področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

 RunForrestRun
#369493
Kje imate trenutno elektriko? Ali bodo res vsi dobavitelji dražili elektriko? Ali imamo sploh, kakšne možnosti znižati račun za elektriko ali vsaj obdržati isto ceno zno kw?
 papikele
#369495
Po vsej verjetnosti jo bodo vsi ker se jim prej ali slej iztečejo terminske pogodbe. Ostanejo ti samo alternativne možnosti. Sončna elektrarna tako imenovani net metering, Kjer se ti števec vrti v obe smeri. In varčevanje z elektrko
Mi pa nekaj ni jasno. Elektrika se bo za običajne ljudi podražila za 5 do 10€ mesečno ko se pasja hrana in pasji frizerji in ostale ne življenjsko nujne stvari podražijo ni nobenega govora kako je drago.
Plačujemo inflacijo, ki je posledica finančnih spodbud
 RunForrestRun
#369498
Za elektrarno sem gledal, za mojo porabo pride oko 13k - cca. 2k subvencije in je 11k. Zdj če bodo res cene samo še rastle se bom odločil, samo zdj so tako vsi poslal povpraševanja in je baje čakalna doba pol leta in potem še celoten postopek pa jo bodo postavili nekje do druge polovice 2022.

Se strinjam, da se premalo govori o ostalih podražitvah vseh primarnih in sekundarnih surovin. Če sem prav zasledil bodo ustavili proizvodnje, ker nimajo čipov za avtomobile in elektroniko, kar je posledica, da so uničili EU proizvajalce, ker so vse selili na Kitajsko... Pa se tudi o tem nič ne govori. Bomo videli, kaj bo :-?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA