jermana napisal/-a:Mene pa članek ni prav nič presenetil. Vsak ima pač svoj način življenja in mišlenja.
Me pa moti to, da tekači sploh želijo teči v takem okolju. Res ne vem, kakšen užitek je teči med mizani in stoli, pa še po asfaltu. Sem prepričana, da to niso " pravi tekači", ker tečejo predvsem zato, da se jih vidi.
Želim vam čim več tekaških užitkov v naravi in dobri družbi.
Hmmm tukaj se postavi zanimiva dilema. Zakaj ne urbani prostor urediti tako, da lahko streže temu namenu. Zakaj zlorabljati prvinski ( kolikor ga je še ) zeleni prostor. Ta SLO sindrom, da bi vsak rad gradil objekte na svežem zelenem okolju, celo EKOLOGI bi za eko naselja želeli uproabiti priložonosti z manj stroški. Noben ne bi želel reorganizirati, spremeniti, razstrupljati. In glede na to da je vzdržljivostni šport očitno v zadnjih letih številka 1 šport v SLO in posebej vedno bolj zanimiv v svojih adrenalinskejših variantah trekking, trail, ....očitno imamo še ene goste, ki bi se gostili na domovih živali in dreves. Vse lepo i nprav. Ampak rentni ( trajnejši način razmišljanja bi moral biti ) za vsako uporab' neomedaževano površino bi se morala ustvariti nova regenerirana površina v uebanem ali uničenem delu. Tako sistem lahko obstoji. Sicer smo tekači tudi paraziti in krademo luč. Tako, da ni slaba ideja, da je vzdržljivostni športnik integriran v bivalno sredino. Saj nekaj vas je to že zgoraj omenilo. To pač povleče za sabo novo paradigmo razmišljaja urbanega prostora, ki zahteva premagovanje zone udobja. Korak izven zone udobja pa menda prinaša prosperiteto. Pločevino na rob mesta- vzpostaviti centre hrambe in tako dati delo ljudem, notranjo logistiko mesta pa prilagoditi novim zahtevam za naravno higieno in zdravje. Meni je jasno zakaj stara generacija ne zmoremo narediti tega preskoka. Ni pa mi jasno za mlajšo generacijo, kjer se vam vse več otrok že kot po tekočem traku sooča z alergijami, ostalimi avtoimunimi boleznimi. Morda pa namesto v zarotah v prehrani ali Chemtrailsih in ne vem kaj še vse tiči samo v nekaj preprostih urbanih posegih: več dreves, zeleni otoki, več prijazne logistike ...Sicer pa to se bo itak zgodilo....kaj se jamra...

. Tudi novi konflikti med ruralnim in urbanim prebivalstom...ruralno prebivalstov prihaja v mesta z neprijazno logistiko, obremenjuje zdravje mestnega prebivalstva, mestno prebivalstvo pa se že tudi vdaja v to drogo in namesto da investira v objekte in aktivnosti za dodano vrednost moramo graditi tovarne bolezni ( bolnišnice, stroko dravljenja,, represije proti kriminalu, varnosti... namesto stroke proizvodnje in ustvarjalnosti ) ter dviga znanja in pripadajočih priložnosti zavedanja-