Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

ton
Prosim za malo pomoči tiste, ki ste že tekle in tekli v Trstu: kateri so dejansko zahtevani dokumenti: članstvo v klubu IN/ALI veljavno (in kakšno?) zdravniško potrdilo? Je v vsakem primeru potrebno doplačilo 8€ ali ne?

"REQUISITES FOR PARTICIPATION IN THE MARATHON
Foreigner, resident abroad, age 20 and over:
- membership of an Athletics federation associated with IAAF (International Association of Athletics Federations). The membership must be valid for 2015;
- health form with stamp and signature of your doctor in compliance with the laws in force in your country.
In this case an additional fee will have to be paid to cover administration procedures to check the medical certificate and buy compulsory insurance since you are not covered by the insurance of the Athletics Federation in your country (8€)."
Uporabniški avatar
 Biz
Ne morem reči zagotovo, a ko sem šel cca. 5 let nazaj, pri prijavi ni bilo treba v zvezi s tem nič, potem pa sem vrečko prevzel na bencinski postaji v Devinu tik pred štartom. Takrat ni nihče več nič vprašal.
 saramago
Ni problema, na Baviseli ( slo. tržaškem maratonu) ne komplicirajo, jaz sem šel na zadnje tri, lansko leto celo na velikega in nikoli nisem imel problemov. Slovencev nas je vsako leto veliko tako da organizatorji ne komplicirajo. V Italiji je pač takšen zakon, ki se ga je potrebno držati v prijavah, v resnici pa se ne zahteva. Italija je Mediteran, kjer so ena pravila upošteva pa se jih ne :Fita :D :D :D :D
Uporabniški avatar
 ugor
Biz napisal/-a:Ne morem reči zagotovo, a ko sem šel cca. 5 let nazaj, pri prijavi ni bilo treba v zvezi s tem nič, potem pa sem vrečko prevzel na bencinski postaji v Devinu tik pred štartom. Takrat ni nihče več nič vprašal.

saramago napisal/-a:Ni problema, na Baviseli ( slo. tržaškem maratonu) ne komplicirajo, jaz sem šel na zadnje tri, lansko leto celo na velikega in nikoli nisem imel problemov. Slovencev nas je vsako leto veliko tako da organizatorji ne komplicirajo. V Italiji je pač takšen zakon, ki se ga je potrebno držati v prijavah, v resnici pa se ne zahteva. Italija je Mediteran, kjer so ena pravila upošteva pa se jih ne :Fita :D :D :D :D

Ne mečite v isti koš maratonov in polmaratonov. Na polmaratonih niso zahtevali zdravniških, na maratonih pa je slika povsem drugačna.
 nana
Jaz sem vedno tekla polmaraton in še vsakokrat so hoteli imeti zdravniško potrdilo. Sem pa vrečko dvignila v Trstu v petek. Mogoče zadnji dan ne komplicirajo.
 ton
Okej, potrdilo torej rabim, ampak šele pri dvigu številke, prijavim se torej lahko prej. No, en del kljuke je torej opravljen, hvala zaenkrat!
Uporabniški avatar
 matej712
V središču Trsta je garažna hiša Silos - pred leti smo imeli udeleženci tam cenejše parkiranje. Na trgu zraven čakajo avtobusi in vozijo udeležence na start. Do lani, ko je bil start v Gradiški, je bila varianta, da se z avtom pripelješ na štart in se po maratonu vrneš z vlakom.
 ton
Ker sem (zgleda sem res age-grouper) neuspešno iskal formular za zdravniško potrdilo, sem pisal v Trst in v slovenščini mi je odgovorila in mi ga poslala gospa Cotic. Zelo lepo!
Ker formularja ne uspem pripeti, me mirno kliknite in ga prepošljem, če ga kdo potrebuje.
 ton
Ugor, David sprašuje za v drugo smer: iz cilja na štart po končani tekmi.
Hej, moja ekipa bo imela zihr še kako mesto, če nas bo pa veliko, pa morda lahko izprosimo kakšen prevoz od organizatorjev.
 ton
Hej, prijazna urednica je dala na stran priponko s formularjem za dohtarja, ki se meni ni hotela 'aploudat'. Hvala!
cms/uploads/cfk_userfiles/files/Trst%20zdravni%C5%A1ko%20potrdilo.pdf

Ugor: saj ravno to govorimo: Davida zanima prevoz, ki ga organizator NI predvidel in zadeva nas, slovenske štarterje, ki imamo v tem primeru malo posebne potrebe in bi radi naredili bazo na štartu v Lipici (če bo maja še stala ... kolikor se država trudi ...)
 vlade
Formular je za 42 km. Kot sem prebral, so tudi na 21 km popolnoma enaki pogoji, torej zahtevajo potrdilo tudi za polmaraton.
Vprašanje, če bo osebni zdravnik sploh voljan izpolnjevati nek obrazec iz tretjih držav, pa še svoje osebne podatke mora posredovati.
Preveč cirkusa, v Trst pridem brez potrdila.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA