Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

TONEK
Ta najstarejši gorski tek pri nas se je včeraj odvijal v super vremenskih razmerah. 106 tekmovalcev na startu v Podbrdu je lep pokazatelj priljubljenosti teka. Resda nas večina udeležencev vsaj pol trase prehodi, saj ta šest kilometrska strmina redko kje popusti. Organizator ima že ustaljeno proceduro. Prijave, kjer je tudi parking so na samem startu, pogostijo nas z mini rogljički in kavico, pol ure prej odpeljejo do žičnice našo prtljago, start, ki je takoj v breg, ob deveti uri. Do Trtnika asfalt, kjer se kolona tekmovalcev že močno razredči, tudi višje je steza še dovolj široka in prehitevanje ni oteženo. Označbe so zgledne, ob progi sta dve okrepčevalnici. Cilj je tik pred planinsko kočo, kjer te pogostijo s čajem in sadno kupo, ki je postala že zaščitni znak tekme. Po okrepčilu in menjavi cunj še nekaj posnetkov proti Bohinjskemu jezeru, Triglav, ki je od tu sicer kot na dlani, je bil tokrat žrtev nizke oblačnosti. Sestop v dolino na okusno malico in podelitev, ki je zaradi veliko činiteljev (Primorski teki, pokal Slovenije, Pušeljc, domačini, GRS,...) potekala vsaj toliko časa, kot moj vzpon :D , ki je bil celo dve minuti boljši od lani, prehitel sem skoraj trideset tekmovalcev. Me pa veseli dejstvo, da so bili tokrat prisotni kar štirje možje starejši od mene.
Kot rečeno, pohvalit gre vse kreatorje tega dogodka, kjer tekače ne privabljajo z ničvrednimi plastičnimi majicami in še manj vrednimi medaljami vsakemu tekmovalcu, kot se je to razpaslo na večini tekem.
Legenda - Peter ni letos več tekel, jaz pa upam na vsaj še tri vzpone, da dosežem dvajsetico. Bom danes v pušco vrgel desetaka, da se onemu zgoraj priporočim za zdrave noge. :?
https://my.raceresult.com/351878/results

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA