teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 mare
Sami neki čudni recepti. Kako neki naj pokadim konopljino pico?
Uporabniški avatar
 Primozs
Pudinga in piškotov tud ni med recepti :cry:
 hariman
ni pudinga, je pa marsikaj zdravega za spremembo od te industrije ki jo dobimo v naših supermarketih
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Hariman,

Kako je s kaljenjem konoplje?
A poznas ta semena malo bolj v detajle? Hocem reci ali je boljse da vzamem za kaljenje luscena ali neluscena?
 hariman
Definitivno ne bo iz luščenih nič, morajo biti cela. Za gojenje industrijske/jedilne konoplje pri nas, pa je treba še malo povprašat na kakem kmetijskem zavodu ipd., ker imajo določene sorte na spisku za Slo- tabu drži ko pribit. Je pa kompliciranje s tem, ker moraš še prijavit na policijo al kak, bi moral koga vprašat, ki se s tem profi bavi. :roll:
Uporabniški avatar
 microwaved
Canamato = NJAMIII 8)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
hariman napisal/-a:Definitivno ne bo iz lušèenih niè, morajo biti cela. Za gojenje industrijske/jedilne konoplje pri nas, pa je treba še malo povprašat na kakem kmetijskem zavodu ipd., ker imajo doloèene sorte na spisku za Slo- tabu drži ko pribit. Je pa kompliciranje s tem, ker moraš še prijavit na policijo al kak, bi moral koga vprašat, ki se s tem profi bavi. :roll:

Ja ze poskusam s kaljeno...bom porocal...

Pri prehgrani sem zelo kriticen in pronicljiv ali kako naj recem spirav ampak tele zadeve s konopljo so pa zadetek v polno. Upam samo da se bo zadeva razsirila ker so cene res malo hude. Bom enkrat skocil cez mejo v AUt pogledati kaksne so razlike. Saj to je res certifikati OKO in BIO vse lepo in prav...ampak zalostno je da ena od tradicionalnih slovenskih kmetijskih rastlin zaradi nepoznavanja problematike na ministerstvih tako drago kupujemo iz tujine. Preprican sem da na Kmetijskem zavodu bi se radi lotili certficiranja ekoloske in bio pridelave konoplje tudi od nasih proizvajalcev
( sem gledal slike nekje o nasadih konoplje pred vojno v Prekmurju ).

Se to malo sem se pogovarjal na USA in AUS forumih za prehrano in v USA je v vecini drzav prepovedano prodajati nelusceno konopljo. V AUS pa vsakrsno...Sicer pa jo vsi smatrajo kot eno od vrhunskih zivil...idealna struktura aminokislin ter omega6 in omega3 razmerja mascob.
Vec pa ne bom reklame delal da se ne bo fant zrusil od prevelikega dela hehehe...
 hariman
Super, pa poročaj kaj o uspehih! Sam sem tudi zagovornik take hrane in še posebej tega, da bi lahko bila dostopna vsem ljudem. V EU pa sploh ni nobenega problema s prodajo konopljine hrane, škoda da mi še zdaj ne vemo tega, pa naj bi tudi bili v EU. In ravno EU je tista, ki nam daje letno (beri: subvencionira) mislim da 30 mio (če se ne motim, preveri) za zdravo hrano. Od januarja letos pa dobiš od g. Janše za 100 kg pridelanih semen 13,94 EUR (samo da pridelaš- ne prodaš). Poglej v Uradni list! A ti ta podatek kaj pomaga?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA