vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

gd
Zanima me, če je kdo imel oziroma ima probleme z mečno mišico. Pred enim mesecem in pol sem med tekom začutil bolečino v notranjosti leve mečne mišice. Na pritisk je bila ta bolečina dokaj huda. S tekom sem moral prekiniti oziroma sem tekel nekako na vsake štiri do pet dni. Ker bolečina ni popustila pa sem prenehal teči 8 dni oziroma sem v tem času samo plaval. Zadeva se mi je potem nekako sanirala in ko, sem sedaj spet začel teči dokaj intenzivno (sicer še brez intervalov), sem po enem tednu teka spet začutil bolečino na istem mestu, tako da bom sedaj očitno spet moral počivati. Bolečina je močna, ko se vzpenjam po stopnicah. Med kolesarjenjem in med plavalnjem bolečine ne čutim oziroma je prag bolečine majhen. Sicer pretečem med 70 - 90 km na teden. Vem, da je najboljši počitek, vendar zato sedaj skorajda ni časa. Vsakršna informacija in pomoč mi bo dobrodošla.

lp gd :laola
 joze
ker imam sam slično poškodbo me bo odgovor kolegu tudi zanimal.
Če tečem tako da je prvi stik s tlemi preko pete, težav načeloma ni. Ko pa sem poskakoval po prstih sem začutil močno točkasto bolečino v mečih. Tek je za en teden odpadel. To isto težavo sem imel že pred leti, mislim, da celo na istem mestu. Kot da je mišica na tistem delu stalno poškodovana in se poškodba ob večjem naporu ponovi. Na teden pretečem cca 40-50km, redno pol leta. V preteklosti sem ravno zaradi te poškodbe tek za dalši čas opustil.
Ali je možno, da gre za nekakšno zatrganino v mišici in je sanacija možna le operativno.
Danes sem sicer opravil lahkoten 5km tek, strikno na peto in povaljanje do prstov. med tekom sem sicer čutil mečno mišico, kjer je bila ali je poškodba, ni sicer bolečina vendar pa sem vseno malce zaskrbljen kako naprej. Ali nadvse ziheraško počasi in nadvse natančno poslušanje dogajanja v telesu ali pa bi se bilo bolje odločiti za obisk pri zdravniku.

lp joze
 lona
Bolečina v mečni mišici se je "zgodila" tudi meni :roll: .
Ker sem takoj posumila, da bi lahko bilo vnetje ahilove tetive (že znana zgodba), sem tekla zadevo pregledat še z ultrazvokom ....
Diagnoza je bila - natrgana mišica. Predlagan je bil počitek (oz. nič teka, hribolazenja ali kolesa), dovoljeno pa je plavanje. Celi se okoli meseca in pol. Ker vem, pri čem sem, sem zelo pomirjena in vem, da se "celim". Globoko priporočam.
Priporočam tudi postavitev diagnoze, ki jo lahko postaviš zelo dobro z ultrazvokom, kjer se take poškodbe dobro vidijo. Sama sem šla (že drugič) k radiologinji dr. Van Midden v Stično (natančneje gabrnik pri Stični). Se mi je zelo obrestovalo!

Lp vsem na okrevanju...
verjetno se srečamo v bazenu.... :lol:
 jelena
Živijo!
Pri meni se ta bolečina pojavlja, izginja, se izmenjuje z bolečino v Ahilovi tetivi. Morda je zadeva celo povezana... Večkrat se mi je zgodilo, da se mi je bolečina pojavila po plavanju :? , včasih se mi zgodi, da mi lahkoten tek pomaga :shock: :D ? Vsekakor pa sem opazila, da mi led ne paše :!: in da ga najbolj pobiksam s preveliko zagnanostjo PO počitku.
LP
 boki
Živijo!

Tudi jaz čutim bolečine na zunanji strani mečne mišice leve noge pri vzpenjanju po stopnicah. Bolečina se pojavi kar nenadoma in je tako močna, da se bojim, da bom padel, potem pa spet popusti kot, da je nikoli ni bilo. Za en teden sem prenehal s tekom in začel s kolesarjenjem, pa ni nič bolje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA