vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

cashy
Pozdravljeni,

pred nekaj dnevi sem se lotil rednega teka. Kupil dobre tekaške copate z dobrim blaženjem itd.
Vendar se mi je pri drugem in pri tretjem teku začelo dogajati, da me pri vsakem koraku, ki je po ravnem ali z brega, v breg manj, zaboli v predelu dimelj, a bolj globoko notri, kot da mi črevesje ob koraku premočno in boleče pritisne navzdol ob neko steno.
Pred tem sem tekel nazadnje konec pomladi, a teh težav še nisem imel, čeprav sploh nisem tekel s tekaško obutvijo...sedaj pa kar od nekod ta bolečina.

Ve kdo svetovati kaj glede tega?

hvala, cashy
Uporabniški avatar
 bor©
Pozdravljen,

jaz sem po naključju opazil, da imam dimeljsko kilo, pa še to je bilo v mirovanju. Med tekom me ne boli preveč oz. je bolj pekoč občutek. Tak občutek, da se črevesje drgne ob steno, kot ga ti opisuješ imam včasih, ko visoko dvignem nogo ali pa po večurnem teku. Moja kila je bolj mala (ca. 1,5 x 2,5cm) in tečem intenzivno še naprej. Torej kila pri meni ni glih ovira pri teku in se bom naročil na operacijo šele po Sladkih6 ;)
Morda gre pri tebi za kaj drugega, lahko pa je tudi kila. Malo poguglaj, sem nekje prebral, da se včasih kila navzven sploh ne pokaže pa ravno tako boli. Če se ti bo bolečina ponavljala, bi bil obisk osebnega zdravnika na mestu.
 cashy
Bor, hvala za odgovor...
sem pomislil tudi na kilo, pa je mama (je medicinska sestra) izključila možnost, bolj verjame v premajhno moč mišic tam v trebuhu. Sicer nimam pojma, za katere mišice gre...

tebe praviš, da te boli, ko dvigneš nogo, ali po daljšem teku? Mene drugače sploh ne boli, razen pri teku čisto takoj ob vsakem koraku, ali pri skakanju, ko pristanem...
še zmeraj se mi zdi, da bi res lahko bila kila, a res nimam pojma, kje bi jo lahko med poletjem staknil, ker se nikjer nisem preveč naprezal :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA