Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
Fotke so tukaj:

viewtopic.php?p=279044#p279044

(če me kdo slučajno najde, naj mi prosim pošlje link, meni se ne da iskati)

Nekateri verjetno še veselo popivate, jaz pa sem že nekaj časa doma, ker nisem bil z lastnim prevozom. Letos sem šel prvič na daljšo 29 km razdaljo. V ekipi smo bili še Obivankenobi in tekaški kolega Mark (ni forumaš).

Prvič sem se zbudil sredi noči že ob 3h, pa ne zaradi kakšne živčnosti, ampak zaradi zobobola. Pomislil sem že, da usoda še noče, da zaključim z daljšo varianto trojk. No, pa se nisem dal. Vseeno moram priznati, da sem se te tekme malo bal, saj na tekmi še nisem tekel tako dolge razdalje. Poleg tega bi bilo logično, da bi bil najšibkejši člen, glede na to, da je Mark že tekel dolge trojke, maraton in ultramaraton, Obivankenobi pa je letos na polmaratonih in tudi krajših razdaljah boljši od mene.

Prijetno presenečen sem nad letošnjo majico. I like it. :D

Pred štartom še en TF tatoo (Karmen še vedno mi drži), nekaj malega klepeta s poznanimi. Res veliko poznanih, vendar za vse enostavno ni bilo časa. Časovni plan je bil 4:20 na km, kar ni nek hud tempo. Sprva je šlo o.k., tudi malo hitreje, kasneje pa ne več. Žal je imel Obivankenobi težave in nam na koncu ni uspelo v časovnem planu. Vseeno pa sem zadovoljen, saj sem imel občutek, da sem močen in poln energije. Pred tekom sem doma jedel (kar ponavadi ne prakticiram) in zato vmes nisem potreboval popolnoma nič drugega kot le vodo. Proga mi je zelo všeč, bolj kot kratke. Tudi oznake so bile dovolj razvidne, da ni bilo nobene možnosti, da bi se kdo izgubil ali zašel (to ste pisali iz preteklih let). Organizacija super, nimam nobene pripombe.

Kovit s svojo ekipo nas je nažgal. :clap: Ampak stari, midva bova še tekmovala na katerikoli razdalji.
Uporabniški avatar
 tae
golfdelta74 napisal/-a:tudi naša ekipa SOKOLI 1(slovenska vojska,10.motb) smo zadovoljni z 29km in 5.mestom
:laola

http://connect.garmin.com/activity/177366877
čestitke vsem :clap:

A ste bili vi mogoče tisti v belih dresih obrobljenimi z modro in rdečo in na hrbtu vam je pisalo slovenska vojska?
 spela*
Super je bilo! Lani sem z Jusufom in raziskovalcem prvič tekla v dolgih trojkah in so me čisto navdušile. Letos sem tekla v trojki skupaj z mojim dragim :heart , in to mi je tudi največ pomenilo. Za rezultat mi je bilo tokrat popolnoma vseeno - še celo ustreza mi, da smo šli počasi, ker imam čez en teden maraton v Radencih.
Oba moja sotekača (druga je bila Barbara, ki ni na TF-ju) sta tokrat prvič tekla dolge trojke. Malo me je bilo strah, da me bosta na koncu ali že na poti preklinjala, ampak mislim, da sta bila zadovoljna. :D

Hvala vsem za navijanje, srečali smo kar precej TF-jevcev, raziskovalec, ki je zbolel za tek, pa nas je zelo prijazno večkrat počakal na progi in nam ponujal dobrote. Teh je bilo sicer tudi na progi povsem dovolj! Edino sol je bila še dodatno potrebna v mojem žepku, da me zdaj ne boli glava. :D

Imenovali pa smo se TF Riba. Vsi trije smo člani ŠD Riba, dva pa tudi člana Tekaškega foruma. :D
Uporabniški avatar
 primus
Tudi naša trojka je zelo zadovoljna z današnjimi dolgimi trojkami. Težko rečem, da smo uživali, ekstremna vročina in težka proga pač pobereta vso energijo in če tečeš blizu limita ni nikoli lahko.
Čestitke naši Maji, ki se je odlično držala in zborbala do cilja, hvala tudi Borutu.
Za moj okus premalo okrepčevalnic po ravnini do Urha, še posebno prva je bila zelo oblegana in so se na okrepčevalnici sicer zelo trudili pa vseeno niso zmogli hudega navala žejnih tekačev.
Drugače pa čestitke organizatorju in vsem udeležencem - trojke so enostavno velik tekaški praznik !
Jaz sem letos prvič tekel dolge trojke in sem popolnoma razočaran nad organizacijo.
* Absolutno premalo vodnih postojank, poleg tega bi lahko dajali pol literske flaške da uzame samo edn od trojke in poda še ostalim, namesto da se vsi gužvajo po kozarčke, in nato še vse poliješ
* Proga označena katastrofalno (oz neoznačena) že pred klancem in gozdnim delom. Da ne rečem da je večina trojk nekje sekala en odsek in pridobila okoli 200m (mi seveda nismo sekal ker smo imel kolesarja zdravn ki je kazal pot). Po gozdu je pa seveda vsaka trojka najdla svojo pot, eni daljšo eni krajšo.
* Največji problem pa nastopi ko nekje 5km do cilja ujameš zadnje nastopajoče od 12kilometrske proge. Ko 3.30/km priletiš v gužvo tekačev s hitrostjo 6min/km, to pa ni več tek ampak bedarija. In po gozdni poti (korenine na vsakem koraku) se prebijaš mimo te gužve in tvegaš kakšen zvin gležnja, poleg tega dobivaš pa še "prijazne opazke" s strani počasnejših tekašev v smislu "poglej ga kam se zaganja", "kaj se pa rineš sej je proga glih tako moja kot tvoja" ...
Mislim da tega resnim tekačem ni treba doživljat niti poslušat, tako da dokler se na trojkah kaj ne spremeni mene ne vidite več na dolgi progi. Vsaj štartne čase bi lahko spremenili tako da dolga proga nakoncu ne ujame počasnejših s kratke proge.
Ps : Proga mi je sicer ušeč, ampak ob taki organizaciji ni primerna za tekmovanje...
Lp
Po štirih letih sem tudi jaz zopet tekel na trojkah... :) , tokrat sicer prvič na dolgi varianti in tokrat je bil to po dolgem času eden izmed mojih najslabših tekov :twisted: :bum: :wc:,(podobne težave sem imel nazadnje septembra lansko leto na polmaratonu v Mariboru...) sicer vem, da mi vročina ne odgovarja, premalo je bilo tudi vodnih postojank... :evil: glede na vremenske razmere, in čeprav začetni kilometri za moje pojme niso bili prehitri (okoli 4.05 min/km) mi je vseeno po 14. km zelo padel tempo :shock: :oops: in če ne bi bilo Taeta oz. Marka bi sigurno odstopil...po 16. km, ko so se začeli klanci oz. razgibana proga čez Golovc se mi pa zdi, da sem jo večinoma prehodil in sem šele v zadnjih km začel spet teči... :roll:, no, kokrkoli že, zadeva me je popolnoma izmučila :oops: , tako, da Tae, res mi je žal, da sta me z Markom morala toliko čakati, saj bi s kakšnim bolj enakovrednim tekačem lahko dosegla precej boljši čas... :)
Ja nč, zdej pa upam, da se mi kaj podobnega ne ponovi naslednjo soboto v Radencih... :roll: :nono:
Se vidimo... :wink:
Čestitke vsem. Sam sem bil letos žal le navijač.
Malo sem poslikal, kar poa je bila le postranska dejavnost. Predvsem TF Ribo in svojo nesojeno trojko. Posnel sem tudi štart na 12 km v celoti. Moram pa še pogruntati, kako to prilepiti.
SLIKE
Že pred samim štartom je organizator opozarjal naj redno in veliko pijemo :drink ,še posebaj zaradi vročine.Zagotovo je bilo PREMALO okrepčevalnic :FO: ,na daljši razdalji je bila prva nekje okrog 7,5km,druga na 15km... :--(
Tako kot na vse tekmah je bilo tudi tukaj,da so počasnejši pohodniki,tekači veselo zavzeli celo širino proge,se obnašali kot da so sami,se niso hoteli odmakniti in res si se moral matrat s prehitevanjem.
Tekaško pravilo govori:čeprav sem hiter se zmeraj najde hitrejši od mene,zato se drži desnega roba proge in dovoli,omogoči,hitrejšim da gredo mimo mene :clap:
 spela*
Meni se je zdelo, da je okrepčevalnic dovolj, pa tudi tisti, ki so bili na okrepčevalnicah, so bili prav prijazni.
Pohodniki me niso motili, kajti smisel teka trojk ni tekmovanje, ampak tek v duhu skupine, tovarištva. Vsaj tako jih jaz vidim.

Razy, vidim, da ti je uspelo prilepiti fotke!
Super navijač si bil! :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA