Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Počasi prihajamo v obdobje, ko na sporedu ne bo toliko organiziranih tekaških prireditev, kot jih je sicer nekje od spomladi do pozne jeseni. Nekateri bodo v tem obdobju nekoliko manj tekli in si bodo poiskali rekreacijo za zaprtimi vrati, tisti najbolj vztrajni in tisti, ki brez teka ne morejo živeti, pa bodo tekli dalje....

beri dalje - http://www.motus.si/index.php/preostala ... lo-drugace
Me veseli, da ne gre za neko tekmovanje obeh prireditev, ker sta vsaka zase čudež in v ničemer ne konkurirata.
Pri statističnih vprašanjih je morda pri nekaterih bolj 'sušnih' letih v Radencih vzrok - ob razumljivo nižji pripravljenosti tekačev konec pomladi kot jeseni - tudi vremenski faktor, saj je 'radenski vikend' enako tradicionalno eno podivjano žrebe kot je 'ljubljanski' prijazno živinče.
Ponavljam: oba sta pa nekaj božanskega.
Živjo John Wayne, gre zgolj za hobi in za igro številk :)
Rad pogledam na stvari tudi iz drugih zornih kotov in pa da ne vidimo v teh tekih zgolj tekmovanje - resnici na ljubo so lahko prvi trije le trije tekmovalci in ne vseh tisoč kolikor jih teče. Pa ne, da sem proti tekmovanju, nasprotno, celo sledim geslu: če si se sposoben boriti za vrh, se potrudi; če ti ne uspe bodi zadovoljen, da si imel možnost :)
Profesionalna deformacija pa to ni, ker sem vzgojitelj :D

Zagotovo bom pripravil še kakšno drugo igro številk; recimo koliko je bila povprečna številka noge med moškimi in ženskami na ljubljanskem maratonu :))))) hahahahahah
Torej nisem edini. Tudi pri meni se je začelo kot hobi, kasneje pa je preraslo te okvire.
Svojih izdelkov v nasprotju s tabo nisem objavljal nikjer, razen enkrat prav tu na forumu v temi "Večna lestvica polmaratoncev" (glej stran 54).

P.S.: Pa veliko sreče pri iskanju podatkov o številkah nog :)
Bravo -svetovalec-...vzel si si čas...in naredil lepo statistiko :clap:

No,oba maratona sem pretekel po 12 krat...pa podam svoje videnje :

LM ...odlično organiziran maraton,srednjega razreda.Primerljiv z maratoni v naši bližini...Trst,Graz,Treviso,Padova.Salzburg....
Veliko tujcev ...zlasti maratoncev iz tipično "maratonske" Italije...hm..čeprav imajo na isti dan glamour-Benetke.
Sistem okrepčevalnic odlično deluje.
Cena prijavnine,ob pravočasni prijavi...sprejemljiva.
Idealen maraton....za "prvega".
Navijači ob progi..enkratni.
Vremenski pogoji...idealni (subjektivno mnenje).
Pomanjkljivost: proga ni izmerjena,nima certifikata AIMS...IAAF

Radenci...maraton z dušo in tradicijo ...ima certifikat.
Odlična organizacija v štartno-ciljnem prostoru.
Malo prijavljenih,na najdaljši razdalji...veliko maratoncev se raje odloči za razdaljo 21 km..zaradi "neprijaznih razmer",vročine...ki je nadležna ,zlasti v drugem krogu.
Tujcev ni veliko...pač povabljeni tekači...in "hardiči" iz okoliških držav.
Prijazno prebivalstvo živi za ta dogodek ,navija...pravi tekaški praznik.
Pomanjkljivost : sistem okrepčevalnic...v prvem krogu,zaradi velikega navala...premalo miz s pijačo...v drugem krogu se le-te slabo založene...pijača je vroča.

Priporočam OBA.....in z veseljem se bom... še naprej udeleževal... OBEH.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA