prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Letošnjo zimo sem se prvič spravil na tekaške smuči, kupil opremo (skating) in maže. Na žalost sem nasedel prodajalcu v Hervisu (ki nima pojma) in kupil Swix-ov klister za mazanje smuči. Po prvem mazanju sem ugotovil, da je slabše kot da sploh ne bi mazal, saj je nastala smolnata emulzija. Šele kasneje sem izvedel, da se klister uporablja za klasično tehniko... :cry:

Zanima me, kako lahko doma odstanim to svinjarijo? Mi lahko prosim opišete postopek?
Je maža Swix Glide Wax uporabna za skating smuči? Kako pa se to uporablja?
Urql napisal/-a:Letošnjo zimo sem se prvič spravil na tekaške smuči, kupil opremo (skating) in maže. Na žalost sem nasedel prodajalcu v Hervisu (ki nima pojma) in kupil Swix-ov klister za mazanje smuči. Po prvem mazanju sem ugotovil, da je slabše kot da sploh ne bi mazal, saj je nastala smolnata emulzija. Šele kasneje sem izvedel, da se klister uporablja za klasično tehniko... :cry:

Zanima me, kako lahko doma odstanim to svinjarijo? Mi lahko prosim opišete postopek?
Je maža Swix Glide Wax uporabna za skating smuči? Kako pa se to uporablja?

Jest sem svoje cajte klister odstranjeval z nitro razredčilom in krpo.
Za znanje uporabe voskov in ostalih stvari za mazanje dilc je pa po mojem najbolš da si najdeš enga izkušenega mačka in ti to pokaže v praksi.Samo tko boš mogoče čez par let postal dost brihten da boš znal napacat na dile tist kar morš. :)
 laufar
POZOR! Ne nitro razredčilo, ode masa! navadno sintetično razredčilo, če ni pri roki original čistila za smuči, nikakor pa ne nitro!

Lahko tudi s plinskim gorilcem, (previdno, da se ne zažge masa) al pa industrijskim fenom.
 Urql
laufar napisal/-a:POZOR! Ne nitro razredčilo, ode masa! navadno sintetično razredčilo, če ni pri roki original čistila za smuči, nikakor pa ne nitro!

Lahko tudi s plinskim gorilcem, (previdno, da se ne zažge masa) al pa industrijskim fenom.

Mi lahko priporočiš kakšno sintetično čistilo? Ne bo rad že tako novih dilc takoj uničil :(

A je navaden fen OK? Kakšen pa je postopek?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA