Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#372668
In vendar se premika..organizatorji enega največjih SLO maratonov so se odločili ob jubileju uvrstiti tudi nordijsko hojo. To je za Radenci šele druga večja prireditev z nordijsko tekmo. A ker hoja tu še nima tradicije sem sam za to zvedel zadnjo minuto, mnogi izkušeni nordijci pa najbrž še to ne. Čeprav je bila tekma šele ob 12h, je bilo zaradi izdaje številk in parkiranja priporočljivo biti pred 8h v Luciji, zatem pa spodbujanje tekačev in čakalni maraton na naš štart :D . Napovedovale se se poletne temperature in tudi bile, vsaka čast vsem, posebej na maratonski razdalji. Za prvič se nas je nabralo skoraj 50, veliko nordijk in manj nordijcev. Večina so bili novinci na takih tekmah, a po starosti tudi veliko mlajših . Proga kar lepa, prva polovica po PArenzani skozi tunela, od Strunjana do Portoroža, pa do cilja po centru. Sem se proge lotil kar precej na polno, prva polovica veliko sence in pripeka v drugi polovici. Hodili smo med počasnejšinmi polmaratonci in oni so včasih "povlekli" nas, najbž pa tudi mi katerega tekača, če je zadaj zaslišal topot palic :) . Na koncu 53 min za 7,5 km. Zelo dobro so se držali mladi novinci, prvič pa že kar pod 1 uro j eodlično. Veseli da nam je organizator namenil proglasitev kot vsem ostalim, z enako lepimi in veliki pokali. Čeprav po naporu ni primerjave, a števlke pravijo da je bilo v cilju VEČ udeleženk nordijske hoje kot pa maratonk, to daje upanje da bo nordijska hoja še na sporedu na Obali.
Nazadnje spremenil lecko, dne 18 Apr 2024, 17:06, skupaj popravljeno 2 krat.
#372670
Hvala za čestitke, in za dobro vprašanje.
Sem se tudi sam podobno spraševal pred štartom, ko sem gledal ozko traso Parenzane, saj je šla po njej trasa 21tke obojestransko. Na srečo so organizatorji premišljeno ravnali in smo štartali šele ob 12h, ko so bili z nami tekači ki so bili na 14km po uri tričetrt teka. Sicer nazaj nisem gledal, a jih je bilo ravno prav za družbo in mislim da ni bilo kakih večjih incidentov. Pomoje smo tekačem še najbolj šli na živce s tok-tok zvoki ,če kdo ni imel gumi nastavkov. Če bi štartali 20 minut prej, bi bile najbrž bolj scene za komedijo Benny Hilla, štart še prej pa morda celo za akcijski film:-)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA