Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

#247085
SLOVENIJA TEČE 2011

Teki, ki štejejo za Slovenski pokal v rekreativnih TEKIH po regijah:

7. PEČAROVSKI TEK + 5. pohod (Pomurski pokal, SP, MNZ POLICIJA)
PEČAROVCI - sobota, 23.04.2011 ob 15.00
(300 m - 900 m osnovnošolci, 6 km članice, 8 km člani)
Organizator:
TKŠD Pečarovci
g. Jožef Rituper
T: 041 346 636
E: jozef.rituper@gmail.com

10. TEK SUŠA - šteje za pokal mladih (Gorenjski pokal, SP, MNZ POLICIJA)
ZALI LOG - sobota, 21.05.2011 ob 17.00
(7.5 km, nmv +/- 100 m)
(500 m, 1 km, 1.5 km - mlajše kategorije)
Organizator:
ŠD Senca Zali Log, Zali Log 33, 4228 Železniki
g. Janez Habjan
T: 041 570 680
E: habjan.janez@gmail.com
I: http://www.zalilog.si

40. TEK PRIJATELJSTVA (Primorski pokalni teki, SP, MNZ POLICIJA)
HOTEDRŠICA - sobota, 21.05.2011 ob 14.00 mladina, ob 17.00 člani
(7 km, 13 km)
Organizator:
ŠD Hotedršica, Hotedršica 2 a, 1372 Hotedršica
g. Bogdan Bošnjak
T: 041 272 022
E: bogdan.bosnjak@hidria.com, I: http://www.hotedrscica.si

7. SPLAVARJEV TEK + pohod + nordijska hoja (Dolenjski pokal, SP, MNZ POLICIJA)
RADEČE - petek, 24.06.2011 ob 18.00 otroški vrtec, otroci, ob 20.00 člani
(600 m - 1500 m otroci, 2.5 km rekreativni tek, 7.5 km člani, članice)
Organizator:
KTRC Radeče in AK Radeče
g. Stanko Renko
T: 041 880 140

TEK NA KOKOŠ (Primorski gorski teki, SP, MNZ POLICIJA)
LIPICA (mejni prehod) - nedelja, 10.07.2011 ob 10.00 člani
(3.2 km, nmv 380 m)
Organizator:
ŠD Kraški tekači Sežana, Šmarje 90, 6210 Sežana
g. Silvo Nemanič
E: silvo.nemanic@policija.si

20. PTUJSKI MALI MARATON (Štajersko - Koroški pokal, SP, MNZ POLICIJA)
PTUJ - nedelja, 04.09.2011 ob 10.00 odrasli, ob 10.30 otroci
(800 m, 1 km, 7 km, pokal 21 km)
Organizator:
TK Maraton Ptuj, Sp.Hajdina 25, 2250 Ptuj
g. Rado Ačimovič
T: 031 433 956
E: rado.acimovic@guest.arnes.si
I: http://www.tkm-ptuj.si


Organizatorji si pridržujejo pravico naknadne spremembe datuma zaradi objektivnih razlogov. Pred udeležbo preverite točnost podatkov pri organizatorjih.
#247093
- 2. Prvenstvo policije v gorskem teku, 6.11.2011, Maribor
-16. LJ maraton, 23. 10.2011, LJ :D

Zraven je še Logarska , če se prijaviš pri vojski kot članica veteranskih združenj ali kot upokojena policistka, lahko tudi v ekipi MORS-ostali. Prijavnine pri vojski ni.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 25 Feb 2011, 08:47, skupaj popravljeno 1 krat.
#247103
Roko,
bil si privi, ki si je upal koledar objaviti. Na internetni strani Slovenija teče ga še ni . :evil:
Domnevam, da se bo ignorantski odnos organizatorjev za Slovenski pokal v rekreativnih tekih do tekačev nadaljeval tudi letos.
Kdor je bil lani na zaključni prireditvi in podelitvi "pokalov" v Kostanjevici , že ve, za kaj gre. :FO:
#247104
Da ne govorimo o tem, da se 21.05.2011 odvija tudi druga največja tekaška prireditev v Sloveniji - 31. maraton Treh src v Radencih.
Bernarda, zate pa informacija v zvezi Slovenskega pokala in MNZ, ki glasi: Pogoj za uvrstitev v končnem tekmovanju je udeležba na štirih od petih področij (Primorska, Gorenjska, Štajersko-Koroška, Dolenjska in Pomurska). Točkujejo se uvrstitve na 6 prireditvah, ki štejejo za Slovenski pokal. Na Primorskem, kjer štejeta za Slovenski pokal dve prireditvi, se v končnem točkovanju upošteva boljši rezultat.

LP Zlatko
#247187
Lp!

Roko - s svojo hitro objavo podatkov, ki niso popolni, si povzročil nekaj "žolčnih" pripomb, ki pa niso v celoti utemeljene. Za boljše razumevanje nekaj pojasnil.

Najprej obvestilo, ki bo uradno objavljeno ko bo narejena zgibanka "Slovenija teče" in ko bo objavljena na spletni strani OK, glede naštetih prireditev. Udeležba na teh tekih se upošteva posebej za SLO "samo" za kategorijo MNZ in Policija ( po dosedanjih pravilih-udeležba in točkovanje).
Za preostale udeležence bo SLO pokal letos izpeljan nekoliko drugače.Vsi udeleženci, ki bodo izpolnili pogoj udeležbe na posameznem "regijskem" pokalu se bodo na zaključnem (posebej teku) lahko na "finalnem" teku potegovali za SLO pokal (v neposredni tekmi se dobijo zmagovalci oz.prejemniki pokalov).

Vsak organizator v posamezni regiji je določil prireditev, ki bo upoštevana za udeležbo in razvrstitev MNZ-Policija, pri čemer je prišlo do nerodnosti, ker je organizator z Gorenjske spregledal, da je "Primorc" že pred tem predvidel ta datum oz.prireditev, na OK pa so to opazili že ko je bilo prepozno in so bile določene informacije že dane naprej oz.objavljene. Ta "podvojitev" pa niti ne bo toliko v škodo tekmovalcem, ker sta na Primorskem dva teka (cestni in gorski) n se bo lahko uskladilo.

Kar se tiče prekrivanja z "Radenci" pa je tako, da si oni lahko, ker imajo monopol, privoščijo in spreminjajo datum prireditve (prejšnja leta je bil tek okrog 15-16.maja, teden po "trojkah") kar je bilo najbrž upoštevano pri določanju datuma oz.prireditve na Primorskem.
Skrb- kar se tiče "ignorantskega" odnosa pa se ne strinjam v celoti. Vsa ta leta je bil lepo zamišljen vendar se ni "prijel" in mislim, da smo sami tekmovalci-udeleženci bili precej ignoratni in pripomogli do tega ( preveri številčnost udeležbe v SLO pokalu, pa bo mogoče zadeva bolj razumljiva). Ta odnos je najbrž pripomogel, da je tudi organizator v Kostanjevici nekoliko "zamočil" in v tej smeri odstopil z priznanji. Se je pa naknadno "opravičil" in vsem dobitnikom (kot prejšnja leta) podelil ustrezna priznanja.
Upam, da bo mogoče letošnji način izvedbe SLO pokala ustreznejši, da bo bolj dostopen udeležencem, da ne bodo "ignorantski" in da bo udeležba veliko bolj števična kot je bila do sedaj.
Toliko na kratko, kolikor sem seznanjen. Vse ostalo bo uradno in pravočasno objavljeno.
#247194
Najlažje je reči, da ima nekdo monopol, da si lahko privošči in spreminja datume svoje prireditve, pa ni tako. Radenci so termin za letošnji maraton imeli določen že maja lani, objavljen je tudi v biltenu, katerega je vsak udeleženec prejel nekaj tednov po maratonu. Moje mnenje je, da glede organizacije teh tekov ni zadostne komunikacije. Upam vsaj, da si organizatorji eden drugemu ne hodijo v zelje.

LP Zlatko
#247249
Lp!

Rajzl - ne ni kar tako nekaj reči, to mora na nečem temeljiti, kar tvoj prvi stavek pa ne. Nekaj dejstev za mojo ugotovitev - mnenje.
Če podrobno pregledaš letošnje (in tudi nekajlet za nazaj) sezname prireditev (kjer tudi niso registrirane prav vse tekaške prireditve) lahko ugotoviš, da je na posamezen vikend (včasih tudi dan) 3-8 tekaških prireditev, zaradi česar skoraj ni mogoče uskladiti teh. Boš pa lahko ugotovil, da ima določeno število organizatorjev (včasih bolj,sedaj pa manj znano ali številčno prireditev) "svoj" termin od katerega ne odstopajo. Jo organizirajo ne glede na "velike", kar je prav. Eden takih je v Zalem logu, kjer sta leta 2005 in 2006 teka bila 21. oz.20.5 in v zadnjih dveh letih "Radenci" niso bili na letošnji termin, temveč en teden prej. Mislim, da Zali log ni spreminjal svojega termina, Radenci kot jaz vem pa so ga že nekajkrat.
Tudi organizator v Zalem logu je že takoj po koncu lanskega teka določil termin za tek v naslednjem (letošnjem) letu, kot vedno prej, in se ni oziral na druge. Zakaj bi moral on klicati organizatorje v Radence, če mislijo spreminjati termin svojega teka in kdaj bodo imeli tek in navsezadnje svoj tek prilagajati njim. Oni organizirajo svojo prireditev, za svoj krog, ki je precej odmaknjen npr. od Radenc. Zadovoljni so, da se pri njih nekaj dogaja, če pa je obisk še od drugod,večji,ipd.pa toliko bolje.

Kar pa se tiče monopola pa je čisto jasno. Na teku v Radencih sem sodeloval velikokokrat, kar nekajkrat še v tistih časih ko je bi še "človeški", potem pa je ratala čista komercilizacija. Prišlo je do tega, da nisi več človek udeleženec temveč le številka in vir dohodka, dodatnega zaslužka. O tem je bilov zadnjih letih že veliko povedanega (odiranja z štartnino, predprijavami, prodajanjem sponzorskih daril,ipd.).O tem bi se dalo še marsikaj povedati, vendar takega na t.i. vaških prireditvah (kot je lako Zali log) pa skoraj ne doživiš ( ne z takim namenom in v takem obsegu).

Poglej, tek v Zalem logu bi bil oz.bo v vsakem primeru ne glede na "velike" in če ne bi prišlo do te male nerodnosti ne bi ratal ta "problem". Organizator regijskega pokala ne določa kdaj kateri organizator sme prirediti svoj tek temveč le poskuša uskladiti in koregirati prireditve v svojem pokalu. Zato ni preverjal, če se tek v Zalem logu prekriva z drugimi teki, temveč je (po nekih svojih kriterijih) teku v Zalem logu le "dodal" še kategorijo SLO- MNZ in Policija. Tukaj pa je prišlo do nerodnosti, ker pa bi glede tega le moral malo preveriti pri ostalih koordinatorjih oz.bi morali zadevo uskladiti na OKS.

Na vsakem posamezniku je, da se odloči kje bo sodeloval in katere prireditve bo izpeljal. Odločil se bo po svojih kriterijih in to je to. Ne more pa vsak organizator organizirat svojo prireditev po željah vsakega posameznika. Dejstvo pa je, da "veliki" izkoriščajo svoje privilegije in počnejo kot oni hočejo (še nisem slišal, da bi organizator Sežane, Lj. ali Radenc in še kdo spraševal "male" organizatorje kdaj majo svoje prireditve oz. če jih bo motilo, če imajo svoje na njihove termine), drugi pa so prisiljeni da se (ali pa tudi ne) prilagajajo.
So pa nekateri, ki jih to ne moti in bodo tekli v Radencih in najbrž tudi v Hotedršici ali pa v Zalem logu in Hotedršici (in so tudi že prej). Tako pač je.

Se opravičujem, ker sem kar precej dolg v svojem pisanju, mislim, pa da sem dovolj korektno obrazložil svoje mnenje, ne da bi kogar koli na kak način prizadel.
#247267
Edo, da ne bo zgledalo, da jaz branim maraton v Radencih, ali pa še huje, da se hočem s teboj prepirati. Vsekakor imaš prav, da vsi vseh prireditev ne moremo obiskati, kakor tudi, da ima vsak, ki se trudi organizirati neko prireditev tudi pravico izbirati svoj termin.
Pojasnilo. Moja nejevolja ne leti na organizatorje tekov v sklopu pokala SLO teče, temveč ravno na tistih nekaj tekov, kateri bodo šteli za MNZ, teh je pa le šest. Ker pa sta dva na isti dan, to pa je dan, ko je v Radencih maraton in tudi državno prvenstvo na 21 km, pa nastane problem, kajti če izpustiš oba in se odločiš za Radence, ostanejo le še štirje, ki štejejo za MNZ, najmanj štirje pa so tudi pogoj za uvrstitev na točkovanju. Glede na to, da mnogo nas v Policiji dela po razporedu, pa lahko hitro pride do tega, da še kakšnega izpustiš.
Vsekakor organizatorji tekov, kateri so se dobrodušno ponudili, da poskrbijo poleg vsega še za nas, niso nič krivi pri tem, temveč je za to kriv nekdo iz MNZ, ki spet ni oddelal svojega.

S teboj se strinjam tudi glede druge ugotovitve in sicer glede maratona v Radencih. Še kot osnovnošolec sem se udeležil prvih nekaj tekov. Na 9. maratonu sem odtekel svojo prvo 21ko
in čeprav sem skoraj domačin, me do lani niso videli dobrih 20 let. Bil sem le gledalec ali pa sem peljal hčero na tek. V vseh teh tridesetih letih se je res vse spremenilo, na žalost na slabše in sedaj se zdi, da je maraton samo še postranska stvar kompletne prireditve. Mislim pa, da ta forum ni primerno mesto za nadaljno debato o tem, pa raje počakajmo, da oživi forum maratona Treh src, pa bomo tam povedali svoje mnenje.

Lep pozdrav in dober tek.
Zlatko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA