prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 ales
Včerajšnji večer sem preživel v odlični družbi na Starem Vrhu ob učenju nagibne tehnike smučanja. Obilo smeha, zavidljivih pogledov, malce jeze in trdne odločenosti da še tole naštudiram. Po dobrih 35 letih, vmes celo dobrih pet let med koli, alpskega smučanja je prišel čas da skrajšam smučke, razširim noge, se s koleni prestavim malo naprej, spustim v bokih in uporabim tekaško kondicijo.

Če slučajno še koga mika: Nina in Matej sta na Starem Vrhu vsak torek in sredo. Prijavite se lahko na tel. 070/410-532 ali po mailu: nina@mirk.si Tečaji se pričnejo ob 17.45 na spodnji postaji sedežnice, sodelovanje pa vas bo olajšalo za 7k SIT(z vključeno karto). Toplo priporočam!

Zagotovo pridem vsaj še enkrat...
Uporabniški avatar
 runner
Pravkar sem poslusal oddajo in interview s Sandijem Murovcem na radiu o UPS tehniki ucenja karvanja.
Tukaj zveste vec.
Ali ce poklicete na 041/535-777
Uporabniški avatar
 bojanu
Kaj je to šnel kurz v enem večeru ali traja dalj časa?
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
bojanu napisal/-a:Kaj je to šnel kurz v enem večeru ali traja dalj časa?

Alora, to je ena gorenjska varianta šparunge tečaja :o :lol: .
Malo heca.Zopet zanimva ideja o stvari kako človeku popestriti še te preostale dnev v tej naši domovini na snegu.
Aleš vidiš kaj dela človekova telesna aktivnost, ko ob njej človek dobiva znova in znova ideje o katerih bi prej sploh ne prišel na misel.
Jaz osebno se želim v čimprejšnem času udeležiti kake turne smuke.Ker mi je to nekako bolj pri srcu in sem v stiku s pristnostjo.
Seveda ne oporekam pa tudi klasičnega smučanja, ker ima tudi ta svoje čare ki jih ponujajo bele smučine ali z naravnim ali pa z umetnim snegom.
ČAO!
Uporabniški avatar
 ales

Ja, načeloma je to v osnovi hiter tečaj zarezne tehnike. V stilu prikaza sprememb od drsno odrivne tehnike. En večer - tri ure in to je vse. Smo se pa že včeraj menili, da bi se vsaj še enkrat dobili, bi pri prijavi omenili Nini da smo že bili na enem tečaju in bi nam malo priredili obseg vaj. Po moje bodo v Poletu po nekaj izvedenih tečajih to tudi objavili.
Uporabniški avatar
 runner

bojanu, jaz ne vem za te Alesove in tudi UPS, nisem se probal. Ampak ena od NY resolutions je da naredim izpit za ski instruktorja. Verjetno Marec na Cerknem. O tem bom se porocal. In takrat bom poln informacij.

Na radiju je Murencek zatrjeval, da te lahko v enem ali max dveh dneh nauci karvat s UPS tehniko. Menda je Jasmina Starvosa ze naucil.

Celo je omenil da bo knjiga o tem "Na Kante" ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar
 bojanu
Smučam že skor tolk časa kot hodim, pa tudi kar nekaj sem jih (na)učil smučat, vendar pravjo, da mam malo specifičen slog karvinga. Kaj čmo, kolena so že mal trda :roll: Bo treba popravit s strokovno pomočjo, al pa vsaj kakšno knjigco v roke. In odkar hodim na fitnes s poletovo ekipo so mi tudi ostale poletove akcije postale bolj zanimive 8)
Uporabniški avatar
 mare
bojanu napisal/-a:Smučam že skor tolk časa kot hodim, pa tudi kar nekaj sem jih (na)učil smučat, vendar pravjo, da mam malo specifičen slog karvinga. Kaj čmo, kolena so že mal trda :roll: Bo treba popravit s strokovno pomočjo, al pa vsaj kakšno knjigco v roke. In odkar hodim na fitnes s poletovo ekipo so mi tudi ostale poletove akcije postale bolj zanimive 8)

Bojanu, mislim, da so zadnja leta že tudi najbolj pravoverni smučarji ugotovili, da ni možna le ena tehnika, pač pa jih je več. Ni nam torej treba smučati vsem enako in mirno lahko obdržimo svojo tehniko prilagojeno lastni moči, ravnotežju, spretnostil hitrosti...Poglej samo tekme svetovnega pokala. kakšna razlika v tehniki pa vsi izvrstni.
Uporabniški avatar
 runner
Poglej samo tekme svetovnega pokala. kakšna razlika v tehniki pa vsi izvrstni.

Tekmovalna tehnika je nekaj drugega. Ko ti enkrat merijo cas med koli je ura "ta glavna". Bode je vedno toliko nazaj, da te je strah gledati.

Glede rekrativcev ki zelijo (zelimo) malo vec pa mislim, da je potrebno doreci par stvari glede "razlicnih" tehnik. Velikokrat smo se prijatelji smucarji "kregali" o recimo pravem casu vboda palice. SLO tehnika se razlikuje od AUT. To so resnicni problemi - posebaj ce koga ocenjujes (recimo na izpitu). Lepo bi bilo vedeti kaj je prav in kaj narobe. Zarezna tehnika ima se dosti stvari nedorecenih. Upam, da bo ta knjiga res tako ljudem prijazna kot jo reklamirajo.
Upam pa, da ne bodo sli v drugo skrajnost in definrali vski mig.

Smucamo predvsem, da uzivamo ... mar ne?
Uporabniški avatar
 bojanu
Se strinjam z obema, da je treba smučat za užitek in da je tehnika odvisna od posameznikovih sposobnosti.
Po glavi mi gredo podobne misli, kot jih je na začetku napisal Aleš. Če smučaš sam ali s kolegi je bolj važno da pelješ in to do sedaj ni bil problem. Tehniko že malo prilagajaš, a ni nikoli v prvem planu. Problem je v pristopu-vzeti si čas in poslušati nekoga, da ti pove (in odpravi :twisted: ) pomanjkljivosti, če te slučajno obstajajo :shock: In en večer bi tvegal za to 8) Ali bo to vplivalo na moj način smučanja pa še ne vem
Uporabniški avatar
 mare
runner napisal/-a:
Poglej samo tekme svetovnega pokala. kakšna razlika v tehniki pa vsi izvrstni.

Tekmovalna tehnika je nekaj drugega. Ko ti enkrat merijo cas med koli je ura "ta glavna". Bode je vedno toliko nazaj, da te je strah gledati.

Glede rekrativcev ki zelijo (zelimo) malo vec pa mislim, da je potrebno doreci par stvari glede "razlicnih" tehnik. Velikokrat smo se prijatelji smucarji "kregali" o recimo pravem casu vboda palice. SLO tehnika se razlikuje od AUT. To so resnicni problemi - posebaj ce koga ocenjujes (recimo na izpitu). Lepo bi bilo vedeti kaj je prav in kaj narobe. Zarezna tehnika ima se dosti stvari nedorecenih. Upam, da bo ta knjiga res tako ljudem prijazna kot jo reklamirajo.
Upam pa, da ne bodo sli v drugo skrajnost in definrali vski mig.

Smucamo predvsem, da uzivamo ... mar ne?

Tudi jaz sem podobno mislil dobrih 10 let nazaj, ko sem kot navdušen učitelj smučanja prisegal edino na slovensko šolo. Da stvar ni tako kristalna, je jasno že po tem, da za edino zveličavno slovenska šola določa nekaj, avstrijska nekaj drugega, francoska tretjega azerbajdžanska pa nekaj četrtega.

Pri tekmovalcih res odloča čas, ampak nekaj najuspešnejših ima tako nenavadno tehniko, da bi jih pri nas v kakšnih klubih že v mladih letih zabrisali iz selekcij, da naj se najprej naučijo smučati.

Za rekreativca je pa zame zdaj merilo predvsem to, da uspešno zavijaš na vsakem terenu in v vsakem snegu, pa čeprav z glavo obrnjen nazaj in po rokah. Za učitelja je pa seveda skoraj nujno, da obvlada več tehnik. Jaz sem bil pri učenju zelo uspešen tako, da sem oponašal tehnike tečajnikov in jih karikiral. En lep primer različnih tehnik je en moj kolega, ki je bil zelo dober smučar, dokler ni prešel na zarezno tehniko. Od te tehnike je prevzel le razklenjeno držo smuči in širše loke. Tako sedaj nekontrolirano drvi po smučiščih in spominja na traktor. Za enega člana slo-demo teama, ki sva ga videla na Krvavcu in ki vozi z nekoliko bolj sklenjeno držo smuči (zame najlepše smučanje, ki sem ga videl) pa pravi da to sploh ni karving.

Torej po moje, če nimate demonstratorskih ambicij, smučajte kot vam paše, eksperimentirajte, raziskujte, uživajte, napredujte.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA