Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 IronDave9
#266429
Po daljšem oz. niti ne tako dolgem premisleku :) pravzaprav me je ideja prešinila v trenu oka...sem se odločil, da nastopim na svoji prvi ultra preizkušnji in nekako se mi je tek v Bielu na 100 km zdi nekako najbolj prijazen :=) morda se motim...kakšna ideja morda? naj raje izberem kaj lažjega, krajšega..ker niti ne vem natančno kako zahtevna je pravzaprav ta proga v Bielu, ampak po videnem na youtubu se mi zdi simpatična, tudi cenovno je štartnina dokaj ok. Je morda kdo izmed vas namenjen naslednjo leto na ta tek?
Uporabniški avatar
 Vreme
#266467
To bo moja tekma desetletja, če ne celo stoletja :mrgreen: ... kolikor vem, nas bo kar nekaj stalo na štartni črti. :wink:
 IronDave9
#266470
To bo tudi moja tekma desetletja :) in komaj čakam...kakšne imate kaj pričakovane čase tisti, ki boste štartali?
Uporabniški avatar
 Vreme
#266472
IronDave9 napisal/-a:To bo tudi moja tekma desetletja :) in komaj čakam...kakšne imate kaj pričakovane čase tisti, ki boste štartali?


Kot ponavadi, priti v cilj z nasmeškom :wink:
 IronDave9
#266473
Bo že držalo :) ampak tisti nasmešek pomeni, priteči v cilj v roku 10 , 12, 14 ur? več, manj..ali samo priti živ čez ciljno črto :)
Uporabniški avatar
 lonely
#266475
IronDave9 napisal/-a:Bo že držalo :) ampak tisti nasmešek pomeni, priteči v cilj v roku 10 , 12, 14 ur? več, manj..ali samo priti živ čez ciljno črto :)


hmm...imam občutek,da si že pred začetkom,napačno zastavil celotno zadevo...obremenjenost s časom. :!: :?:
Nimaš izkušenj (Logarske,Formaratona in pdb)..in po dveh pretečenih maratonih,ne moreš kar načrtovati čas prihoda v cilj.Pri vseh,sicer obstajajo skrite želje,glede časa...ampak vedi, med 100 km-tekom se razmere spreminjajo,iz ure v uro.
-Vreme- je lepo napisal,da bo prišel z nasmehom v cilj...jaz mu verjamem...bom priča tega emotivnega trenutka. :D
Uporabniški avatar
 Tilcara
#266477
100 km :roll:

Če bi jih pretekla z nasmehom v cilju, bi bil to zame tak podvig, da bi si naredila lastni spomenik :wink:

No ja, ko bom velika, bom tudi jaz tekla iz LJ v KP :D
 IronDave9
#266478
Morda res preveč sanjam o končnem času..no pa vendarle, bom poskusil, bom na štartni črti, če pa mi bo uspelo pa ne vem. Obstaja morda kakšen časovni limit v katerem je progo potrebno opravit?
Uporabniški avatar
 ero
#266480
Hoj, limit obstaja a je vsaj 16, če ne 18 ur. pobrskaj po uradni strani.

Biel je zelo lep tek. Vsak odsek posebej ima svoj čar. Večerni tek skozi mesto, tek skozi temo od vasi do vasi, kjer ga žurajo celo noč, kravji zvonci iz teme, prečkanje lesenega mostu, cela dolina polna luč čelk in koles, pa najtežji del po ukrivljenem majkadamu skozi gozd ob reki, svitanje, spet tek ob reki v jutranjem soncu, zadnji kilometri in ciljni sprint.

še najlepše pa je, ko si v cilju - zadovoljen z dosežkom, sobota zjutraj je, veš, da si za ta vikend opravil že vse zares pomembno :D
Uporabniški avatar
 Tilcara
#266483
Evo na, 100 km pade prej, kot sem si mislila :lol:
Uporabniški avatar
 ero
#266487
pa je nekaj posebnega in lepega. ponoči pač ne tečeš vsak dan ;)

predstavljaj si dolino, v katero se spuščaš po ne prestrmi cesti. pred seboj vidiš dolgo kolono rdečih in belih lučk, ki se vije po dolini in v hrib za njo. veš, da boš v pol urice ti tista bela lučka na robu hriba čez dolino.

predstavljaj si obris luči v daljavi. ko se ji bližaš, postaja močnejša, pridružijo se ji zvoki. kmalu to postane vas z lučmi, ljudmi, navijanjem, vonjavami, ... ti pa tečeš skozi vas v objem tebe, v mir, v tvoj stari ritem, ki se je skozi vas kar sam pospešil.

predstavljaj si samotno pritrkavanje kravjih zvoncev iz teme ob cesti. prihajo z leve ali desne, so blizu ali daleč, koliko jih je?

predstavljaj si trganje kopren med tekom skozi gozd, ko prva jutranja svetloba raztaplja temo. pa pričakovanje sončnih žarkov in njihov prvi dotik.

ja, noč ima svojo moč :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA