Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TaiMing
#368964
Tekači pozdravljeni!

Po viharnih časih pandemije počasi prihajamo v mirnejše vode. Situacija se je že toliko izboljšala, da se ponovno prebujajo tudi športno rekreativne prireditve. Na prvi tekmi sezone se tako pripravljamo tudi v seriji Gorenjska, moj planet. Podobno kot lansko leto tudi letos serijo začenjamo v Mošnjah pri Radovljici z Mošenjskim tekom, ki bo organiziran v soboto, 19. junija. Mošenjski tek bo letos organiziran že dvaintridesetič in je eden najstarejših tekov na Gorenjskem, z vedno dobro organizacijo. Dolžina teka za odrasle je 8 km, otroci pa tečejo na več krajših progah.

Slika
Na tek se lahko prijavite na naslednji povezavi. Pri udeležbi morate upoštevati veljavna priporočila epidemiološke stroke in navodila organizatorja.

Mošenjskemu teku bo v nekaj dneh, 24. junija, sledila Radol’ška 10ka. Letos bo organizirana na stadionu pri OŠ A. T. Linharta, tekmovalci v odraslih kategorijah pa boste desetkilometrsko razdaljo pretekli v 25 stadionskih krogih. Dolžine prog za otroke bodo 400, 800 in 1.200 m. Odrasli tekmovalci bodo tekli v treh skupinah, po več starostnih skupin skupaj. Čase štartov najdete v razpisu, ki je objavljen ob prijavnem obrazcu. Za to prireditev je OBVEZNA PREDPRIJAVA.

Letošnji koledar serije, za katerega upamo, da nam ga bo uspelo v celoti izpeljati, je naslednji:

Mošnje (Mošenjski tek), 19. junij
Radovljica (Radol’ška 10ka), 24. junij
Kranjska Gora (Kranjskogorska 10ka), 15. avgust
Vrhnika (Športni svet Vrhnika), 28. avgust
Trzin (Tek Petra Levca), 11. september
Tržič (Tek po ulicah Tržiča), 18. oktober
Bled (Blejska 12ka), 25. september
Snovik (Miklavžev tek), 9. okotber

Več informacij o pravilih v letošnji sezoni najdete v Pravilih GMP 2021.

Veselimo se ponovnih tekaško tekmovalnih srečanj z vami v čim bolj normalnih razmerah!

Ekipa serije Gorenjska, moj planet
 TaiMing
#368996
Serija Gorenjska, moj planet je uspešno štartala v novo sezono! Potem ko smo vsi skupaj že dovolj premagali korono, da je bila mogoča organizacija Mošenjskega teka, so se tekači morali spopasti še s prvim letošnjim vročinskim valom. 8 km dolgo progo, speljano po okolici Mošenj, je uspešno premagalo 73 odraslih udeležencev in 80 otrok.

Slika
V teku na 8 km je v cilj najhitreje pritekel Marjan Robič (28:45.7), pred Tadejem Osvaldom (TŠD Lončar, 29:48.4) in Primožem Piškurjem (30:18.9). V ženski konkurenci je tudi letos najhitreje začela Nives Skube (AD Olimpik, 34:39.8), ki je progo pretekla slabo minuto hitreje kot Ema Kolenc (AD Bled, 35:33.8), na tretje mesto pa se je uvrstila Anja Zima (ŠD Mošnje, 36:27.1). Celotne rezultate si lahko ogledate na GMP - rezultati 2021.

Gorenjske teke nadaljujemo že v četrtek, 24. junija, v Radovljici, kjer se boste tekači letos pomerili na nekoliko drugačni progi. Tek bo namreč organiziran na štadionu pri OŠ A. T. Linharta, kjer boste odrasli 10 km dolgo progo pretekli v 25 krogih, otroci pa tečejo na ustrezno krajših progah. Na Radolško 10ko se lahko prijavite do torka, 22. junija, na prijave Radovljica. Bodite pozorni na protikoronski pogoj PCT (prebolel, cepljen ali testiran), ki je v veljavi od ponedeljka, 21. junija.

Odprte so že tudi prijave na Kranjskogorsko 10ko, ki bo organizirana 15. junija na tradicionalni progi v Kranjski Gori: prijave Kranjska Gora.
 TaiMing
#369021
Za nami je še druga prireditev letošnje serije Gorenjska, moj planet, Radol'ška 10ka. Ker so se tokrat organizatorji in tekmovalci morali spopasti s tremi večjimi izzivi, koronskimi ukrepi, vročinskim valom in neobičajnim formatom tekmovanja (tek v krogih na štadionu), je bila udeležba tokrat manjša kot običajno. Vseeno večini udeležencev verjetno ni bilo žal, da so se teka udeležili, saj je format tekmovanja omogočil posebno vzdušje, ko so bili tekmovalci na progi in ob njej stalno v kontaktu.

Slika
Po krajših otroških tekih, posaditvi lipe in kulturnem programu na predvečer dneva državnosti, so se najprej v zahtevnih pogojih pomerili moški v kategorijah do 39 let, suvereno pa je prvi v cilj pritekel Marjan Robič. Drugi so štartali moški v kategorijah med 40 in 59 let, pri katerih je bil najhitrejši lanskoletni zmagovalec serije Gorenjska, moj planet, Marko Florjanič, ki pa je za slabo minuto in pol zaostal za zmagovalcem prve skupine. Ko je vročina že precej popustila, so štartale še ženske in najstarejši kategoriji moških. V cilj je prva pritekla Nives Skube, tesno za petami pa ji je sledil Bojan Galin iz kategorije moških nad 60 let, ki je v zadnjem krogu še silovito pospešil in za najhitrejšo zaostal samo za 10 s. Za vrhunec navijaškega vzdušja je tokrat poskrbel najstarejši tekmovalec Dragan Mišov, ki se je pogumno spopadel s progo in na koncu s prihodom v cilj ob bučnem navijanju prisotnih postavil piko na i letošnji Radol'ški 10ki.

Absolutna zmagovalca sta tudi tokrat postala Marjan Robič (AK Radovljica, 36:09.7) in Nives Skube (AD Olimpik, 42:36.2). Pri moških je bil drugi Marko Florjanič (ŠD Suhadole, 37:34.3), tretji pa Aleš Debeljak (AD Olimpik, 37:44.3), ki je v spopadu s Florjaničem nekoliko popustil šele v zadnjem krogu. Pri ženskah je druga pritekla v cilj še ena članica AD Olimpik iz Krope, Marijana Štrukelj (AD Olimpik, 46:49.3), tretja pa je bila Melita Rotar (49:18.9). Celotne rezultate najdete na običajnem mestu.

Nekaj fotografij z dogodka si lahko ogledate na FB strani serije Gorenjska, moj planet.

Po dveh tekmah je čas, da naredimo prvi izračun pokalnega točkovanja. Ob dveh zmagah sta na vodilnih mestih Marjan Robič in Nives Skube, celotno točkovanje pa je prav tako objavljeno na strani z rezultati.

Naslednje leto nas v Radol'ci čaka deseta desetka, ki bo ponovno potekala v desetih krogih po slikovitem središču mesta. Ob tej priliki se bodo organizatorji z dogodkom še posebej potrudili, tako da vas že sedaj vabimo, da si večer pred junijskim državnim praznikom zabeležite v svojem koledarju.

15. avgusta se vidimo na Kranjskogorski 10ki, tej pa konec avgusta sledi nočni tek na Vrhniki.
 TaiMing
#369163
Po enoletnem premoru zaradi koronavirusa je v nedeljo, 15. avgusta, ponovno na vrsti Kranjskogorsko 10ka.

Slika
Štart teka je ob 18.00 na trgu pred starim hotelom Razor v središču Kranjske Gore, proga pa vodi po trasi nekdanje železniške proge (današnja kolesarska in pešpot) do Rateč in nazaj.

Pred štartom odraslih bodo ob 17.30 tekli otroci, na 400 m dolgi trasi od štarta Kranjskogorske desetke, do bara Vopa in nazaj. Otroški tek je zabavne narave, brez štartnih kategorij in brezplačen.

Predprijave so odprte do četrtka, 12. avgusta, prijavite pa se lahko tudi na dan prireditve.

Za udeležbo na prireditvi je v skladu s protikoronskimi ukrepi obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

Avgustovsko - septembrski niz zaporednih tekov serije Gorenjska, moj planet pa 28. avgusta nadaljuje Nočni tek Vrhnika, kjer se lahko pomerite tudi v kombinaciji s kolesarskim Vzponom na Ulovko. Za točkovanje serije Gorenjska, moj planet šteje nočni tek na 10 km.
 TaiMing
#369208
Tudi na letošnji Kranjskogorski 10ki so na udeležbo vplivale razmere v zvezi z epidemijo ter vroče in nepredvidljivo vreme, zato je bila ta s 83 tekači na glavni progi skoraj pol manjša kot ponavadi. Vseeno je bila udeležba za trenutne razmere dobra, organizatorji in udeleženci pa so dokazali, da se tovrstne prireditve brez večjih težav in tveganj da organizirati. Potem ko je kazalo, da bo treba teči v peklenski vročini in da tekmo lahko zmoti hudo neurje, je na koncu pozitivno presenetilo celo vreme, PCT in korona pa ob primernem pristopu nista prehuda zalogaja.

Slika
Kljub manjši udeležbi pa smo bili na letošnji Kranjskogorski 10ki priče odličnim rezultatom. Tobi Gaberšček iz TD Bovec je namreč z rezultatom 31:53.7 postavil rekord proge. Za njim ni veliko zaostal še en odličen tekmovalec, Primož Kobe iz FIT KLUB-a Novo Mesto, ki je progo pretekel v času 32:14.4. Za njima je s časom 34:04.3 v cilj pritekel Matic Modic, leta 2018 najboljši Slovenec na Ljuljanskem maratonu. Pri ženskah je s časom 36:29.0 slavila Anja Fink iz AAD Slovan, druga je bila domačinka Neža Žerjav (ND Rateče-Planica, 38:43.6), tretja pa z minimalnim zaostankom Neja Kršinar (38:43.9). Celotni rezultati

Fotografije objavljamo na FB strani in spletni strani serije Gorenjska, moj planet.

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet 2021 pri moških z dvema zmagama še vedno vodi Marjan Robič (AK Radovljica), na drugo mesto se je prebil Matevž Malovrh (Köster Slovenija), tretji pa je Tadej Osvald (ŠTD Lončar). Pri ženskah je Marijana Štrukelj (AD Olimpik) prehitela tokrat odsotno Nives Skube, na tretjem mestu pa je Melita Rotar. Več na strani z rezultati.

Samo en tek nas še loči od tega, da bo letošnja serija Gorenjska, moj planet veljavna. 28. avgusta tečemo in kolesarimo na Vrhniki, tako da je ta cilj že povsem blizu!
 TaiMing
#369261
Na glavni tekmi letošnjega Nočnega teka Vrhnika, teku na 10 km, sta slavila Gorenjca. Janez Mulej iz AK Radovljica je pri moških prepričljivo zmagal s časom 31:55.4, Marijana Štrukelj iz kroparskega AD Olimpik pa je bila najhitrejša pri ženska, s časom 43:33.6. Na krajši, petkilometrski progi, sta bila najhitrejša Jan Trček (Woodano - masivno pohištvo) in Tjaša Železnik (ŠD Vrhnika).

Slika
V sklopu dogodka sta potekala tudi kolesarski vzpon na Ulovko in tekma v kombinaciji teka in kolesarskega vzpona. Na Ulovko sta prva prikolesarila Jan Jazbec (Pogi team) in Ajda Opeka (KD Branik Maribor). V kombinaciji s vzpona s tekom na 10 km je bil najhitrejši Darko Šalamun (TK Logatec), v kombinaciji s tekom na 5 km pa sta najboljši rezultat dosegla Primož Jereb (KK Zapravljivček) in Nena Šerbinek. Na krajših progah na stadionu so se pomerili tudi otroci. Celotni rezultati dogodka: http://www.timing.si.

Fotografije najdete na FB strani serije Gorenjska, moj planet.

V seriji Gorenjska, moj planet smo s štirimi teki že dosegli pogoj za veljavnost letošnje sezone, nekaj tekačev pa je tudi že izpolnilo pogoj štirih udeležb. V pokalnem točkovanju vodi Tadej Osvald, član ŠTD lončar iz Dolenje vasi pri Ribnici, pred Matevžem Malovrhom (Köster Slovenija) in Marjanom Robičem (AK Radovljica). Pri ženskah pa sta na vrhu tekačici AD Olimpik iz Krope. Marijana Malovrh vodi pred Nives Skube, tretja pa je Ana Peček. Več na strani z rezultati.

11. septembra sledi Tek Petra Levca Skirca v Trzinu, ki bo tudi letos organiziran kot kronometer.
 TaiMing
#369284
V soboto, 11. septembra, je pred nami tekaška prireditev v Trzinu, 23. Tek Petra Levca SKIRCA. Podobno kot lansko leto bo tudi letos prireditev potekala na nekoliko poseben način, kot kronometer.

Kot ponavadi, bo prireditev otvoril tek s kužki. Glavna proga je tek na 10 km, ki šteje za točkovanje serije Gorenjska, moj planet, lahko pa se pomerite tudi na krajši razdalji, 5 km. V tem primeru vam bomo šteli samo udeležbo, ne pa tudi pokalnega točkovanja.

Slika
Teden pozneje sledi še Tek po ulicah Tržiča, medtem ko Blejska 12ka, predvidena za 25. september, zaradi zahtevnih razmer za organizacijo žal odpade.

Za udeležbo na prireditvah je v skladu s protikoronskimi ukrepi obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.
 TaiMing
#369295
Zaradi negotovih razmer je poleg Blejske 12ke na predvideni oktobrski termin odpovedan tudi Miklavžev tek. Obstaja sicer možnost, da bo tek vseeno organiziran na običajen Miklavžev termin, vendar izven okvirov serije Gorenjska, moj planet. Serija se tako zaključuje že čez dober teden (18. septembra) na Teku po ulicah Tržiča. Pred tem pa se v soboto, 11. septembra, lahko v Trzinu udeležite še 23. Teka Petra Levca SKIRCA. Prijave na ta tek so mogoče tudi na dan tekmovanja.

Slika
Za pokalno točkovanje serije Gorenjska, moj planet bo štel seštevek točk na vseh šestih tekih, pri čemer ni pomembno, koliko tekov se boste udeležili. Priznanja in praktične nagrade za udeležbo pa boste prejeli vsi, ki boste zbrali vsaj štiri udeležbe.

Trenutno pokalno točkovanje absolutno in po kategorijah.
 TaiMing
#369302
Tudi na letošnjem Teku Petra Levca Skirca v Trzinu žal ni šlo brez vplivov koronavirusa. Potem ko se je udeležba že lansko leto močno znižala, se je letos teka udeležilo še manj tekačev. Kljub temu je tekmovanje v idealnih pogojih in ob kronometrskem štartu na 15 sekund vsem udeležencem ponudilo zanimivo izkušnjo, udeležba pa je še vedno bila dovolj visoka za lepo tekmovalno vzdušje.

Slika
Kako je včasih tanka črta do zapletov, pa kažejo tudi izkušnje z letošnjim trzinskim tekom. Potem ko je vse na štartu in na cilju teklo popolnoma brezhibno, se je pokazalo, da je na enem od križišč manjkala oznaka, zaradi katere so nekateri tekači zgrešili progo in so pretekli predolgo razdaljo. Manjkajoča oznaka je bila bolj problematična, ker so tekači štartali posamično. Pod vtisom tega zapleta pa je bilo lažje verjeti informaciji, da naj bi najhitrejša pri ženskah na 10 km pretekla krajšo razdaljo in zmagovalka, ki je pred razglasitvijo odgovorni niso našli, da bi zadevo preverili, je bila izbrisana iz rezultatov, zaradi česar se ji iskreno opravičujemo. Žal včasih prihaja tudi do takšnih zapletov in napak, ki pa jih je treba reševati strpno in nenazadnje tudi z zavedanjem, da gre za rekreativne prireditve, za organizacijo katerih večina organizatorjev prostovoljsko namenja svoj prosti čas, tudi profesionalne ali polprofesionalne časomerilce pa čaka neizčrpen nabor vseh mogočih izzivov.

Na glavni progi, dolgi 10 km, sta bila najhitrejša Tadej Osvald iz ŠTD Lončar in Ksenija Grm, ki je tekla za KinVital. Na petkilometrski progi je zmagal Tilen Strmšek (Olivia Trzin / ŠD Trzin), pri ženskah pa Nataša Bende. Na teku s kužki pa sta bila najhtrejša Tilen Strmšek (Olivia Trzin / Fitmin) in Nuša Schumet (Skvp). Celotne rezultate najdete na http://www.timing.si.

Fotografije so že objavljene na FB straniserije Gorenjska, moj planet.

Pred zadnjo tekmo v Tržiču pri moških še naprej vodi Tadej Osvald, pred Matejem Malovrhom in Marjanom Robičem. Pri ženskah z veliko prenostjo vodi Marijana Štrukelj, pred Ano Peček ter Anjo Novak Depolli ter Urško Škafar Novak. Več na strani z rezultati.

Kot smo vas že obvestili, zaradi odpovedi tekov na Bledu in v Snoviku serijo Gorenjska, moj planet 2021 zaključujemo čez en teden, v soboto, 18. septembra, v Tržiču. Veselimo se letošnjega zadnjega srečanja in upamo, da se vidimo v čim večjem številu.
 TaiMing
#369315
S 14. Tekom po ulicah Tržiča je uspešno zaključena sedma sezona tekaške serije Gorenjska, moj planet. Potem ko so bili lani v prvem koronskem letu izvedni samo trije teki od devetih predvidenih, so bile letos razmere za organizacijo tovrstnih prireditev že precej bolj ugodne, tako da smo izpeljali šest od osmih predvidenih tekov. Letos smo tako tekli na Mošenjskem teku, Radol'ški 10ki, Kranjskogorski 10ki, Nočnem teku Vrhnika, Teku Petra Levca Skirca v Trzinu in za zaključek tokrat v Tržiču. Za tiste, ki se niste ustrašili virusa in ukrepov za njegovo zajezitev, izkušnja na naših tekih ni bila bistveno drugačna kot v normalnih časih. Še največja razlika je bila v tem, da je bila udeležba na vseh prireditvah približno polovico manjša kot v letu pred epidemijo, ki je za večino naših tekov bilo rekordno. Nenazadnje pa smo vsi skupaj tudi z izvedbo šestih tekaških prireditev in udeležbo na njih pripevali del normalnosti v sicer nenavadnih časih.

Slika
Zmagovalca serije Gorenjska, moj planet 2021 sta postala Matevž Malovrh (Köster Slovenija) in Marijana Štrukelj (AD Olimpik). Matevžu se je obrestovalo bolj redno obiskovanje tekov serije kot drugouvrščenemu Tadeju Osvaldu, ki se finalnega obračuna ni udeležil. Tretje mesto pa je v Tržiču obranil Miha Schaffer (TK Šmarnogorska naveza). Marijana je v Tržiču samo potrdila zmago, zelo tesno pa je bilo na drugem in tretjem mestu, saj je Ana Peček na koncu samo za točko ugnala Urško Škafar Novak (Amfibija), ki ji je še boljšo uvrstitev odnesla odsotnost v Radovljici.

Pogoj vsaj štirih udeležb je izpolnilo 19 tekačev, ki so prejeli zaslužena priznanja, DM-ove darilne vrečke ter kupone za storitve naših sponzorjev Pizzerije Olivia iz Trzina in Družinskega parka Stari vrh. Na koncu so vsi sodelovali še v žrebanju nagrad, ki so jih prispevali organizatorji posameznih prireditev in koordinator serije oz. njihovi sponzorji.

Na samem Teku po ulicah Tržiča je bil tokrat najhitrejši Primož Piškur (ŠD Dvorska vas, 35:33.8), pred Vinkom Jostom (Policija, 35:59.5) in Severinom Orgizkom (Policija, 37:08.5). Pri ženskah pa je Karin Rotar (AK Radovljica, 20:55.5) prehitela Marijano Štrukelj (AD Olimpik, 21:32.8) in Darjo Gebert (Policija, 21:39.1).

Prireditev je letos štela tudi za Državno prvenstvo Policije. Pri moških so bili najboljši Vinko Jost (35:59.5), Severino Ogrizek (37:08.5) in Damjan Krejač (37:33.4). Pri ženskah pa je Darja Gebert (21:39.1) prehitela Anito Brovč (24:25.7).

Fotografije Teka po ulicah Tržiča postopno objavljamo na FB strani serije Gorenjska, moj planet, objavljene pa bodo tudi na spletni strani serije.

Celotno točkovanje in rezultate 14. Teka po ulicah Tržiča najdete na običajnem mestu na strani z rezultati.

K izvedbi letošnje serije Gorenjska, moj planet so poleg zgoraj navedenih prispevali še sponzorji Fundacija za šport, Enekom d.o.o., Favn d.o.o. in Etapa, medijska sponzorja Svet24 in Gorenjski glas, oblikovalski Studio Mazzini, fotograf Miha Prijatelj, organizatorji prireditev Športno društvo Mošnje, Športna zveza Radovljica, Turistično društvo Kranjska Gora, Event 24, Športno društvo Trzin in Športna zveza Tržič ter koordinatorja Timing Poljane d.o.o. in Športna zveza Radovljica. Za na koncu vedno povsem točne rezultate pa je skrbel Timing Poljane d.o.o..

Pazite nase do naslednje sezone, ko se spet srečamo v še za stopnjo bolj normalnih časih kot letos! :)

Koordinacijska ekipa serije Gorenjska, moj planet in organizatorji prireditev

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA