. Ne nekaj za hec, kot recimo: meni je pa dolgčas, grem pop. tečt...samo za primer. Se mi zdi? Ne vem no zakaj imam tak občutek, da sem prestara. :?:
Tista ta druga možnost, ki jo omenjaš, pa se mi ne zdi smiselna. Ker po eni strani, lahko tečem tudi sama, ni nujno, da sem članica kluba. Sama pa itak brez trenerja ne bi naredila nič! In potemtakem bi bila udeležba na tekmovanjih brezpredmetna.
Še to: kako naj vem katero disciplino naj treniram? (neumno vprašanje?). Občutek imam, da bi bilo zame najbolje sprint ali srednje. Torej ali 200m/400m ali pa 800m? Vem, da dolgoprogašica ne bom nikoli, niti me ne interesira. V sprintu nisem slaba, za srednje pa težko rečem.

@nobody: Zakaj je na AD Kronos bolj žalost? Kaj pa Akademsko atletsko društvo Slovan, kdo pozna? Moje ambicije? Če bi začela govorit o tem, bi najbrž marsikoga minilo branje. Pač, kot sem dejala s prvo objavo tu: V preteklosti mi ni bilo omogočeno treniranje, sedaj to možnost imam, imam voljo, čas, upam, da tudi malček talenta ( :?: ) in predvsem ljubezen do športa, do teka predvsem. To je moja preprosta filozofija. Mogoče sem preveč idealistično napisala, samo ne bi bla rada stara 40 let in ugotovila, da nisem nikoli naredila tistega, kar sem si želala. Nekaj takega.
Upam, da sem ti približno odgovorila. :) Če ne, kar vprašaj!
Družba? Je pomembna, samo saj najbrž itak ne bi sama trenirala...?
Glede časa treningov pa ne razumem najbolje: terminsko misliš?

Iz AD Kronos pa sploh ne vem kdo je za sprint, kdo za srednje proge, ker nimajo nič napisano, tako da se moram še malo pozanimat v tej smeri.
Nazadnje spremenil love to run, dne 15 Mar 2011, 04:32, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA