Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

http://www.ganeshateam.com vabi na:

9. PEŠ NA POHORJE
Pohod in tekmovanje(tek/hoja)

Množično-rekreativna in tekmovalna prireditev Peš na Pohorje je namenjena vsem, ki so zmožni in jim je izziv premagati Pohorsko strmino. Lahko se teče ali hodi, moto je "self transcendence-samopreseganje, ki je zagotovo potrebno za premagovanje Pohorske strmine. Lani se je prireditve udeležilo preko 500 pohodnikov ter tekačev.

KDAJ: 9. november 2014
ORGANIZATOR: Športno društvo GT TEAM RIDER-GANESHA TEAM
KRAJ: MB Pohorje
START: Pohorska vzpenjača(325m), Pohorska ulica 59, 2000 Maribor
CILJ: hotel Bellevue(1050m), dolžina 3850 metrov.

PREDPRIJAVE: do 7.11. (18:00 ure) (pohod 5 EUR, tekm. 12 EUR)
NA DAN PRIREDITVE: ob startnem prostoru od 9.00-10.30 (pohod 6 EUR, tekm. 15 EUR)
Info: majauk@gmail.com

Start pohoda ob 10:30!
Start tekmovalnega vzpona za vse kategorije ob 11:00!
Podelitev: 13.00 uri

OPIS PROGE: Start bo pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače (325m), nato bo proga tekla po Čopovi progi do trikotne jase in vse do hotela Bellevue (1050m), kjer je cilj. Proga bo označena. Višinska razlika je 725 m.

ORGANIZATOR BO ZAGOTOVIL ZA VSE UDELEŽENCE:
· topli obrok z jabolčnim zavitkom
· prevoz opreme s starta na cilj
· žrebanje nagrad

DODATNO ZA UDELEŽENCE TEKMOVANJA:
· T-majica za prvih 200 prijavljenih
· Merjenje časov in obdelava rezultatov
· Kategorije: pokal za 1. mesto, medalja za 2.,3. mesto+praktične nagrade do 5. mesta
· Moški absolutno: 1.-5. mesta 100,70,50,40,30 EUR + praktične nagrade do 10. mesta
· Ženske absolut. : 1.-5. mesta 100,70,50,40,30 EUR + praktične nagrade do 10. mesta
· 200 EUR za izboljšanje rekorda!

REKORD PROGE:
moški: Mitja Kosovelj; 25:05, leta 2013
ženske: Daneja Grandovec; 31:38, leta 2007

Pohitite s predprijavami. Spominsko majico dobi prvih 200 prijavljenih tekmovalcev!
 milk
Ker ni bilo razpisa in ker so se širile o Pohorju precej slabe vesti (zaprtje hotela) sem ta tek že pred kakim mesecem odstranil iz koledarja. Sedaj, dober teden pred prireditvijo pa se pojavi razpis! Vseeno mislim, da bom šel tokrat raje na Kališče.
V nedeljo bo vreme ravno pravšnje za vzpon. :)
V nedeljo in ponedeljek bo v večjem delu Slovenije suho vreme, le na severnem Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Predvsem na vzhodu bo tudi nekaj sonca. Ponekod bo pihal jugozahodnik.
Ganesh napisal/-a:Še malo, malo...in vreme bo... lepo :)

... in res nas je na vrhu pričakal sonček. In še mnogo drugega, kar vsako leto pripravijo Marjan in njegova ekipa. Ponovno super prireditev :D . Hvala vsem, ki se vsako leto trudite! :laola
Ta vsakoletni "Peš na Pohorje" ni več le praznik nas, ki se vse leto rekreiramo v tej najlepši "telovadnici na prostem", ampak postaja preizkušnja zmogljivosti tudi za gorske tekače iz bližnje in daljne okolice. :)

Prijetno druženje s sončkom na vrhu pa je poleg zadoščenja ob "samopreseganju" itak poplačalo vse kapljice potu po pohorski strmini. ;)

Vsa pohvala neutrudni ekipi z Marjanom Jaukom na čelu za vztrajnost in odlično organizacijo dogodka! Na svidenje čez leto dni ... ;)
Res je bilo čudovito. Organizacija super, vse izpeljano kot švicarska urca.
Vreme je bilo kot nalašč za takšno samopreseganje in ja, bilo je samopreseganje. Po tem, ko sem včeraj naredil svoj rekord na Sladkih6 sem opustil misel, da bi šel na Pohorje pod 50 minut in sem ciljal okrog 55 minut, saj so bile noge kar težke. Seveda pa se vse spremeni, ko nastopi trenutek starta. Dokler so noge zmogle, so vlekle, potem so se pa vlekle in tako sem uspel te strmine premagat v dobrih 43 minutah. In zato se počutim ODLIČNO :lol: 8) :--

meža stane napisal/-a: ... Tule je pal mojega prispevka... https://plus.google.com/107941249248356 ... BdkKvv1uFo

Hvala Stane, super fotke :clap:

https://www.facebook.com/zdravko.cufar/ ... 259&type=3
Se pridružujem Zdravku, Stanetu, Marjanu... pri pohvalah za organizacijo tega množičnega teka. Postal je že stalnica v mojem koledarju, čeprav dosegam le povprečne rezultate. Tu te sotekmovalci praktično ne ovirajo, saj je proga v večjem delu kot avtocesta, čeprav so se nekateri podali v strmino z dvometrskimi palicami. Kljub temu, da je bilo na cilju ves čas toplo sonce, sem se v dolino podal pred razglasitvijo, saj je bilo za tako množico težko obdelat vse rezultate :mrgreen: , pa še policaji so delali dren :--
No, če bi bil še malo pikolovski, naj omenim, da sem v cilju pogrešal čaj, na trasi pa km oznake, ki so tako značilne za ligo. Pa tudi žrebanje bogatih :lol: nagrad so najbrž dočakali le Mariborčani in zmagovalci, turisti pa smo že prej popihali domov. Tudi pri objavljenih rezultatih mislim, da bi bilo bolj smiselno v četrti stolpec vpisati letnico rojstva, kot pa 233x SLO.
Naslednje leto se vidimo. :D
TONEK napisal/-a:Se pridružujem Zdravku, Stanetu, Marjanu... pri pohvalah za organizacijo tega množičnega teka. Postal je že stalnica v mojem koledarju, čeprav dosegam le povprečne rezultate. Tu te sotekmovalci praktično ne ovirajo, saj je proga v večjem delu kot avtocesta, čeprav so se nekateri podali v strmino z dvometrskimi palicami. Kljub temu, da je bilo na cilju ves čas toplo sonce, sem se v dolino podal pred razglasitvijo, saj je bilo za tako množico težko obdelat vse rezultate :mrgreen: , pa še policaji so delali dren :--
No, če bi bil še malo pikolovski, naj omenim, da sem v cilju pogrešal čaj, na trasi pa km oznake, ki so tako značilne za ligo. Pa tudi žrebanje bogatih :lol: nagrad so najbrž dočakali le Mariborčani in zmagovalci, turisti pa smo že prej popihali domov. Tudi pri objavljenih rezultatih mislim, da bi bilo bolj smiselno v četrti stolpec vpisati letnico rojstva, kot pa 233x SLO.
Naslednje leto se vidimo. :D

Tonek, se v celoti strinjam s tabo! :)

Organizatorjem v bran morda le to, da je letošnja prireditev potekala v "izrednih razmerah", saj gondola ni delovala, zaprta pa je bila tudi hotelska restavracija, posledično je bila zato nekoliko večja gneča. A upajmo, da bo naslednje leto znova vse v najlepšem redu ... :)

Tudi sam sem pogrešal table z oznakami in vzpodbudnimi mislimi, osebno me nekoliko moti tudi vsakoletni "boj" za majice (letos je nisem dobil, ker sem bil že čez 200 ... :( ). Tolažim se, da organizator na ta način privarčuje nekaj evrčkov, zanimivo, da na račun tistih, ki so štartnino plačali (naj)dražje. ;) Ja, tudi mene ni prav nič motila letnica rojstva v tabeli, a je od leta 2008 dalje ni več, kdo ve, čemu ...

A vse to so malenkosti, pomembno je sodelovati, se pomeriti z ostalimi in se na vrhu družno poveseliti. Neprecenljivo! ;) :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA