Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 uros feldin
#367409
Pestro je letošnje dogajanje na področju teka po SPP.
Trenutno sta na trasi kar dva tekača, v soboto starta še tretji.
Srečko Gomilšak je že na Primorskem in se bo danes mudil v okolici Idrije. Do Okrešlja sta bila na trasi skupaj z ženo Marjeto, ki pa zaradi težav s kolenom tam zapustila traso in se ponovno priključila v Vratih. Srečko je danes na poti enajsti dan in ima željo priti v cilj v nedeljo.
Klara Bajec je prva med tekači, ki se odločila za nasprotno smer. Začela je izjemno hitro in je v štirih dneh prišla do Trente. Obeta se izjemen čas.
Marjan Zupančič se v soboto odpravlja na traso z željo in ciljem, da izboljša svoj rekord ( 7 dni in 8 ur) in doseže čas, ki bo boljši od 7 dni.
Očitno je letos korona povzročila tak interes za tek po SPP, kar 3 tekači v juliju, upam, da se še kdo opogumi avgusta, ki je sicer še boljši mesec za tek po SPP.
 Ninđa
#367410
@uroš, res je. Od kar spremljam SPP še nisem zasledil takšnega "navala" na SPP kot je letos :laola Zelo zanimivo mi je to spremljati :clap: Prav tako je trenutno vreme top za prečenje SPP.

Gomilšakova lahko tukaj spremljate kako napredujeta:
https://www.pdptuj.si/2020/slovenska-pl ... 6-07-2020/

V vpisni knjižici na začetku SPP se najdejo tudi druga imena, ki so se že napotili po SPP :laola

Avgusta pa bo še en štajerc štartal iz Maribora, in sicer to je Robert Kereži.

Lp, Nino
 uros feldin
#367412
Prosim vse tiste, ki vedo za koga, ki je šele krenil ali mogoče celo že uspešno končal SPP v limitnem času 14 dni, da v tej temi objavi ime tega junaka ali teh junakov, da se jih lahko uvrsti na seznam tekačev po SPP ( za seznam glej uros feldin blog.....).

Pozdrav vsem
 milk
#367416
Ali je že znana približna časovnica kako bo Zupančič napredoval?
Ali namerava biti že prva dva dneva hitrejši kot zadnjič?
Razmišljam, da bi se pridružil v nedeljo in ga spremljal od Kokrškega sedla do Grintovca. Po negovem zadnjem teku sem si sestavil približno časovnico in me zanima, če je v redu ali bi bil prepozen.
Od doma bi šel malo pred osmo, tako da bi malo pred deveto štartal iz KB.
Med deseto in deset trideset bi bil na Kokrškem sedlu, kmalu za tem pa bi bil najbrž tam tudi že Marjan. Na Grintovec bi prišli najbrž nekje med 12h in 13h.
Med 16h in 17h bi bil nazaj v KB in pred 18h najbrž že doma.
Če bi se za to navdušil še kdo, se lahko dogovorimo, da gremo skupaj. Moj predviden čas teka do Kokrškega sedla je nekje med 1:15' in 1:30'.
 vinkop
#367417
jaz imam plan doseci Grintovec ta mesec, ampak odlasam, ker bi moral iti sam in me je malo strah, ce bi slo kaj narobe....ce bi bil siguren da gre v nedeljo kdo gor bi se lahko pridruzil....start pri piknik placu med 8. in 9. uro bi bil tudi sprejemljiv.....
Uporabniški avatar
 Loni
#367419
Klara bo danes zvečer v Tržiču, Srečko je zjutraj startal s Čavna.
 uros feldin
#367420
Obema trenutnima tekačema gre torej zelo dobro.

Jutri pa starta Marjan v svojem lovu na nov rekord in s ciljem premagati magično mejo 7 dni. Hkrati pa se postavlja vprašanje, če bodo taisti lobiji, ki so pred dvema letoma na družabnih omrežjih praktično prisilili Katko, da je zadnji dan pred odhodom na traso, morala kupiti dnevnik po SPP z 80 žigi, čeprav je imela na zalogi dnevnik z 69 žigi, zahtevali od Marjana, da stori enako? Dvomim.
Sicer pa je takrat Katka za toliko izboljšala ženski rekord, da tiste 3-4 ure niso igrale prav nobene vloge...

Marjanu želim zdravja, ugodnega vremena in tek brez poškodb.
 milk
#367421
vinkop napisal/-a:jaz imam plan doseci Grintovec ta mesec, ampak odlasam, ker bi moral iti sam in me je malo strah, ce bi slo kaj narobe....ce bi bil siguren da gre v nedeljo kdo gor bi se lahko pridruzil....start pri piknik placu med 8. in 9. uro bi bil tudi sprejemljiv.....


Jaz nameravam biti tam okoli pol devete, če bo po sreči še nekaj minut prej, da bi ob pol štartal od tam, kjer je bil start teka in bi bil okoli desete ure na Kokrškem sedlu, da ne bi bil slučajno prepozen. Predvidevam, da prva dva dneva Marjan še ne bo bistveno izboljšal časa, saj je bil v prvih dveh dneh zelo hiter že zadnjič, verjetno vidi rezervo pozneje, še posebno v zadnjih dneh.
 milk
#367422
Ali je Marjan sploh štartal? Nikjer ni nobenega podatka, čeprav na Adria trail cup obljubljajo spremljanje v živo.
 KadilecSamo
#367425
Ja seveda je štartal, Gps sledenje in merjenje časa je že na 100 km tekih polno težav -vsaj v SLO(lani so poizkusili prav na UTVV), tako da bodo imeli verjetno malo težav s spremljanjem v živo. Na štartu se je zbralo kar nekaj ljudi, vreme je bilo videti super. Na pot so ga pospremili oba Venclja, Klančnik in še nekdo ki ga ne poznam. Sama elita. :)

Klara je včeraj končala v Tržiču, kot je tudi bila napoved. Zgleda še dobre volje in nasmejana. Včeraj je opravila s prečenjem Karavank (čez 50km in 4000vm). :-- Danes je na poti 8 dan.

Obema želim vse dobro in naj leti po planu.
 vinkop
#367426
milk napisal/-a:
vinkop napisal/-a:jaz imam plan doseci Grintovec ta mesec, ampak odlasam, ker bi moral iti sam in me je malo strah, ce bi slo kaj narobe....ce bi bil siguren da gre v nedeljo kdo gor bi se lahko pridruzil....start pri piknik placu med 8. in 9. uro bi bil tudi sprejemljiv.....


Jaz nameravam biti tam okoli pol devete, če bo po sreči še nekaj minut prej, da bi ob pol štartal od tam, kjer je bil start teka in bi bil okoli desete ure na Kokrškem sedlu, da ne bi bil slučajno prepozen. Predvidevam, da prva dva dneva Marjan še ne bo bistveno izboljšal časa, saj je bil v prvih dveh dneh zelo hiter že zadnjič, verjetno vidi rezervo pozneje, še posebno v zadnjih dneh.

ok, bom prisel tja malo cez 8:00....upam, da se bova nasla nekako.... :rol:
Uporabniški avatar
 slorunner
#367427
KadilecSamo napisal/-a:Gps sledenje in merjenje časa je že na 100 km tekih polno težav -vsaj v SLO(lani so poizkusili prav na UTVV), tako da bodo imeli verjetno malo težav s spremljanjem v živo.


Na UTVV je GPS kar dobro delal, ni blo glih vsako sekundo novih podatkov, ampak tako približno si vedu, kje so. Danes pa se nič ne premika tole.

Opažam tudi, da ostaja moj rekord glede najslabšega prvega dneva med vsemi finisherji pod 14 dni, ko sem prišel zgolj do Kremžarjevega vrha. :lol: No, danes mi je smešno, takrat mi ni bilo.
 milk
#367435
Če so se že lotili tega, bi se morali bolj resno in se dobro pripraviti, da bi vse delovalo. Če pa so težave z gepeesi, ki očitno ne delujejo, čeprav jih je pet, bi se lahko nekdo od spremljevalcev ali sponzorjev vsaj toliko potrudil, da bi vsake toliko časa poročal, kje se Marjan nahaja in kako napreduje. Vsaj kdaj je na kontrolnih točkah in kje bo zaključil prvi dan.
Jaz se po svojih močeh trudim, da bi o tem podvigu, sploh če bi bil uspešen, poročala tudi RTV, toda ob takem pomankanju najosnovnejših podatkov o poteku teka, bo urednike težko prepričati.
 KadilecSamo
#367436
Evo ZZTopka, povezava do live spremljanja, na dnu strani imaš zemljevid. Gps sedaj dela in se premika, sklepam da je malo pred Tursko goro (Marjan 3).

http://alpeadria-trailcup.com/sl/rekord ... WFT9G27J0c

Moj point glede merjenja je ta, da še na organiziranih trail tekmah v Slo nimamo Gpsjev, oz lani premierno na UTVV. Na 100km tekmi s čipi, kjer sem bil večkrat so tudi vsako leto kakšne težave z merjenjem (sportotime), pač ne zabeleži prehoda preko kontrolne točke. Pri Marjanovem podvigu sem tudi mislil da bo kdo vpisoval čase in kontrolne točke, pa tega očitno ne bo. Ampak kot rečeno je vse to luksuz in pohvale vsem, ki se vsaj malo trudijo pri podpori tega projekta.

Na Fb je kar nekaj slik, filmčkov in podatkov o njegovi včerajšnji poti. Zvečer je na svojem Fb Marjan objavil tale zapis (kopiram)
Evo, na kratko ! Zjutraj še v Mariboru, zdaj pa v Robanovem kotu na 120 km ! Tu bo prvi - kratek-- počitek . Skupaj z ekipo in tekači ob meni smo pretekli Pohorje in Koroške hribe! Tako sem vesel, da lahko mojo energijo ponovno usmerim v nekaj, kar se še meni zdi neverjetno! In tokrat več jem ! A odločilna je energija vseh ob meni! Skale v Kamniško Savinjski Alpah me že kličejo.

Klara je na poti v obratni smeri, včeraj je v dobri družbi prispela do Koče na Ledinah. Z Marjanom se bosta verjetno kaj kmalu srečala.

Srečno in Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA