prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

PRAVILA ZA SODELOVANJE V TEMI:

Že nekaj časa se pojavljajo vprašanja, kaj se beleži v tej temi, zato sem se odločila, da na začetku vsakega meseca objavim pravila za sodelovanje. Tako boste lahko vedno pogledali katere kilometre se šteje in katere ne, pa še za novo pridružene člane bo enostavneje.

1. Tema je namenjena izključno beleženju kilometrov pretečenih na treningih (sem ne štejejo uradne prireditve, ne glede na to ali na njih resno tekmujete ali le sodelujete)!
2. Tema ni namenjena bahanju s številom pretečenih kilometrov!
3. Sodelovanje v temi ni pogojeno s sodelovanjem v preteklih mesecih!
4. Beležijo se kilometri za pretekli mesec (lahko dodate tudi višinske metre, vendar to ni obvezno). Objavite najkasneje do 20. v mesecu!
5. Sodelujoči bodo razvrščeni v lestvico po količini kilometrov (zaradi boljše preglednosti). Če več sodelujočih preteče enako število kilometrov, so razvrščeni po abecedi.
6. Ker ni možno preveriti, če so podatki, ki jih navajate resnični, je zaželjeno da navajate resnične podatke!
7. V temi lahko sedeluje vsak, ne glede na število pretečenih kilometrov!
8. Poleg teka se v temi beleži tudi kolesarjenje, plavanje, pohodništvo in rolanje. Vse razdalje navajajte v kilometrih. Pri pohodništvu pa šteje le premagana nadmorska višina.

Vsak nov predlog je dobrodošel in se ga upošteva, če se z njim strinja večina sodelujočih v temi.

Pohodništvo:
Upošteva se premagana nadmorska višina gor, dol se ne upošteva nič.

Primer: Če gremo npr. do Zelenice z Ljubelja znese premagana nadmorska višina 478 m.
Izračun: Štartamo na Ljubelju (n.v. 1058 m), prispemo na Zelenico (n.v. 1536 m), razlika znese 478 m ali 0,478 km.
Nazadnje spremenil tekačica, dne 03 Okt 2006, 12:41, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 žure
Mogoče bi veljalo razmisliti o uvedbi merjenja teka ne več v kilometrih, pač pa v pretečenem času. Zelo različno hitro tečemo, zato pretečena razdalja ni nujno tanartaboljši podatek o količini (relativno gledano seveda) teka.
Ne vem, samo razmišljam...
 Liquid
žure napisal/-a:Mogoče bi veljalo razmisliti o uvedbi merjenja teka ne več v kilometrih, pač pa v pretečenem času. Zelo različno hitro tečemo, zato pretečena razdalja ni nujno tanartaboljši podatek o količini (relativno gledano seveda) teka.

Razmišljaš narobe :? .
Uporabniški avatar
 matej712
Predlagam, da pri treningih kolesarjenja in teka podamo tudi "višince".

OFF_TOPIC: a dvoranski nogomet tudi šteje? :roll:
Uporabniški avatar
 žure
Liquid napisal/-a:
žure napisal/-a:Mogoče bi veljalo razmisliti o uvedbi merjenja teka ne več v kilometrih, pač pa v pretečenem času. Zelo različno hitro tečemo, zato pretečena razdalja ni nujno tanartaboljši podatek o količini (relativno gledano seveda) teka.

Zakaj pa?
 Liquid
žure napisal/-a:
Liquid napisal/-a:

Zakaj pa?

Sam čas je relativen in ne pove ničesar. Glavno 'merilo' za merjenje pri teku je vedno pretečena razdalja v km ali miljah v določenem časovnem intervalu.

Torej, k kilometrini bi lahko dodali tudi čas. Sam podatek, da sem v mesecu septembru tekel 15 ur, meni ne pomeni NIČ.

Spoh pa je naslov teme pretečena kilometraža v časovnem intervalu (1 mesec). Torej pretekel sem 30 km v 1 mesecu in ne petekel sem 30 ur v 1 mesecu.
Uporabniški avatar
 žure
Oh, Liquid... Saj tu nismo profiči ampak, vsaj po mojem mnenju, po večini ljubiteljski tekači.
Dejstvo je, da pretirano pehanje za kilometri vodi v poškodbe.
Nekdo se mogoče ne počuti najbolje oz. noče napisati, da je pretekel npr. 100 km v mesecu , ker ima toliko in toliko tekačev kilometražo daleč nad 200, ampak časovno se pa tudi zelo trudi.
Nekdo rabi za 15 km dve uri, spet drugi pa to razdaljo brez švicanja preteče v eni. Različni smo...

Kako torej primerjati tek tekača, ki teče mali maraton 1:15:00 in npr. mene, ki pretečem 3 x 7 km v času 35 minut, subjektivna ocena napora pa je ista? torej pri enakem naporu tečem dalj časa :?

Sicer pa to ne sodi v to temo
Uporabniški avatar
 tekačica
matej712 napisal/-a:Predlagam, da pri treningih kolesarjenja in teka podamo tudi "višince".

OFF_TOPIC: a dvoranski nogomet tudi šteje? :roll:

Ja višinske kilometre vedno dodam, kadar so navedeni zraven, tako da ni problema (ni jih pa obvezno navesti).

Na kakšen način bi pa ti štel dvoranski nogomet? šteješ kolikokrat tečeš gor in dol? Malo težko je meriti to, pa še nabralo se bo športov še in še, ker se skoraj vsak ukvarja še s kakšno drugo dejavnostjo.

Če bomo merili v urah, ta podatek ne bo nikomur nič povedal. Kilometri so saj ena oprijemljiva stvar, saj si razdaljo lahko predstavljaš... ura pa ne pomeni nič (zato ker ima vsak svoj tempo). Potem bi se dogajalo, da bi nekdo naredil 300 km pa bi porabil manj časa kot tisti, ki jih je naredil 200. Se ti to ne zdi malo nelogično.
Če se ti zdi da se kdo sramuje napisati svoje število km... misliš da bo nekomu lažje napisati največje število ur?
Uporabniški avatar
 žure
Še enkrat: Kako torej primerjati tek tekača, ki teče mali maraton 1:15:00 in npr. nekoga, ki preteče 3 x 7 km v času 35 minut, subjektivna ocena napora pa je ista? torej pri enakem naporu teče dalj časa...
Potem bi se dogajalo, da bi nekdo naredil 300 km pa bi porabil manj časa kot tisti, ki jih je naredil 200. Se ti to ne zdi malo nelogično

tekla in trudila pa sta se oba enako močno

Ah, saj je vseeno...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
žure napisal/-a:Še enkrat: Kako torej primerjati tek tekača, ki teče mali maraton 1:15:00 in npr. nekoga, ki preteče 3 x 7 km v času 35 minut, subjektivna ocena napora pa je ista? torej pri enakem naporu teče dalj časa...
tekla in trudila pa sta se oba enako močno...

Žure, teh dveh pa res ne moreš primerjat. Oni z 1:15 je ja luzer proti onemu, ki bo pretekel 3 x 7 km v 35 minutah, tega bi pa res rad videl, čuj.
Moja subjektivna ocena je, da se je na nekem maratonu 20 % tekačev bolj trudilo kot zmagovalni Kenijec. Kdo je dobil medaljo? Mogoče tistih 20 % tekačev ali Kenijec? Očitno veljajo objektivna merila in ne subjektivna. Tudi porabljen čas je objektivno merilo, vendar medalje ne dajo tistemu, ki je najdalj na progi.
Obstaja varianta, da predlagaš novo lestvico in lahko ... se zagrebeš, da jo vodiš? Obstoječa lestvica je itak obtežena že s štirimi balasti, ki pač naj ostanejo, bolje kot nove štiri lestvice???
Pa ne zameri, saj priznam, da ideja je dobra, pa še vztrajen si. :wink:
Uporabniški avatar
 ROSI64
ZdravkoC jaz se popolnoma strinjam z vami. Z pretečenimi kilometri, ki jih mesečno pišemo, si jaz lažje predstavljam kje sem trenutno na lestvici.

Torej če še enkrat povzamem: moji kilometri na mesec in potem moji rezultati na tekmah lahko primerjam z drugimi člani z njihovimi kilometri in njihovimi rezultati na tekmah. Tako lahko dobis realno oceno: VEČ KOT TEČEŠ BOLJŠI SI!
Uporabniški avatar
 žure
ZdravkoC napisal/-a:Pa ne zameri, saj priznam, da ideja je dobra, pa še vztrajen si.

Saj smo vsi tekači vztrajni, mar ne? :D
Uporabniški avatar
 žure
Rosi64 napisal/-a:VEČ KOT TEČEŠ BOLJŠI SI!

Lahko si tudi poškodovan... če te potegne "gonja" za kilometri... :?
Uporabniški avatar
 MMAJA
Če si poškodovan, pa je res hudič! :evil:

Zdaj štejem že korake, ki jih prehodim, ne pa pretečene kilometre! :?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
OK, mes'ca je konec.
V septembru predvsem regeneracijskega (bolje reinkarnacijskega) teka 70 km. :rol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA