vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

mimobeg
Pomoč!

Včeraj, 8. marca, sem na smučanju dokaj grdo padel. Desna smuča se ni odpela - to je tistih par kozolcev naredilo verjetno precej bolj zanimivih za videt. Ko sem se ustavljal, sem še nekaj časa preučeval zvezde (videl rdeče, zelene in modre, vse pa so se izjemno hitro premikale). Ko sem se ustavil, najprej nisem upal preverit, če je vse celo, pa je vendarle bilo, vsaj kar se kosti tiče. Se mi je pa zvečer na notranji strani desne noge na tretjini razdalje do kolena pojavila bula, ne velika, mehka na otip. Noga je normalno gibljiva , vendar ob obremenitvi (če stopim na prste) bula bolj izstopi. Spremembe barve (hematom) ne opazim. Danes sem bolj šepal, normalno hodit ne morem (na tek trenutno ne upam pomislit, kar me zelo žre). Drugače zmerno boli, po daljšem mirovanju (npr. zjutraj) bolj. Z nogo se v smislu terapije nisem ukvarjal. Če ne bo bolje, grem jutri k dohtarju. Sumim na natrgano mišico, upam, da ne na narastišču ... Kaj pravite?
Uporabniški avatar
 davor123si
Pozdravljen izgubljeni plavalec :(

ti pa res nimas srece zadnje case;

Jaz bi v tvojem primeru prvih par dni pocival in nogo cimmanj obremenjeval; poskusaj spati tako da je noga malo dvignjena(nekako v višini prsi) in da na razbolelo mesto nic ne pritiska; V vsakem primeru pojdi h zdravniku; ce te bodo odslovili oz. ce ne bodo nic ugotovili jih prosi, da ti napisejo napotnico za prim. dr. VAnjo Vugo; on je sportni zdravnik v Tivoliju; sam sem hodil h njemu pred leti zaradi natrgane stegenske mišice; če ti bo znal kdo pomagati je to on; kar se pa žavbic tiče ti pa najbolj priporočam Maratonik (pomaga pri načetih mišicah) in pa DIverin (ima funkcijo hlajenja, poleg tega pa ima učinkovine, ki pospešujejo odvajanje vode iz poskodovanih mest oz. zateklin);

Glede na opisano je po mojih izkusnjah to zgolj zateklina od udarca, ki bi morala v parih dneh pocivanja splahnet;

Želim ti čimprejšnje okrevanje, pa poročaj kako se kaj stvari odvijajo;

lp,
Davor
 mojA
Živjo!
Nujno moraš k zdravniku, saj je lahko prišlo do notranje krvavitve. Poznam podoben primer, ki se je zgodil znancu. Ne čakaj predolgo, lahko pride do komplikacij in okrevanje bo še daljše!
Želim ti hitro okrevanje.
LP, Mojca

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA