prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tommi
V kratkem si bo potrebno kupit nove tekaške copate, ker nimam časa za odhod v Ljubljano, si bom po vsej verjetnosti kupil kar preko www.superge.si!
Zdaj me pa zanima, kater model mi od teh stirih priporocate. Saj vem da boste rekli,da je takih tem 100 odprtih! Dobro, saj mogoče res, ampak je vse tok nametan, da predno bi dobu kakšno koristno informacijo bi tud preteklo časa!
V glavnem, zelo me zanima kolk boste prehvalil oz. "prešinfal" New Balance ( http://www2.superge.si/html/svn/168122-AA.shtml ) Zaenkrat tečem po trdi podlagi (asfalt) ter kakšne bi mi predlagali za tek po brezpotjih (makadam, kolovozi, gozdne steze) Je kakšen od teh pravi model?
hvala ter lp

X305464/071 AIR TRAIL PEGASUS http://www2.superge.si/html/svn/44739-AA.shtml

XM604KH NEW BALANCE http://www2.superge.si/html/svn/561540-AA.shtml

X307799/162 AIR PEGASUS 2004 http://www2.superge.si/html/svn/188239-AA.shtml

XM725NC 2E NEW BALANCE http://www2.superge.si/html/svn/168122-AA.shtml
Uporabniški avatar
 TOSALI
Od naštetih modelov uporabljam NB 604. Z njimi sem naredil okoli 50 km po makadamu in asfaltu in bi jih ocenil s čisto 5. Ker so bolj ojačane jih bom uporabljal po dežu in tudi pozimi. Sicer uporabljam adidas cushion ampak za ceno 8 tisoč ponujajo NB 604 isto.
Vendar pa ti predlagam, da jih prej probaš v kakšni trgovini Tomas sport in šele potem kupiš (eno številko večje), ker naročanje novih modelov preko interneta je lahko kar drag šport. Jaz sem prvič kupil NB in bom na tej znamki verjetno tudi ostal, ker so cenovno zelo ugodne, koliko km bodo pa zdržale bomo še pa videli. Zato Tommi, samo hrabro.
Uporabniški avatar
 lojzeP
uuuuuuuuuuf, TO(mi ne deli)SALI je pa mojga Bogarta klonirou :twisted:

sicer pa:
vse copate, ki jih prodajajo so v večini povsem sprejemljive - problem je bolj v glavah - tekle ne bodo nobene same od sebe :idea:

Vseeno je kako granilacijo ima pesek, po katerem se teče, pa, ali je asfalt grob ali bolj fino obdelan, tudi mokre in suhe korenina ne smejo biti večji problem - važno je hoteti in imeti željo.

O zavezovanju pa kdaj drugič - se da na več načinov ............ ( a sem že omenil, da je potrebna :idea: )
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Točno tako je kot je navedel LojzP s copatami je tako kot s človeško glavo.
No ja nekateri bolj trdi copati res niso za na asvalt, ker so toliko težki kot bi imel okovje gor.Naprimer copati ki so za brezpotja, ja nekatera se res razlikujejo med seboj ogromno.Nekateri copati pa so si podobna kot jajce jajcu :lol: :wink: .
Bistveno je kako si zavarovati kolena pred poškodbami, ki te lahko doletijo, če nosiš copate prevč dolgo časa ( lastne izkušnje ) :evil: .
Ko na podplatu, ko jih nekako pritisneš z enim prstom in ne začutiš več neke mehkobe potem so ti copati samo še za šetnjo bi se temu reklo. :wink:
Čeprav so podplati izgledati čisto dobro, ampak amortizacija resnično ne dela več dovolj dobro, kar se čez nekaj časa odrazi v raznih bolečinah, ki človeka doletijo ob samem teku.
Tukaj je potem še odvisno kako človek teče s katerim predelom podplatov, in kako močno udarja ob tla.
Nekaterim pa copati zdržijo zelo, zelo veliko časa.
Prvih 50km še ne pove veliko ali ti copati odgovarjajo ali ne, ali pa!Odvisno je tudi od kvalitetne izdelave ki jo zastopa posamezna firma.
Včasih so delali tako kvalitetne copate, da se zlepa niso odlepila ali obrabila danes pa je takih bore malo!
ČAO!
Uporabniški avatar
 EVicA
Tudi jaz kupujem nove tekaške copate...... sicer sem videla, da je o tem že napisanega kar nekaj vendar moram vseno vprašati, ker nikjer nisem videla opisanega sledečega primera.

Imam namreč zelo ozko stopalo, še posebej v sredini, zaradi česar mi je večina copat malo preširokih. Pred kar nekaj leti sem imela srečo pri nakupu in našla model (Adidas), ki se mi je odlično oprijel noge, čeprav ni ravno idealen za tek, ampak leta so ga načela in potreben bo nov nakup, še posebej ker tečem malo več kot nekoč.

Zato me zanima, če kdo pozna model za ozko stopalo oz. kaj si mislite o spodnjem, ki se mi je v trgovini na nogi zdel super.

Mizuno Wave Rider
http://www.superge.si/html/svn/848351-AA.shtml
Nazadnje spremenil EVicA, dne 28 Sep 2005, 14:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 alan
Hej EVicA!

Ne morem ti sicer predlagati copata za ozko nogo... jaz imam sirse stopalo spredaj in mogoce malo povisan nart, pa mi waveriderke prav tako 'sedejo'. :roll: Je pa res, da govorimo o zenskem in moskem modelu...

Ce ti model, ki si ga probala, pase potem se ga splaca probat. Glede karakteristik Wave Rider - jev... tudi prodajalci priznavajo, da so dobre superge in temu primerno je povprasevanje.... (in cena :wink: )
Uporabniški avatar
 EVicA
Cena je res kar fina, zato sem pa hotela prej malo povprašati saj so občutki v trgovini lahko precej drugačni kot so po nekaj kilometrih
Uporabniški avatar
 katka
EVicA napisal/-a:Tudi jaz kupujem nove tekaške copate...... sicer sem videla, da je o tem že napisanega kar nekaj vendar moram vseno vprašati, ker nikjer nisem videla opisanega sledečega primera.

Imam namreč zelo ozko stopalo, še posebej v sredini, zaradi česar mi je večina copat malo preširokih. Pred kar nekaj leti sem imela srečo pri nakupu in našla model (Adidas), ki se mi je odlično oprijel noge, čeprav ni ravno idealen za tek, ampak leta so ga načela in potreben bo nov nakup, še posebej ker tečem malo več kot nekoč.

Zato me zanima, če kdo pozna model za ozko stopalo oz. kaj si mislite o spodnjem, ki se mi je v trgovini na nogi zdel super.

Mizuno Wave Rider
http://www.superge.si/html/svn/848351-AA.shtml

adidas ima načeloma ožje modele (nasploh), wave rider pa naj bi spadal med širše. slednje so tudi bojda ene boljših (in dražjih, seve), kar jih sploh dobiš pri nas - če ti seveda sedejo.
Uporabniški avatar
 alan
EVicA napisal/-a:Cena je res kar fina,...

Opcije:

V Tomas sportu 20% popust kot clanica foruma
Verjetni do 30% popusti v prodajalnah pred Ljubljanskim maratonom
Razprodaje... sele januarja...

Potem pa je ze malo bolj sprejemljivo :wink:
Uporabniški avatar
 EVicA
20% ?! :D Kako pa dokažeš članstvo forumu? To je pa še bolje kot 15% na račun Modre kartice v Hervisu ob prihajajočem modrem vikendu.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
Evica, wave rider je tehnološko in tudi drugače vrhunski copat.Res je, da je spredaj malo širši od adidasa, vendar zelo dobro oprime nogo čez predel narta, kar si tudi že občutila, ko si ga sprobala.Vprašanje je le, če odgovarja podlagi, po kateri tečeš.Če ja, potem kar v nakup, ga toplo priporočam!

Tommi,NB 604 je zelo ugodna zadeva, ki ponuja tudi zadovoljivo blaženje in trpežnost pri terenski uporabi. Nike pegasus je glede blaženja še boljši zaradi same zračne blazine po celem podplatu, tako da bi ti za tek po asfaltu najbolj priporočal prav ta model.Poglej tudi model nb 1022, 1023, adidas response cushion, puma complete phasis, mizuno wave rider in wave creation ter asics gel cumuls..ti so vsi maximalno blaženi copati! glede NB 725 pa je tako, da ima tudi dobro blaženje, podplat pa je tudi bolj narezan, tako da je z njim možen tudi tek po lepem terenu, kolovozi, gozdne steze.

Je pa res, da se splača pred naročilom po internetu probati copate v trgovini!

LP ts čopova 14
Uporabniški avatar
 EVicA
Tečem približno 80% po makadamu ostalo pa po asfaltu. Pri izbiri copat mi je najbolj pomembno, da se mi dobro oprime stopala in da je spredaj dovolj širok, da ne trpijo prsti (to je tudi slabost trenutnih copat). Obema zahtevama zadoščajo wave rider in deloma air skylon, ne vem pa katere bolj ustrezajo podlagi po kateri tečem in pa načinu teka, ki je bolj po prstih

LP, E.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No pojdi v Hervis na Viču in poišči prodajalko IRMO KUNSTL ki je doktor za svetovanje kakšne copate potrebuješ. lahko ti naredi tudi test če ji rečeš.

Se splača zapeljati in preveriti NEBO TI ŽAL.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
Glede na napisano bi ti svetoval kar mizun wave riderja, saj je spredaj malo bolj širok,pa tudi blazinjenje je spredaj optimalno glede na tvoj način teka. Skylon pa definitivno ni primeren za makedam, tako da ti odsvetujem nakup. Poleg tega bi ti svetoval, da probaš še adidas response trail, ki je spredaj tudi rahlo razširjen, NB 781 CT, pa tudi nike air pegasus trail. Pa ne pozabi vnovčiti popusta 20% v TS 2 prodajalnah :lol:

lp TS Čopova 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA