prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 oven
Oj...
Že kakšen mesec iščem primeren copat zame in sem čist obupan že....Kamor koli se obrnem vidim napis Salomon...kot da bi sam to obstajalo no :x
LaSportive ni številke moje v nobenem Iglujo, opcija so še Dynafit copati, po katere pa moram it v ITA ker tu ni številk...Če mi bo uspelo spotoma ko grem na morje skočit v Trst bi blo vredu, samo mislim da se ne bo izšlo...
Poizkusil sem celo paleto Salomonk, Speedkroske so v trgovini lepo sedle na nogo, samo je tako ozko, da imam občutek da se bo za mene slabo končalo po cca 15km ali prej....
Potem je pa še Slab Sense Ultra, ki je prav lepo šel na nogo, samo imam neke premisleke glede podplata??
Kako ste zadovoljni z gripom podplata?? Predvsem kje se NE obnese vredu??
Slabe izkušnje glede podplata imam z Mission, ki sicer niso čistokrven trail čevelj, samo vizualno je pa podplat sila podoben temu od Sense...
lp

hvala
Uporabniški avatar
 dimmu
Probaj Brooks Cascadio. Sosed je s tem škrpetom kar nekaj trail maratonov prelaufal...Sicer je meni LA Sportiva Quantum zakon.
Uporabniški avatar
 Scooby
Sam imam tudi zelo široko nogo in so mi Sense, Sense Ultra in Sense Mantra neprimerno ožje kot Speedcros. Nogo imam 43 in sem jo komaj spravil v Sense Ultra št. 45. :D

Drugače pa mi trenutno najbolje sedejo XT Wings 3. V soboto na GM4O so se izkazale več kot odlično.
Uporabniški avatar
 oven
Zanimivo...Meni se Sense ni zdel ožji na nogi kot Speedcross :oops:
Mogoče sem imel pri speedcross občutek prevelike otesnjenosti, ker so mi res bili na nogi oprijeti, v vseh pogledih... Sense na drugi strani je pa verjetno edini čevelj ko mi petni del sede 100%, niti malo mi peta ne skače itd...Pri vseh drugih opazim da se mi peta rahlo dviguje med tekom...Pa nizek heal drop mi je všeč...
 klemen3314
sam imam Sense Mantra in podobno kot predhodnik, nimam občutka da so ožje kot speedcross-ke' ...

Kar se tiče gripa bi rekel, da se vsaj zame dobro obnesejo, problem so mogoče le skale/kamen, kjer znajo drseti; razmočen teren in druge površine niso problem.
Uporabniški avatar
 jernej555
Sam sem mogoče kar malce prevelik oboževalec in imam oba modela (Sense Ultra in Speedcross) doma. Oba copata se mi zdita enako široka, le pri Sense seriji je copat oprijet stopala kot nogavica. Oprijem Ultra copata je za moje pojme odličen, le za "drek" je boljši speedcross. Oprijema na mokrih skalah ni, saj nima nobenega posebnega premaza na podplatu(mislim da ga noben Salomonov tekaški copat nima,zasledil sem ga le pri določenih La sportiva copatih). Sam sem Ultra copat imel na Koroškem trekingu in gm4o, na obeh tekmah se je odlično izkazal. Edini problem copata je za moje pojme slabša vzdržljivost, gre namreč za tekmovalni copat in ne zdrži prevelike kilometrine(navaden Sense model je zdržal nekje 600 km teka). Ni pa tudi namenjen teku po ostrih skalah(kolega ga je imel na 100 milj Istre in uničil, zrezal podplat).

Osebno meni, je copat super :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA