prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Nataša
pa ne morem, da ne bi tega napisala: kakšno vprašanje je to, če je to V REDU obutev za tek? saj je tekaški copat, a ni? torej je v redu za tek, slabih copat skoraj ni, razen tistih plastičnih čeških za 3 jurje. Sicer pa je vse odvisno od tega, za kaj jih potrebuješ, kakšno nogo imaš, koliko tečeš in kaj ti čist preprosto sede v končni fazi. Zato se lahko včasih še po vseh mogočih poizvedbah in primerjavah odločiš za copat, ki te ožuli in povzroča poškodbe in ti nikakor ni fajn za tečt.
 tommi
Kdo prakticira te copate za tek po asfaltu??? ker jaz večinoma treniram po asfaltu, sm nit ne vem če je to pametn, al bo bolš da si dobim oz. naredim eno novo turo za tek!? kjer se teče bol po makadamu??
Uporabniški avatar
 ero
hm, to je 'tekaški tekmovalni copat', težak 235g. torej primeren za ravne, asfaltne podlage in za tekače s pravilnim korakom in majhno telesno težo.

to je teoretičen odgovor, v praksi pa ... kot je rekla Nataša.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
ero napisal/-a:hm, to je 'tekaški tekmovalni copat', težak 235g. torej primeren za ravne, asfaltne podlage in za tekače s pravilnim korakom in majhno telesno težo.

to je teoretičen odgovor, v praksi pa ... kot je rekla Nataša.

Ja nekako bi se podpisl pod Erotov prispevek.Tale copat je resnično skoraj samo za asvalt.Saj sem jih jaz uporabljal v Jordaniji na 50km teku, in so se fantastično obnesle, niti enega žulja presneto!
Samo, ko jih boš vzel, če jih boš seveda, vzemi eno številko večje, ker imajo malce drugačni kopit oziroma obliko, kot naprimer adidas.
Gledati moraš na stranski del prednjega stopala levo, in desno, da te ne bo tišalo.
Drugače so pa resnično super, ampak kot sem dejal samo za asvalt.Lahko za makadam, ampak bodo hitro šle v tekaški penzio :lol: :wink: .Pol bodo samo še za šetnjo :lol: :wink: !
ČAO!
Uporabniški avatar
 Junc
Ja, hvala za nasvete. Sam večinoma tečem po asfaltu, tko da to ni problema. Makedam tud včasih. Zdej mam ene stare Nike, pa zgleda da bodo šle v tekaška lovišča. So mi pa te zanimive zaradi cene, ker so res pocen. Al pa bom mogoče vzel kake druge new balance.

Thanx
Uporabniški avatar
 Damijan
Moje mnenje: če si "preveč" težek (dost nad 70 kg) in če nisi ravno ful hiter
(kaj pa vem - fejst pod 40,00 na 10 km), potem tega ne jemat. Preprosto niso tvoja liga.

Bolj spadaš v NB 831 ali 832. Prve preizkusil in so OK (čeprav...stvar okusa oz. kako ti noga funkcionira v neki marki) - pa tudi cena na Supergi je 10 jurjev. Pazi edino na širino stopala - pri NB imaš več opcij, to vidiš že na sajtu Superge. Res pa je, da ti morda niso "kr všeč", kot praviš v naslovnem postu.

Kakorkoli - vedno velja: sprobaj...
Uporabniški avatar
 TOSALI
Danes sem prvič tekel 10 km v NB 604 (znižane iz 16 na 8 tisoč) in moram povedati da sem zelo zadovoljen. Tekel sem po makadamu in tudi asfaltu in res je dober občutek. Ker so malo ojačane jih bom verjetno uporabljal po dežu in tudi pozimi.
Zato Junce, bi mogoče ta model bil dobra izbira za tebe. Poleg njih uporabljam adidas cushion in glede na njihovo ceno ne ponujajo dosti več kot NB 604.
 tommi
superga napisal/-a:Pozdravljen;
RC 330 je bolj tekmovalna zadeva in drži kar so napisali že pred mano.
Za isto ceno (9990 sit !!) se dobi bolj primerne zadeve in sicer:
http://www3.superge.si/html/svn/162103-AA.shtml
ali
http://www3.superge.si/html/svn/48778-AA.shtml
in pa seveda že omenjeni M604. Akcija poteka do 06 septembra !!

superga

Zanima me glede XM832BG D NEW BALANCE
za po kaksnem terenu so narejeni copati?

cenovno se mi zdijo te zelo ugodni, vendar me zanima ce so narejeni tako za asfaltne podlage kot za po makadamu, ter kolovozu ter gozdnih poteh?

lp
Uporabniški avatar
 Vlajko
tommi napisal/-a: .... Zanima me glede XM832BG D NEW BALANCE
za po kaksnem terenu so narejeni copati? ....

Z njimi sem tekal po vseh podlagah (izogibal sem se le izrazito neurejenih podlag, npr. korenine, grobe skale, ....). Zlasti lepo so se obnesle po trdih podlagah ter lepih makadanskih poteh. Z njimi sem bil zelo zadovoljen, a so se mi dokaj hitro "znucale" (okoli 700 km), kar sem, poleg še kakšnega vzroka, občutil v kolenih. :roll:

Morda sem pa, zaenkrat, vseeno malo pretežak za ta tip copat. :?:
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Tudi jaz opažam, da se kar hitro nucajo. Sploh ker tako ali tako nimam dobrega koraka in sem med težkokategorniki (stotka, ki se je nikakor ne morem otresti).
Uporabniški avatar
 Junc
Sam nisem glih (več :D ) težkokategornik, mam 80 kg, pa namenj še kakih par kilc dol it, pa mislim da so mi te 832 kr simpatične. Danes jih grem sprobat in kupit, če mi bodo na nogo sedle. Pol pa zvečer eno 10 km butnt in poročam občutke :P
Uporabniški avatar
 TOSALI
Junce, čakamo na poročilo ali si pa kar odtekel 42 km?
Uporabniški avatar
 Junc
He he, nisem tekel 42, letos še ne, drugo leto pa me čaka tud to (21-ka pade v Ljubljani, z novimi "patiki"). Sprobano. Žal, ni New Balance (damm), ker ni blo cifre, vse so narabutal. Sem pa "trofil" ene fine Asics Gel Escalate, pa so ble zadnji par, pa v akciji. Na nogo so pasale k ata na mamo. Sprobano, počutje uredu, prvih 10 majo narejenih, kakor da so mi na nago delane. Všečno, ni mi žal.

Thanx za pomoč. Škoda pa za New balance, k so mi pa res všeč.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA