Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TaiMing
#366548
Začetek serije Gorenjska, moj planet, ki je bil predviden za 28. marca, je prestavljen. Tek po ulicah Tržiča bo izveden 3. oktobra, v zvezi z ostalimi teki pa se bomo odločali glede na razmere. Pazite nase in na vse okrog sebe in spet tečemo takoj ko bo mogoče!

Slika
 TaiMing
#367144
Tekači, pozdravljeni!

Ob postopnem sproščanju ukrepov zaradi koronovirusa tudi mi preverjamo možnosti organizacije naših prireditev.

Za 1. junija je napovedana sprostitev organizacije prireditev do 200 udeležencev, pri čemer je potrebno spoštovati pogoje, priporočene s strani Nacionalnega instituta za javno zdravje. Z brezjansko ekipo preverjamo možnost organizacije Brezjanskega teka, ki bi moral biti organiziran 6. junija. Ker v tako kratkem času ne bo mogoče pridobiti vseh dovoljenj, zaenkrat razmišljamo o 13. juniju. Če bo organizacija v tem ali drugem bližnjem terminu mogoča, vas bomo pravočasno obvestili.

Slika
Žal je s strani Občine Radovljica že bila sprejeta odločitev o odpovedi letošnje Radol'ške 10ke, ki je organizirana v sklopu občinske obeležitve dneva državnosti.

Tek po ulicah Tržiča je prestavljen na 3. oktober, Tek Petra Levca Skirca v Trzinu pa na 26. september.

Pridno nabirajte kilometre na svojih domačih tekaških poteh in upamo, da se kmalu spet vidimo na gorenjskem tekaškem planetu!
 TaiMing
#367172
Po prestavitvah in odpovedih zaradi koronavirusa se počasi bistrijo tudi zadeve v zvezi z organizacijo letošnjih tekov v okviru serije Gorenjska, moj planet. Letošnjo sezono začenjamo z novo sodelujočo prireditvijo v Mošnjah pri Radovljici. Mošenjski tek v resnici ni nov, ampak gre za enega od tekov iz železnega repertoarja nekdanjega Gorenjskega pokala v rekerativnih tekih, letos pa bo organiziran že enaintridesetič.

Slika
Zgornja meja je 200 udeležencev, zato pohitite s prijavo. Pri udeležbi morate upoštevati veljavna priporočila Nacionalnega instituta za javno zdravje. Če spadate v rizično skupino, vam udeležbo odsvetujemo, prav tako vas prosimo, da se teka ne udeležite, če obstaja verjetnost, da ste okuženi s koronavirusom.

Letošnji koledar serije je zaenkrat naslednji:

Mošnje (Mošenjski tek), 20. junij
Kranjska Gora (Kranjskogorska 10ka), 15. avgust
Vrhnika (Športni svet, Dobrodelna Vrhnika), 22. avgust
Cerklje (Cerkljanska 10ka), 19. september
Trzin (Tek Petra Levca), 26. september
Tržič (Tek po ulicah Tržiča), 3. oktober
Kamnik (Veronikin tek), 10. oktober
Snovik (Miklavžev tek), 5. december

O dokončnem koledarju in podrobnih pravilih vas bomo obvestili v naslednjih sporočilih.
 TaiMing
#367262
Potem ko zaradi epidemije koronavirusa dolgo ni bilo mogoče začeti s teki letošnje serije Gorenjska, moj planet, smo končno štartali z izjemno uspešno pripreditvijo v Mošnjah pri Radovljici. Mošenjski tek, novinec v seriji, je ob odlični organizaciji, vključitviji v serijo GMP, pokoronskem pričakovanju in idealnem vremenu kar podovojil lansko udeležbo. Enaintridesete ponovitve teka se je udeležilo 236 tekačev vseh starosti, kar je rekord v dolgi zgodovini te prireditve.

Slika
Kljub pričakovanemu dvigu udeležbe je organizatorje, vključno s časomerici Timinga Poljane, ki so morali poskrbeti za vnos velikega števila prijav v sistem za obdelavo rezultatov, ta nekoliko presenetila, zato so se teki začeli 15 minut pozneje kot je bilo prvotno načrtovano. Eden od razlogov je bil tudi v tem, da se je število prijav najbolj zgostilo v zadnjih 15 minutah pred predvidenim začetkom, zato vas prosimo, da s prijavo na prireditve ne čakate do zadnjega trenutka.

V cilj 31. Mošenjskega teka je najhitreje pritekel Andrej Mikelj iz AD Hitrost s časom 27:06.2, drugo mesto je pri moških zasedel Marjan Robič (27:33.2), tretje pa Tadej Osvald (ŠTD Lončar, 27:58.4). Pri ženskah se je že takoj na začetku proti vrhu planeta ponovno odpravila Nives Skube iz AD Olimpik, ki je vse tekmice premagala s časom 32:56.5. Za njo sta v cilj pritekli Ema Kolenc (ŠD Gorje, 33:27.8 ) in Anja Zima (ŠD Mošnje, 33:52.3).

Celotne rezultate najdete na spletni strani serije GMP, na FB GMP pa si lahko ogledate prve fotografije, ki bodo objavljene tudi na spletni strani.

Organizacija naslednjih tekaških prireditev bo mogoča samo v ugodnih epidemioloških razmerah v zvezi s koronavirusom, zato upajmo, da bodo te trajale še naprej. Računamo, da se 15. avgusta vidimo na Kranjskogorski 10ki!
 vinkop
#367263
bil na tekmi, organizacija ok, trasa se boljsa, vreme tudi ok, mogoce na trenutke malo premocan protiveter, hehehe.....skratka ni mi zal, da sem se odlocil udeleziti tega teka...cestitke vsem udelezencem tako tekacem, organizatorjem, kuharjem, redarjem itd..... :TF)
 lecko
#367268
glede na slike je vse potekalo čisto običajno. Vsi na kupu ,proglasitve. Sam sem bolj vezan na avstrijske tekme in še kar čakam če bo tam sploh kaj, tam se ne upajo običajnih tekem organizirat. Velika prireditev Koroška teče v Celovu bo, ampak imajo ukrepe: štartne številke dobiš po pošti, na vhodu merjenje temperature, najavit moraš kdaj prideš na stadion, start je individualen, prepovednao je teči v zavetrju. Proglasitve odpadejo.
Saj ne veš kdo je bolj pameten, naši ali oni, a oni so letos pač bolj previdni.Mogoče je prava pot nekaj vmes med obema ?
https://www.laufnews.at/kaernten-laeuft ... ept-statt/
 TaiMing
#367286
lecko napisal/-a:Saj ne veš kdo je bolj pameten, naši ali oni, a oni so letos pač bolj previdni. Mogoče je prava pot nekaj vmes med obema ?

Dejstvo je, da so takele tekme izvedljive samo ob zelo ugodnih epidemioloških razmerah. Ne samo ob večinoma amaterski organizaciji manjših prireditev, tudi ob profesionalni organizaciji citirane avstrijske prireditve se je nemogoče v celoti držati priporočil, tveganje okužbe pa je bistveno bolj odvisno od situacije v regiji prireditve kot pa od samih ukrepov, čeprav so seveda tudi ti zelo pomembni.
 TaiMing
#367287
Če nam bo uspelo koronavirus obdržati pod kontrolo, se bomo na veliki šmaren, 15. avgusta, pomerili v Kranjski Gori. Točno 10 km dolga KRANJSKOGORSKA DESETKA, s štartom na trgu pred starim hotelom Razor v središču Kranjske Gore in progo po poti nekdanje železnice do Rateč in nazaj, je eden najlepših tekov serije Gorenjska, moj planet.

Slika
Otroci se bodo pomerili v teku od štarta Kranjskogorske 10ke, do bara Vopa in nazaj. Otroški tek je zabavne narave, brez štartnih kategorij in brezplačen. Razdalja ki jo bodo otroci pretekli je 400 m. Udeleženci bodo nagrajeni.

DATUM PRIREDITVE: 15.8.2020
ŠTART: 18:00
ŠTART OTROŠKEGA TEKA 17:30
PRIJAVE: od 15:00
ŠTARTNINA: 15 € (predprijave 13 €)
PREDPRIJAVA do 12.8.2020
PODELITEV PRIZNANJ: med 19:30 in 20:00

Več informacij na spletni strani Kranjskogorske desetke in spletni strani serije Gorenjska, moj planet.
 TaiMing
#367540
Zaradi situacije v zvezi s koronavirusom je žal odpovedana letošnja Kranjskogorska 10ka. Organizacija bi še posebej v turističnem kraju kot je Kranjska Gora v trenutnih razmerah predstavljala preveliko tveganje. Vsem, ki ste se teka nameravali udeležiti, se zahvaljujemo za razumevanje!

V prihodnjih dneh bo znano, če na koledarju še naprej ostaja naslednji tek serije Gorenjska, moj planet, ki je predviden za 29. avgusta na Vrhniki.

Želimo vam prijeten dopust in upamo, da bo v prihodnjih mesecih vseeno mogoča izvedba tekaških prireditev.
 TaiMing
#367596
Seriji Gorenjska, moj planet se letos pridružuje prireditev Športni SVET Vrhnika. Prireditev, ki vključuje nočni tek, otroške teke, kolesarsko dirko in kombinacijo teka in kolesarjenja, bo ob upoštevanju ustreznih zdravstvenih ukrepov izvedena 29. avgusta v popoldanskih in večernih urah.
Za serijo Gorenjska, moj planet šteje Nočni tek na 10 km.

Slika
Nočni tek
Trasa za nočni tek je speljana po ulicah Vrhnike in je osvetljena. Odrasli bodo lahko tekli na 10 ali 5 kilometrov, dolžina enega kroga po urejeni trasi je 5 kilometrov. Za serijo Gorenjska, moj planet šteje Nočni tek na 10 km.

Otroški teki
Otroci bodo lahko sodelovali v otroških tekih: 100 m, 400 m, 800 m in 1200 m. Tečejo na kroge (dolžina kroga 400 m) na stezi Športnega parka Vrhnika.

Kolesarski vzpon na Ulovko
Kolesarski del je namenjen srednje in dobro pripravljenim rekreativnim kolesarjem. Trasa bo potekala od Športnega parka na Vrhniki do Podčela, kjer se trasa odcepi v smeri Ulovke. Po približno 100 metrih se z letečim startom in pod režimom popolne zapore ceste začne vzpon v dolžini 5,3 kilometra s ciljem na parkirišču pod Ulovko. Skupna dolžina trase je 8,3 kilometra s 340 višinskimi metri vzpona.

Kombinacija teka in kolesarjenja
Najbolj zagreti športni navdušenci se lahko odločijo tudi za kombinacijo, kjer se bo upošteval seštevek kolesarskega vzpona na Ulovko ter teka na 10 ali 5 km.

Prijava

Pozor! Število prijav je omejeno! Na dan dogodka prijava ni mogoča!
Prijava je mogoča samo preko spletne prijavnice do petka, 27. avgusta 2020, oziroma do zapolnitve mest, saj je številno prijav tokrat omejeno na 450 tekmovalcev (kolesarjenje in tek skupaj). Po zapolnitvi mest se bodo prijave zaprle. Do 20. avgusta do 24:00 so prijave mogoče po znižani ceni.


Poleg Kranjskogorske 10ke je žal odpovedan tudi letošnji Tek po ulicah Tržiča, saj bi bila organizacija tradicionalno zelo množičnega dogodka v sedanjih razmerah preveč tvegana.
 TaiMing
#367928
S soboto, 26. septembra, se približuje 22. Tek Petra Levca SKIRCA. Zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom so prijave mogoče samo preko spleta, do vključno 24. septembra. Prijava na dan prireditve ne bo mogoča!

Slika
Posebnost te prireditve je tek s kužki, ki bo izveden tudi letos. Glavna proga je tek na 10 km, ki šteje za točkovanje serije Gorenjska, moj planet. Če vam takšna razdalja predstavlja prevelik izziv, se lahko pomerite na krajši, 5-kilometrski razdalji. Tudi v tem primeru vam bomo šteli udeležbo v seriji GMP, ne šteje pa ta proga za točkovanje.

Na prireditvi bo ustrezno poskrbljeno za ukrepe za preprečevanje okužbe s koronavirusom, seveda pa je veliko odvisno tudi od ravnanja udeležencev. Prosimo vas, da se prireditve udeležite samo, če ste zdravi. Čeprav je verjetnost okužbe majhna, sami presodite, če morebiti sodite v rizično skupino in je za vas tveganje preveliko. Verjamemo, da nam bo kljub ukrepom, ki nas letos spremljajo že celo sezono, ponovno uspeli izpeljati lepo prireditev.

Drugi vikend v oktobru je predviden Veronikin tek v Kamniku. Zaradi koronavirusnih ukrepov bo letos prireditev potekala dva dneva. Glavni dogodek, tek za odrasle, bo v nedeljo, 11. oktobra, s štartom ob 17. uri. Otroci pa se bodo pomerili dan pred tem, v soboto, ob 9.30. Prijave na Veronikin tek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA