prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 kavkaa
Pizdravljeni!

Imam en problem s Polarjem.

Če grem laufat in Polar samo meri pulz brez štoparice, mi dela pulz brez problema. Enako je, če ura dela v E0 s štoparico. Če pa dam uro v E1-E5, potem mi pa takoj po startanju štoparice ne zaznava več pulza oz. je zelo nizek (pade na 11 - 12).

Mislm, da bo treba na servis (aja, NOV je).
Uporabniški avatar
 T1
Živjo,

imam 710i, pa imam nekako podoben problem. Vedno, ko startam uro, moram nekajkrat premakniti pas, da zazna pulz. Pred tem je seveda obvezno, da zmočim kožo pod merilnim pasom. To običajno naredim že doma, ko kalibriram višino. Torej doma enkrat pritisnem na rdečo tipko, toliko da mi prikaže pulz in trenutno višino.
Ko dejansko začnem trenirati, pa še enkrat pritisnem rdečo tipko (stoparice se starta). Če je to hoja, potem ni nobenih problemov in takoj deluje v redu. Pri teku, pa je na začetku problem s pulzom, ker imam nekaj časa na displayu nerealno vrednost (običajno 1/2 dejanskega pulza). Šele, ko se malo prepotim, pa dobim pravilno vrednost pulza in potem deluje b.p. Dejansko se mi problem pojavi samo pri teku. Precej pa pomaga, če bi se tik pred startom teka močno zmočil pod merilnim pasom.
Ima še kdo podobne izkušnje?

LPT1
Uporabniški avatar
 Damijan
Zelo podobne... To je dejstvo, da dokler nisem preznojen, pulz na monitorju ne deluje dobro. Ugotovil sem tudi, da je fajn na vsake toliko časa kontakte, ki so na spodnji strani paščka, dobro umiti, preden pa grem od doma, pa si z vodo konkretno navlažim tako pas (gre kar pod pipo) in tudi kožo.

Me pa niti ne moti, saj najkasneje v 30 sek do 1min pride pravi signal...
 kavkaa
Zdravo!

Ja, sm tud js mislu, da je problem v paščku, pa vlažnosti, vendar mi čist normalno dela med laufanjem v basic (E0) nastavitvi, ko pa preklopim v E1-E5 pa zaštrika, pa ni pa ni pulza (razen tistga 11 - 12). Po mojem gre tukaj za software (sem pa uro resetiral, pa enako).

LP Kavka
Uporabniški avatar
 marathon95
kavkaa napisal/-a:....Po mojem gre tukaj za software (sem pa uro resetiral, pa enako).

Pitaj zastupnika ili reklamacija :idea:
Uporabniški avatar
 Tatjana
kavkaa napisal/-a:Zdravo!

Ja, sm tud js mislu, da je problem v paščku, pa vlažnosti, vendar mi čist normalno dela med laufanjem v basic (E0) nastavitvi, ko pa preklopim v E1-E5 pa zaštrika, pa ni pa ni pulza (razen tistga 11 - 12). Po mojem gre tukaj za software (sem pa uro resetiral, pa enako).

LP Kavka

Mislim, da tvoja ura dela čisto vredu, poglej pa še enkrat navodila ;)
Jaz imam S625x in pri E1-E5 mi namesto pulza kaže odstopanje od mej pulza, ki sta nastavljeni kot osnova treninga. Ko si pa znotraj mej, pa kaže dejanski pulz.
 kavkaa
Zdravo!

Ja to že, samo un srček ti pa mora ves čas utripat po dejanskem pulzu. Men pa na vsake par sekund utripne, pa ni važen al tečem ko nor, al pa ležim.

LP Kavka
Uporabniški avatar
 Tatjana
Če te prav razumem bi moral srček na uri utripati počasi, če ležiš, in hitro oz. hitreje, če laufaš?
Uporabniški avatar
 THOMAS
Jest sem imel dve leti nazaj isti problem z modelom S410. Pulz mi je kazal vrednost med 12 in 16 in sem ga dal v Novo mesto na servis in so ugotovili da je napaka na softwar-u.
Tako da je moje priporočilo, da ga daš na servis, sej so zelo prijazni.
Pokliči 040/898-111 (Tine) on ti bo pomagal.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA