vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 strelec
Čeprav aktivno tečem že 6 let, se s tovrstimi težavami soočam prvič. Januarja letos sem prislino počival zaradi bolečin v predelu Ahilove tetive. Februarja sem začel s treningi in kilometrino iz tedna v teden povečeval. Občasno sicer čutim še rahlo pikanje v predelu tetive ali pete, vendar nič hujšega. Se mi je pa v zadnji treh ali štirih tednih pojavila druga težava, zelo boleče noge namreč. Pravzaprav ni neka grozna bolečina, bolj kot občutek,da bolijo kosti,po celi dolžini noge. Ko tečem, tečem zelo na trdo, kot se temu reče, zanimivo pa je, da občutek te bolečine in težkih nog izgine po kakšni uri teka. Naj povem, da se teka po asfaltu oz. trdih podlagah karseda izogibam, tečem veliko po peščeni tekaški stezi in gozdnih poteh in bo bankini ob cesti, če je le-ta utrjena. So mogoče krivi copati, čeprav sem jih kupil jeseni (Nike Air Max)? Ali mogoče prehitro povečevanje kilometrine po poškodbi? Naj povem še, da nosim petne vložke iz silikona zaradi nedavnih težav s Ahilovo tetivo. Če ima kdo z občutkom bolečine v kosteh in težkih nog izkušnje, naj mi pomaga. Hvala!
Uporabniški avatar
 strelec
Aha, povem naj še to, da sem si v času prisilnega počitka nabral mogoče malce preveč odvečnih kilogramov. bi tudi to bil lahko vzrok?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA