Ja se nekako strinjam z Bosinom, omenjene superge so nekoliko trše saj za moje pojme.Pred nedavnim dokler so še imeli v Sloveniji dokaj dobro založene trgovine z Adidasovimi športnimi copatami sem tudi sam kupoval le te.Ker so mi enostavno resnično ustrezale, tako po obliki kot po udobju.
Sedaj se pa počasi obračam za Asics-om delno, delno pa za Nike-ovimi izdelki.
Priznam pa tudi da mi vsi Nike-ovi izdelki ne ustrezajo po kopitu oz. po obliki moje noge.Precej moraš vedeti kako izrabljaš superge ali kateri del superg imaš bolj obrabljenih.To ti pove na nek način kako postavljaš nogo in kateri del podplatov in posledično navzgor ( telesa ) je obremenjen.
Za same dolge teke velja nekako pravilo malce podobno kot za maraton.Da moraš imeti v supergah pri prstih nekoliko več prostora cirka za polovico prsta.Saj v primeru, da tečeš v toplem vremenu lahko dobiš zelo luštne žulje

, ki pa nobenemu niso po godu.Noga se bolj zrači, veliko boljši imaš občutek za tek.Ker ti na koncu, kot je bosin povedal noge nekontrolirano tekajo sem ter tja in nimaš več tako kontrolirane tehnike teka, kot bi želel.
Takrat pa sploh pridejo v poštev vse kvalitete superg, ki jih uporabljaš.In če se ti enkrat ene superge zagabijo, ker so ti povzročile skoraj na vsakem teku, tako tudi na treningu žulje potem je vprašanje kdaj jih boš spet nabavil.
Tudi MIZUNA niso slabe saj imajo v petnem delu izredno dober sistem vzmetenja pardon blaženja.V tem primeru če noge postavljaš bolj na peto potem ti bi te vrste superg zelo odgovarjale.
Je pa dobro, da preden jih kupiš v sami trgovini narediš vsaj nekaj korakov da dobiš vsaj provizorični občutek za superge.
In preden se odpraviš nakupovat kak mogoče boljši model si oglej kakšne svoje superge, ki so ti bile kot ulite in si imel občutek kot da bi jih lahko nosil celo večnost.Poglej v zadnjem petnem delu kako široka je opetnica zgornji del, kjer je najožji del le teh.Ta predel se mora enostavno lepo ujeti s tvojo nogo brez da bi te kaj hotelo užuliti in bi si dejal saj bo bolje, ampak definitivno ne bo, kvečjemu slabše.
Pogledati moraš tudi sprednji del noge od narta malce proti prstom, kolikšen imaš razpon le tega predela, ki te ne sme ovirati pri samem teku, ko imaš obute športne copate.Noga se ti mora lepo oprijeti in nič tiščati.Blaženje pa naj bo podobno kot pri samem maratonskemu modelu copat.Torej se pravi je odvisno tudi od tvoje specifične teže.Če si težji tekač potem ne smeš imeti lahkih copat, ker boš hitro staknil kako nepredvidljivo poškodbo.
Sami copati so lahko za spoznanje malce bolj podloženi v podplatnem predelu, za spoznanje bolj kot pri maratonskih copatih.
To velja predvsem za razdalje ki so daljše od 70km ali 80km, ki jih opraviš predvsem v treninškem principu dejavnosti.
Ja pa še to je dobro da moraš vedeti koliko se ti potijo noge, ker to je tudi zelo pomemben dejavnik, ki ti lahko pokvari razpoloženje na takem dolgem teku, če ti copati ne funkcionirajo udobno, pol je hudič.
No takole na kratko in malce na dolgo

.
Drugače se pa slišiva kaj da bova odletela mogoče po Tržiških vrhovih.
Hja, ej kaj če bi midva letos skupaj udarila čez Tržiške vrhove.
Krasna ajdija kaj.Rabim druščino za tja čez, če je pa ne bo se bom pa sam odpravil čez omenjene vrhove.
ČAO!