vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Ninocka
Po 14-dnevnem študiranju anatomije, tekaških priročnikov in sportinjuries web sidov(+ še potrditvi pri fiziaterapevtu) je moje "zanimivo" stopalo dobilo ime: VBOČENO STOPALO.

Najbolj enostavno: to je zelo neploska noge, obratno od platfusa torej.
Imam tudi izjemno visok nart.

Posledice oz. problemi te karakteristike pri teku:
- noga ni dovolj prožna, da bi se opirala na podlago v normalnem zaporedju supinacije in pronacije, tako da se teče s celim stopalom (in prenaša silo oz. težo na vse možne sklepe :cry: :cry: ),
- teče se s kratkimi in visokimi koraki in noga se ne more obračati navznoter (supinacija),
- prihaja do trdih mečnih mišic in posledično bolečin ahilove tetive (oz. vnetja :( )

V glavnem ni vredu. :?

Ima kdo med vami podobno obliko stopala? (je sicer zelo redek pojav). Kakšni ukrepi so pomagali? Katere superge (no,nike pegasus, pa adidas response cush in pogojno mizuno wave rider naj bi bili za takšne tipe stopal).

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
 Tjaša
Nina, si pa od :twisted: !

Če boš tako pridno študirala anatomijo še naprej, lahko že pripraviš kak strokovni referat - verjamem, da ti reference ne bodo odveč!

Pridno se cajtej!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Ninocka napisal/-a:....Katere superge (no,nike pegasus, pa adidas response cush in pogojno mizuno wave rider naj bi bili za takšne tipe stopal).

Hvala za odgovore.

Nina, živio, :wink:

Ne vem, sicer, koliko ti bom pomagal s tem odgovom; kljub temu.
Danes sem med opoldanskim sprehodom po Čopovi zavil tudi proti Tomas športu. Presenetila me je njihova razporeditev tekaških copat po tipu stopala. Torej, copate imajo sortirane po:
- pronacija,
- normalna stopala,
- supinacija.

:idea: Malo jih obišči. :wink:

pies: Pridružujem se željam, da se čimprej vrneš med "gazele". :wink:
 Ninocka
Sem se kar temeljito spravila študirati zame prej popolnoma neznano področje. Predvsem zato, ker imam glavni cilj tečt in iti na kakšen triatlon tudi čez 30 let. :P

Vse informacije, vedenje in izkušnje pa niso vredno veliko, če jih stalni ne dopolnjujejmo in kritično ne prestresamo z novimi info in pogledi.
Še najbolj pomembno pa je, da jih delimo z drugimi ( seveda z zavedanjem, da gre za nestrokovno in osebno-izkustveno znanje).

Pa saj TF živi popolnoma v tem duhu :arrow: knowledge-sharinga.

Tjaša, pridno se cajtam (beri lenarim :twisted: ). Že 16 dni brez teka.

Vlajko, te razporeditve pa še nisem opazila, čeprav sem redna enkrat mesečna gnjavatorka v Tomas Sportih :twisted: (to izgleda tako, da pridem s seznamom 5 parov čevljev, ki jih pomerjam potem v najmanj dveh velikostih in sprašujem res vse mogoče) Hvala za info!

P.S. Tudi zadnji Poletov test zimske tekaške obutve je pri vsakem modelu zapisal za kakšen tip noge je primeren.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Ninocka napisal/-a:...Vlajko, te razporeditve pa še nisem opazila, čeprav sem redna enkrat mesečna gnjavatorka v Tomas Sportih :twisted: (to izgleda tako, da pridem s seznamom 5 parov čevljev, ki jih pomerjam potem v najmanj dveh velikostih in sprašujem res vse mogoče) Hvala za info! ......

Ja, pozabil sem pripisati, ta je to NOVOST. Nad vsako "kategorijo" copat je tudi "graf" oblike stopala ter kratek opis posebnosti stopal.. :wink:
Sicer pa o tem sedaj že sama ogromno veš :o .

Glede tvojih tegob pa ti, seveda, držim pesti... tako kot ostali člani TF :wink:

PS: :idea: Kakšno urico na dan pa le zamenjaj branje strokovnega čtiva z lagodnim sprehodom v naravo.... :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
Ninocka napisal/-a:...imam glavni cilj tečt in iti na kakšen triatlon tudi čez 30 let. :P...

Tako se govori, Ninočka, to je pravi cilj! :evil:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA