vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

tamala10
Zdravo,
rabim nasvet glede bolečine, ki se pojavlja pri teku.Teči sem začela cca. mesec nazaj. Nisem pretiravala, dolžino teka sm stopnjevala glede na zmožnosti, tečem skoraj vsak dan, če mi dopušča čas. Težava je v tem da me po dokaj kratkem času začne boleti predel ob golenici. Najvrjetneje gre za pokostnico. Ne tečem po asfaltu, površina je ravna. Če z roko pritisnem na kost, me ne boli, prav tako ne ob drugih športih, temveč le med tekom. občitek je podoben "zategovanju". Lani teh težav nisem imela. Je možno, da moje noge še niso v kondiciji in bo čez čas bolje? Zanima me, kako se da težavo odpraviti, ne da bi s tekom prenehala za dalj časa, ker potem izgubim kondicijo...Naj tečem na dva ni?

Lep pozdrav in hvala :D
 sitrader
Bojim se da je edina rešitev počitek (pa ne samo en dan). Vsaj pri meni je bilo tako pred leti. Ko sem dovolj počival, da je bolečina prenehala, nisem več imel težav. Razumem pa da je to psihološko lahko strašno obremenjujoče, ko moraš zaradi "malenkosti" počivat. Ampak se splača. Vsaj takšna je moja izkušnja.

Zaradi kondicije se nimaš kaj sekirat. V prvem tednu "počitka" po literaturi izgubiš zgolj 5%. Če se ukvarjaš še s kakšnim drugim športom ali pa delaš kakšne drugačne vaje (kar je itak priporočljivo tudi ko nisi poškodovan) pa je izguba po enem tednu zgolj samo cca. 3%. Torej praktično nič. Res pa je, da začne "kondicija" drastično upadat pri daljši odsotnosti (2 tedna in več). Ampak če res ne traja mesece, ni nobene panike da nisi v cca 2-3 tednih spet v "pravi" formi. Odvisno od posameznika. Vsaj tako pravi literatura.

Upam da ti kaj pomaga.

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA